Tuesday , October 23 2018
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

U mbajt Konventa themeluese e MZP: U ZGJODH KËSHILLI KOMUNAL I PARTISË SË RE

Në hotelin „Mediteran“ të enjten u mbajt Konventa themeluese e partisë më të re parlamentare në vend, Malit të Zi Pozitiv. Delegatët e konventës kanë zgjedh Këshillin komunal prej 10 anëtarëve , i cili, siç është thënë, së shpejti do të zgjerohet. Anëtarët e parë të KK MZP në Ulqin janë: mr Dritan Abazoviq, Safet Beci, Ilir Harasani, Omer Bajraktari, ... Read More »

U ndërpre monotonia e vjeshtës në Ulqin: ZGJEDHJET DERI NË FUND TË VITIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Mbas qëndrimit të mbrëmshëm të PDS jeta politike në Ulqin do të fitoj përshpejtim. Radha është, mbasi që tërë vera është tretur në pengimin e punës së parlamentit komunal si organit më të lartë përfaqësues të qytetarëve. Pra, tani është e qartë që socialistët e Gjukanoviqit në Ulqin nuk dëshirojnë as me heshtje të përkrahin përpjekjen e pushtetit aktual që ... Read More »

PDS: NËSE NUK KA MARRËVESHJE, TË SHKURTOHET MANDATI DHE TË SHKOHET NË ZGJEDHJE

Loro Nrekiq, Ljoro Nrekic

Këshilli ekzekutiv i Partisë demokratike të socialistëve në Ulqin, në mbledhjen e cila u mbajt të martën, e në të cilën morri pjesë dhe anëtarja e Kryesisë së kësaj parti Sanja Vllahoviq, arriti në përfundim që „duhet të bëhet edhe një përpjekje që të arrihet marrëveshja e cila do të rezultojë me bashkëpunimin e të gjithë subjekteve politike nga Ulqini“. ... Read More »

Shkrela: PDS DO TË JETË OPOZITË DERI NË ZGJEDHJE

Luigj Shkrela, Luidj Skrelja

„Partia demokratike socialiste do të vazhdoj të jetë opozitë në Ulqin deri në zgjedhje të reja“, deklaroi funksionari i kësaj parti Luigj Shkrela. Ai për „Dnevne novine“ tha që zgjedhjet në këtë komunë mund të mbahen jo më vonë se në shtator të vitit 2014, duke shtuar që do të ishte më mirë të mbahen në pranverë, kur u planifikuan ... Read More »

Forca: DO TË KETË ZGJEDHJE TË PARAKOHSHME

Gjeka, Cungu, Elezaga, Hollaj

Zgjedhjet e rregullta në Ulqin, duke respektuar ligjin, duhet të mbahen jo më vonë se në tetor të vitit 2014, por meqë është e qartë që shumica parlamentare është shpërbërë në korrik, gjë që është vërtetuar edhe gjatë shtatorit, është e qartë që do të ndodhin zgjedhjet e parakohshme parlamentare, deklaruan nga Forca e re demokratike. “Koalicioni i deritashëm i ... Read More »

“Ekonomist“: NË PRANVERË ZGJEDHJE NË MAL TË ZI

Instituti Britanik “Ekonomist intelixhens junit” ka vlerësuar që, në rast se PDS dhe PSD nuk bien dakord për masat e politikës ekonomike, në pranverë në Mal të Zi do të mbahen zgjedhjet e parakohshme. Sipas fjalëve të deputetit të “Malit të Zi Pozitiv” Dritan Abazoviq, zgjedhjet e parakohshme janë të pashmangshme. “Koalicioni qeverisës po blenë kohë dhe po ndërton pozicionet ... Read More »

Abazoviq: DISA LIDER SHQIPTARË UDHËHEQIN TË NJËJTËN POLITIKË SI PDS

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq ka thënë që pranimi i propozimit i nënkryetarit Svetozar Maroviq për zgjidhjen e statusit të komunës së Tuzit do të ishte “vazhdim i politikës cinike të nënvlerësimit të qytetarëve dhe mendjes së shëndoshtë”. ”Më e keqe se kjo është që Maroviq gjen bashkëbisedues në disa parti shqiptare, të cilët tani është e ... Read More »

Forca: TË REALIZOHET NË MËNYRË MË DINAMIKE MARRËVESHJA ME PDS

Djukanovic, Husovic, Cungu, Koalicioni, Koalicija

„Realizimi i marrëveshjes me Partinë demokratike të socialistëve duhet të realizohet në mënyrë më dinamike, për të cilën gjë Partia boshnjake, Iniciativa qytetare kroate dhe Forca e re demokratike në periudhën e ardhshme do të përpiqen“, është konkluduar në takimin e udhëheqësve të këtyre tri parti parlamentare i cili u mbajt në Ulqin. Siç thekson „Dan“, është potencuar nevoja që ... Read More »

Funksionet: NIK GJELOSHAJ FUNKSIONAR I LARTË I MINISTRISË SË ARSIMIT

Nik Gjeloshaj, i cili, siç pranoi vet, është autor i propozimit më të ri për zgjedhjen e statusit të Tuzit, pak kohë më parë është emëruar në funksioni e u.d. të drejtorit të Drejtorisë për arsim të përfaqësuesve të popujve pakicë dhe komuniteteve tjera nacionale të popujve pakicë pranë Ministrisë së arsimit të Malit të Zi. Gjeloshaj është anëtarë i ... Read More »

Të enjten e ardhshme: PARTIA POZITIVE FORMON KËSHILLIN NË ULQINIT

Të enjten, me 10 tetor, “Mali i Zi Pozitiv“ (MZP) do të formoi Këshillin komunal në Ulqin. Me këtë rast do të zgjidhen 10 anëtarë të këtij organi, të cilët më vonë do të zgjedhin kryetarin e Këshillit të Ulqinit të kësaj partie parlamentare më të re në vend. Në këtë ngjarje e cila do të mbahet në hotelin “Mediteran” ... Read More »

Scroll To Top