Friday , April 19 2019
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

Propozimi i PHU të Ulqinit deri në vitin 2020: LISTË E DËSHIRAVE JOREALE

Për dhjetë ditë në shqyrtim publik duhet të dal Propozimi i Planit hapësinor-urbanistik (PHU) të Ulqinit deri në vitin 2020. Ky dokument, i cili përmban 332 faqe, e ka punuar Qeveria e Malit të Zi, në bazë të marrëveshjes të cilën nga mesi i vitit 2009 është arritur me udhëheqësit e vetëqeverisjes lokale në Ulqin. Ajo çfarë është më interesante ... Read More »

Abazoviq: NDRYSHIMET JANË SHUMË AFËR

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

„Zgjedhja më e drejtë për daljen nga kriza politike në të cilën ndodhet Mali i Zi janë zgjedhjet parlamentare“, ka deklaruar deputeti i „Malit të Zi Pozitiv“ Dritan Abazoviq. Ai për „Dnevne Novine“ tha  që për më pak se një vit të mandatit të vet Qeveria e Kryeministrit Millo Gjukanoviq ka treguar joefikasitet të lartë, kështu që në vend të ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi për iniciativën e Koço Danajt: KJO NUK ËSHTË POLITIKA E SHQIPËRISË ZYRTARE

Ideja e ndërrimit të kufijve nacional dhe etnik në Ballkan është pjesë e politikës reaksionare nga e kaluara. Sidomos theksojmë faktin që iniciativa për formimin e “Shqipërisë Natyrale” nuk paraqet politikën zyrtare të shtetit fqinj, ka deklaruar Qeveria e Malit të Zi. Siç thuhet  në reagimin e Ministrisë së punëve të jashtme dhe integrimeve evropiane, Mali i Zi dhe Shqipëria ... Read More »

PSD: MARRËDHËNIET E SHKËLQYERA TË MALIT TË ZI DHE SHQIPËRISË

Partia social demokrate e Malit të Zi së bashku me Partinë socialiste të Shqipërisë dhe Lëvizjen socialiste për integrim të Shqipërisë ishte bashkorganizues i konferencës ballkanike të Partisë së socialistëve evropian (PES) e cila u mbajt në Shkodër dhe Budva para disa muajsh, është deklaruar të mërkurën nga PSD e Ranko Krivokapiqit. “Koalicioni i këtyre dy partive mbas zgjedhjeve të ... Read More »

“Vijesti”: EDHE GJEKA KUNDËR „SHQIPËRISË NATYRALE“

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Deputetët e partive nacionale shqiptare në Parlamentin e Malit të Zi Genci Nimanbegu (FORCA) dhe Fatmir Gjeka (Partia demokratike) kanë demantuar deklaratat që propozimi i historianit Koço Danaj për formimin e „Shqipërisë natyrale“ e ka nënshkruar ndonjë anëtarë i Parlamentit të Malit të Zi. Mbasi që këtë gjë të martën e bëri Nimanbegu, Gjeka për „Vijesti“ tha që për këtë ... Read More »

PDS: “SHQIPËRIA NATYRALE” NË KUNDËRSHTIM ME SYNIMET E KOALICIONIT

“Jemi të bindur që dhe partnerët tanë nga Iniciativa qytetare janë të vetëdijshëm që bëhet fjalë për projektin i cili bie ndesh me synimet tona të koalicionit dhe të cilat nuk do të kontribuojnë në realizimin e asnjë përfitimi politik”, është deklaruar nga Partia demokratike socialiste, mbas deklaratës së Vasel Sinishtajt që do ta nënshkruante peticionin për formimin e “Shqipërisë ... Read More »

Sinishtaj do ta nënshkruante peticionin për Shqipërinë Natyrale, Nimanbegu jo

Vasel Sinishtaj, Genci Nimanbegu

Kryetari i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj ka thënë që do ta nënshkruante peticionin për formimin e “Shqipërisë natyrale”, lajmëron RTMZ, ndërsa transmeton Portali “Vijesti”. “Novosti ” i Beogradit ka transmetuar që drejtori i Institutit për parashikime rajonale nga Tirana, Koço Danaj, ka nisur nënshkrimin e peticionit për realizimin e këtij qëllimi, në të cilin, siç pohon Danaj, janë nënshkruar deputetët ... Read More »

Ukoviq: ROMËT MERITOJNË MANDATIN NË KUVENDIN E MALIT TË ZI

muki-rasiren

„Mandati i garantuar i paraparë me ligj për Romët dhe Egjiptianët do ti forconte këto komunitete, të cilët deri tani i shërbyen Partisë demokratike socialiste për rritjen e kapacitetit të saj zgjedhor“, ka vlerësuar nënkryetari i Këshillit të Romëve Muhamed Ukoviq. Ai tha që mandati i garantuar është e vetmja zgjidhje e mundshme në këtë moment për përfaqësimin politik të ... Read More »

Abazoviq: PDS MBETI I VETMUAR

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

“Edhe nëse miratohet rebalanci i buxhetit shtetëror në vjeshtë kjo nuk do të ndikoj shumë në përmirësimin e klimës në Mal të Zi”, ka deklaruar deputeti në Parlamentin e Malit të Zi Dritan Abazoviq. Ai në intervistën për “Dnevne Novine” ka vlerësuar që Partia demokratike e socialistëve ngadalë mbetet e vetmuar dhe gjithnjë më nervoze, sepse nuk e ka shumicën ... Read More »

Lekiq: NUK DUHET TË NËNVLERËSOHET PAKËNAQËSIA E SHQIPTARËVE

Miodrag Lekic

Kryetari i Frontit demokratik Miodrag Lekiq ka deklaruar që qeveria e Malit të Zi faktikisht më nuk ekziston. „Ajo duhet të jap dorëheqje, pastaj të formohet qeveria teknike e përkohshme e cila në një afat të arsyeshëm do të përgatiste zgjedhjet e reja“, tha ai për „Dan“. Sipas fjalëve të tije, nuk duhet të nënvlerësohet pakënaqësia e partive shqiptare për ... Read More »

Scroll To Top