Sunday , April 30 2017
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

PD, IQ, LD dhe Perspektiva: KOALICIONI SHQIPTAR “ME NJË QELLIM”

Gjeka, Cunmuljaj, Sinishtaj, Hajdinaga

Koalicioni shqiptar “Me një qellim”, është emri i listës me të cilën në zgjedhjet e ardhshme do të marrë pjesë Partia demokratike (PD), Iniciativa qytetare (IQ), Lidhja demokratike në Mal të Zi dhe Lëvizja qytetare “Perspektiva”. Drejtuesit e këtij koalicioni do të dorëzojnë sot në Komisionin shtetëror zgjedhor për verifikim listën me nënshkrimet e grumbulluara. Në krye të kësaj liste ... Read More »

Koalicioni i ri: DR JAKUPI ME NIKOLLË CAMAJN

nikolla

Lideri i Partisë qendrore shqiptare për integrime (LQSHI) dr Isat Jakupi rakordoi të dielën mbrëma në Ulqin marrëveshjen për pjesëmarrje të përbashkët në zgjedhjet e ardhshme parlamentare me kryetarin e Këshillit të Lidhjes demokratike në Malësi Nikollë Camajn, mëson Portali Ul-info. Kjo do të jetë lista e tretë e cila grumbullon Shqiptarët për zgjedhjet parlamentare të16 tetorit, në krye të ... Read More »

Zgjedhjet: SHQIPTARËT NË TRE KOLONA

Zgjedhjet, Izbori, Kutija e votimit, Glasacka kutija

Partitë dhe grupimet politike të cilat grumbullojnë Shqiptarët do të marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare në tre kolona. Një kolonë do të jetë koalicioni „Shqiptarët të vendosur“, të cilën e përbëjnë Forca e re demokratike, Unioni Demokratik i Shqiptarëve dhe Alternativa Shqiptare. Në kolonën e dytë do të jetë Partia demokratike, Lidhja demokratike në Mal të Zi, Iniciativa qytetare dhe ... Read More »

“Vijesti”: NIMANBEGU NË KRYE TË LISTËS SË KOALICIONIT FORCA-UDSH-ASH

udsh-forca-ash

Me marrëveshjen për koalicion trepalësh të cilën të enjten e kanë nënshkruar drejtuesit e Forcës së re demokratike, Unionit Demokratik i Shqiptarëve (UDSH) dhe Alternativës Shqiptare (ASH) është paraparë që kryesuesi i listës në zgjedhjet e ardhshme parlamentare të 16 tetorit të jetë funksionari i Forcës Genci Nimanbegu, shkruan “Vijesti”. Siç shtohet, i dyti në listë do të jetë lideri ... Read More »

Letër e hapur nga Koalicioni Forca-UDSH-ASH: BINDNI TJERËT TË BASHKOHEMI

camaj-cungu-zenka

Drejtuar opinionit publik mbarëshqiptar si dhe: Presidentit të Republikës së Shqipërisë Z. Bujar Nishani Presidentit të Republikës së Kosovës Z. Hashim Thaçi Kryetarit të Parlamentit të Republikës së Shqipërisë, Z. Ilir Meta Kryetarit të Parlamentit të Republikës së Kosovës, Z. Kadri Veseli Kryeministrit të Qeverisë së Republikës së Shqipërisë, Z. Edi Rama Kryeministrit të Qeverisë së Republikës së Kosovës, Z. ... Read More »

Marrëveshja: EDHE LIDHJA DEMOKRATIKE ME PD, IQ DHE “PERSPEKTIVËN”

Mehmet Bardhi, Vasel Sinishtaj

Lidhja demokratike në Mal të Zi (LD në MZ) e Mehmet Bardhit do të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare në koalicion me Partinë demokratike të Fatmir Gjekës, Iniciativën qytetare Vasel Sinishtaj dhe Lëvizja qytetare “Perspektiva” e Amir Hollajt. LD në MZ është partia e parë nacionale shqiptare në Mal të Zi, e cila u themelua para 26 viteve. ... Read More »

Përcaktohet lista e koalicionit: FORCA E PARA, UDSH I DYTI, ASH I TRETI

forca-udsh-ash

Për hir të informimit korrekt dhe të drejtë të opinionit Unioni Demokratik i Shqiptarëve dërgoi këtë kumtesë për opinion: Kryetari i Forcës së re demokratike Nazif Cungu, i Unionit Demokratik të Shqiptarëve, Mehmed Zenka, dhe i Alternativës Shqiptare, Gjergj Camaj, kanë nënshkruar dje (të enjten) në Ulqin marrëveshjen për pjesëmarrje të përbashkët në zgjedhjet parlamentare të 16 tetorit. Në themel ... Read More »

Koalicioni Forca-UDSH-ASH: TË GJITHA VENDIMET ME KONSENSUS

forca-udsh-ash

  Pas nënshkrimit të marrëveshjes për koalicionin parazgjedhor mes Forcës së Re Demokratike dhe Unionit Demokratik të Shqiptarëve, mbrëmë këtij koalicioni i është bashkuar edhe subjekti i tretë më i madh politik shqiptar në vend, Alternativa Shqiptare. “Nëpërmjet këtij koalicioni, që përfshin tre partitë kryesore shqiptare të Malit të Zi, garantohet fuqizimi i faktorit politik shqiptar në vend duke mundësuar ... Read More »

Iniciativa qytetare: DO TË KEMI PËRKRAHJEN MË TË MADHE TË SHQIPTARËVE

Vasel Sinishtaj

  Informojmë qytetarët se Iniciativa qytetare ka arritur marërveshje parazgjedhore për formimin e koalicionit me Partin Demokratike (PD), Lidhjen Demokratike në Mal të Zi (LDMZ) dhe Levizjen qytetare “Perspektiva”. Këshilli drejtues i IQ është dakorduar që opcioni më i mirë për zgjedhjet e ardhëshme parlamentare është që trupi votues shqiptarë të bashkohet, në sa më pak kolona kështu që votat ... Read More »

“Vijesti”: CUNGU DO TË UDHËHEQË LISTËN FORCA-UDSH

forca-udsh

Lideri i Forcës së re demokratike Nazif Cungu do të udhëheqë listën e koalicionit të kësaj parti dhe Unionit Demokratik të Shqiptarëve në zgjedhjet e ardhshme parlamentare, shkruan “Vijesti”. Siç thuhet, koalicioni i këtyre dy partive nacionale shqiptare do të dorëzojë listën në Komisionin zgjedhor shtetëror të hënën. Në fillim të javës së ardhshme këtë gjë do ta bëjnë edhe ... Read More »

Scroll To Top