Tuesday , October 15 2019
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

Abazoviq ne Strazbur: MAJA E PUSHTETIT MBRON KRIMINELËT

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

“Mali i Zi ka bërë shumë hapa para drejt BE-së, çka edhe e dallon nga shtetet e tjera të Ballkanit. Por, Mali i Zi dallon edhe me atë që tek ne pushteti nuk është ndryshuar kurrë”, tha deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq në mbledhjen e sotme të Këshillit parlamentar të Bashkimit evropian dhe të Malit të Zi ... Read More »

Prej sot: FILLOI AFATI PËR DORËZIMIN E LISTAVE ZGJEDHORE

Mbasi që Kuvendit të Ulqinit para një muaji është shkurtuar mandati dh zgjedhjet janë caktuar me 26 janar, prej sot fillon dorëzimi i listave zgjedhore për këshilltar të cilat dorëzohen Komisionit zgjedhor komunal. Kryetari i këtij institucion Jakup Murati për Antena M ka deklaruar që listat zgjedhore mund të dorëzohen nga sot deri më 31 dhjetor. “Listën e plotë zgjedhore ... Read More »

Nimanbegu: REALIZIMI I VOGËL I MARRËVESHJES ME PDS

Genci Nimanbegu

Nënkryetari i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu ka deklaruar që kjo parti nuk është e kënaqur me realizimin e marrëveshjes së koalicionit me Partinë demokratike të socialistëve, si dhe që Mali i Zi është larg nga kushtet për mbajtjen e zgjedhjeve të drejta dhe demokratike. Ai për “Dan” tha që është e qartë që nuk ekziston vullneti politik për ... Read More »

Parlamenti i MZ: REXHA DHE MARKIQ NË SEANCË DËGJIMORE

Këshilli i Kuvendit për sistem politik, drejtësi dhe administratë ka dëgjuar sot kandidatët për anëtarë të Këshillit gjyqësor nga radhët e juristëve të njohur, ndërsa për propozimet konkrete ky trup punues do të vendos në seancën e veçantë. Kryetari i Këshillit Rifat Rastoder ka rikujtuar që parlamenti, me propozim të Këshillit, zgjedh katër anëtarët e Këshillit. “Për kandidatët përfundimtarë të ... Read More »

Në Ulqin: U MBAJT MBLEDHJA E KNSH-së

Të shtunën në Ulqin është mbajtur mbledhja e Këshillit nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi (KNSH). Në këtë mbledhje, me përparësi të vogël, për anëtarin e Fondit të pakicave është zgjedhur Bujar Hasangjekaj nga Plava. Ai fitoi 14, ndërsa kundër kandidati i tij dhe anëtari i deritashëm i KD të Fondit për pakica Musa Gjokaj nga Malësia 12 vota. ... Read More »

KK MZ Pozitiv: ABAZOVIQ KRYETAR

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv në Parlamentin shtetëror Dritan Abazoviq është zgjedhur për kryetarin e Këshillit komunal në Ulqin, është lajmëruar nga kjo parti. Abazoviq mbas zgjedhjes për njeriun e parë të Këshillit komunal ka thënë që partia e tij ka program real dhe të realizueshëm, ndërsa qytetarët e Ulqinit më në fund kanë shansin të votojnë për partinë ... Read More »

Qeveria: ULQINI E VETMJA KOMUNË PA PLAN STRATEGJIK

Vladimir Kavariq, Kavaric

Ministri i ekonomisë në Mal të Zi Vlladimir Kavariq ka deklaruar që Ulqini është komuna e vetme në vend pa plan strategjik. Detyrimi ligjor i të gjithë vetëqeverisjeve lokale në Mal të Zi ishte që deri në fund të vitit 2012 të bihet ky dokument zhvillimor me rëndësi të jashtëzakonshme. Në komunë të Ulqinit para dy viteve është formuar Komisioni, ... Read More »

FD: GJYKATA E LARTË BËHET POLITIKE

Fronti Demokratik logo

Fronti demokratik në Ulqin ka deklaruar që mbas vendimit të pak kohëve më parë të Gjykatës së lartë në lidhje me statusin e pronës në zonën e të mirave detare ky institucion ka treguar që është politik dhe nuk gjykon sipas Kushtetutës. Gjykata e lartë muajin e kaluar arriti në përfundim që të drejtën e përdorimit të pronës e cila ... Read More »

Cilët Ulqinakë kanë pasaportë diplomatike: DEPUTETËT, DIPLOMATËT DHE BASHKËSHORTET E TYRE

pasos

Nga gjithsej 414 persona të cilët kanë pasaportë diplomatike të Malit të Zi, 11 janë prej Ulqinit, mëson Portali UL-info. Kështu për shembull, “status special diplomatik” kanë të gjithë deputetët e përbërjes së tanishme të Parlamentit të Malit të Zi nga Ulqini: Luigj Shkrela, Genci Nimanbegu, Fatmir Gjeka, Dritan Abazoviq dhe Lilana Gjurashkoviq. Këto dokumenta i posedojnë edhe diplomatët. Ambasadori ... Read More »

Komuna e Ulqinit: SEKRETARI NUK E ZGJEDH VETEN

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_

Sekretari i Sekretariatit për çështje komunale Avdula Dervishi ka konfirmuar që është lajmëruar në konkursin të cilin e ka hapur ky organ shtetëror për funksionin e këshilltarit të pavarur. “Unë i plotësoj kushtet pavarësisht nga ajo që jam në marrëdhënie pune. Në fund të fundit, nuk jam lajmëruar vetëm unë, ka dhe aplikime tjera. Komisioni në fund do të vendos ... Read More »

Scroll To Top