Friday , November 15 2019
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

Kuvendi i Komunës: DERI NË FUND TË MUAJIT EDHE NJË MBLEDHJE

Kuvendi, Skupstina

Deri në fund të këtij muaji do të mbahet edhe një mbledhje e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Këshilltarët e Parlamentit lokal do të shqyrtojnë, përveç të tjerash, vendimet për llogarinë përfundimtare të buxhetit të Komunës për vitin e kaluar dhe për shpalljen e tenderit për shitjen e tokës në Ranë, për të cilën Qeveria malazeze dha ... Read More »

PDS: EMRAT E ANËTARËVE TË RI TË KËSHILLIT KOMUNAL

FB_IMG_1561980412970

Të dielën u mbajt Konferenca e 8 Zgjedhore e Këshillit Komunal të Partisë Demokratike të Socialistëve në Ulqin. Në këtë tubim u përzgjodh Këshilli i Ri Komunal me 57 anëtarë. (Lista është sipas numrit të votave të fituara të anëtarëve të Konferencës, të cilit ishin  gjithsej 141). 1. Rakočević Tihomir 2. Nrekić Nikoleta 3. Kastrati Anton 4. Martinović Enisa 5. ... Read More »

Konventa e 8 e PDS-së në Ulqin: ZGJIDHET KËSHILLI I RI KOMUNAL PREJ 56 ANËTARËSH

Loro Nrekiq

Në kompleksin “Holiday Village Montenegro” të dielën u mbajt Konventa e 8 Zgjedhore e Këshillit Komunal të Partisë Demokratike të Socialistëve në Ulqin. Në këtë tubim, në të cilin ishin të pranishëm 141 delegatë, për punën e Këshillit në mes dy konventave foli kryetari Loro Nrekiq. Në Konventë nga 73 kandidatë të propozuar u zgjodh Këshilli i ri Komunal i ... Read More »

Kuvendi i Komunës: MIRATOHET VENDIMI PËR SHPALLJEN E KRIPORES PARK TË NATYRËS

Kuvendi, Skupstina

Parlamenti lokal në Ulqin miratoi të hënën Vendimin për Shpalljen e Kripores Park të Natyrës. Në vendim thuhet se Komuna e Ulqinit do të themelojë shoqërinë ekonomike të cilës nga viti i ardhshëm do të ja besojë administrimin e kësaj zone të mbrojtur. Komisioni Evropian në Raportin e fundit të progresit ftoi Komunën që të miratojë dokumentin për mbrojtjen e ... Read More »

Opozita: OBSTRUKSION PERMANENT PËR SHKAK TË INTERESAVE PERSONALE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA Omer Bajraktari deklaroi se koalicioni i madh i cili mban pushtetin në Ulqin është një nga zgjidhjet më të këqija për këtë Komunë. Ai tha se Ulqini në këtë përbërje politike vetëm shkon mbrapa. „Që dikush bënë obstruksion është vetëm pohim i tezës që bazë e këtij koalicioni janë interesat personale“, theksoi ... Read More »

Kryetarja e ardhshme e PSD-së në Ulqini: TË JETOHET NDERSHËM NGA PUNA E VET

SDP 1

Kandidatja për lider të Partisë Socialdemokrate Dr. Draginja  Vuksanoviq – Stankoviq vizitoi të premten Këshillin Komunal në Ulqin ku bisedoi me anëtarët dhe delegatët për Kongresin e 9 të kësaj parti i cili do të mbahet me 29 qershor në Cetinë. Ajo shprehu kënaqësinë me praninë e shumtë të anëtarëve të PSD-së dhe i falënderoi që erdhën për të dëgjuar ... Read More »

Mosmarrëveshje në koalicionin qeverisës: NREKIQ TËRHOQI PIKËN E RENDIT TË DITËS

Kuvendi, Skupstina

Të enjten vazhdoi mbledhja e Kuvendit të Komunës së Ulqinit e cila filloi me 29 maj, në të cilën janë miratuan disa vendime. Më së shumti debat shkaktoi Vendimi për kalimin e të drejtës së pronësisë Qeverisë së Malit të Zi të lokalitetit „Mavrian“. Këshilltarët e koalicionit qeverisës kishin arsyetime të ndryshme lidhur me këto vendime, prandaj në fund propozuesi, kryetari ... Read More »

URA: KOMUNAT NË BREGDET TË DISKRIMINUARA PËR SHKAK TË TË MIRAVE DETARE

URA

Me Ligjin e Ri për Vetëqeverisjen Lokale janë të diskriminuara Komunat në Mal të Zi, njoftohet nga Lëvizja Qytetare URA. Prandaj kjo parti politike ka nisur iniciativën për vlerësimin e kushtetueshmërisë së këtij akt ligjor duke theksuar se me te diskriminohen qytetarët në bazë të rajonit ku jetojnë. Në veçanti ceket se të mirat detare në këtë ligj nuk janë ... Read More »

Kuvendi i Komunës: VAZHDIMI I MBLEDHJES TË MËRKURËN, MË 18 QERSHOR

Kuvendi Komunal i Ulqinit

Mbledhja e dytë e seancës së parë të rregullt të Kuvendit të Komunës së Ulqinit do të vazhdojë të mërkurën, me 19 qershor, mëson Portali Ul-info. Përndryshe, kjo mbledhje filloi me 29 maj, ndërsa në rend të ditës janë edhe 14 pika. Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq në disa raste shprehu pakënaqësinë me joefikasitetin e punës së parlamentit ... Read More »

Scroll To Top