Saturday , March 23 2019
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

Buxheti i Komunës: QEVERIA JEP PËLQIMIN PËR 10,9 MILION EURO

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Buxheti i Komunës së Ulqinit vitin e ardhshëm do të jetë 10,9 milion euro, mëson Portali Ul-info. Për këtë vlerë u fitua pëlqimi i Ministrisë së Financave, i cili mungoi në propozimin e parë i cili kishte vlerën prej 16,1 milion euro. Buxheti i Komunës së Ulqinit do të jetë në mbledhjen e parlamentit lokal e cila do të mbahet ... Read More »

Bajraktari: REALIZIMI DËSHPRUES I BUXHETIT TË KOMUNËS

Omer Bajraktari

Kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA dhe këshilltari i kësaj parti Omer Bajraktari tha se ishte i pritshëm mendimi negativ i Qeverisë në propozimin e parë të buxhetit të Komunës me vlerë 16,1 milion euro. “Ambiciet joreale dhe apetitet partiake të këtij koalicioni vështirë mund të kënaqen, prandaj me shumë mundësi do të zvogëlohen të ardhurat, për ti ... Read More »

URA: KËNAQËSI PËR SHKARKIMIN E ERAKOVIQIT DHE GJOZOVIQIT

Omer Bajraktari 1

Pasi që URA publikoi xhirimin e torturës së qytetarëve tonë, Drejtoria e Policisë nuk kishte nga tija mbante – shkarkoi shefin e Policisë së Ulqinit Sead Gjozoviqin dhe komandirin Goran Erakoviqin, njoftohet nga Këshilli Komunal i Lëvizjes Qytetare URA. Siç thuhet, ky duhet të jetë mesazh i qartë për të gjithë ato të cilët shkelin kompetencat dhe keqtrajtojnë qytetarët. Nga ... Read More »

Kuvendi i Komunës: MBLEDHJA E ARDHSHME NË FUND TË MUAJIT

Kuvendi Komunal i Ulqinit

Mbledhja e ardhshme e Kuvendit të Komunës së Ulqinit do të mbahet në fund të këtij muaji, me shumë mundësi me 27 dhe 28 dhjetor, mëson Portali Ul-info. Në këtë mbledhje do të miratohet buxheti i Komunës për vitin e ardhshëm, i cili do të ketë vlerën prej 16,1 milion euro. Në rend të ditës, përveç të tjerash, do të ... Read More »

URA: STUDIMI I MBROJTJES SË KRIPORES QËNDRON NË SIRTARE TË KOMUNES MË SHUMË SE DY MUAJ

Omer Bajraktari 1

Para më shumë se dy muajsh Ministria e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit i dërgoi Komunës së Ulqinit, gjegjësisht Sekretariatit për Veprimtari Komunale dhe Mbrojtje të Mjedisit Draftin e Studimit për Mbrojtjen e Kripores. Ky organ duhet të hap shqyrtimin publike në mënyrë që Kuvendi i Komunës të sjellë vendimin për shpalljen e Kripores Park të Natyrës. „Por, ne kemi ... Read More »

Zenka: ZGJIDHJE TË REJA PËR SHFAQJEN E SIMBOLEVE KOMBËTARE

Mehmed Zenka

Qeveria deri në fund të vitit do ti dërgojë Kuvendit një set ligjesh me të cilët në mënyrë të qartë dhe precize do të definohen rregullat lidhur me shfaqjen e simboleve kombëtare të shteteve të tjera, tha në deklaratë për “Pobjeda” ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave Mehmed Zenka. Duke komentuar ngjarjet e pak kohëve më parë në ... Read More »

URA dhe Demokratët: TË GJELBËRIT EVROPIAN TË INFORMUAR PËR KRIPOREN

URA Demokrati

Kryetari i Lëvizjes Qytetare URA Dritan Abazoviq dhe kryetari i Demokratëve të Malit të Zi Aleksa Beçiq njoftuan gjatë vizitës në Bruksel bashkëbiseduesit e vet me problemet e Kripores së Ulqinit. “Dy liderët në takim me Vesna Jusup, përfaqësuesen e partisë së të Gjelbërve në Parlamentin Evropian, kanë theksuar se marrëdhënia e shtetit ndaj mjedisit jetësor, përmes individëve të privilegjuar ... Read More »

KKSH: DËNOJMË VEPRIMET E PAPRANUESHME DHE TENDENCIOZE TË ZYRTARËVE TË POLICISË

Faik Nika

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi shpreh shqetësimin dhe dënon veprimet e zyrtarëve të Policisë, Filialit të Sigurisë Ulqin, të cilët kanë ndaluar dhe procesuar qytetarin me kombësi shqiptare të Komunës së Ulqinit për shkak të shpalosjes së simbolit kombëtar (flamurit) në veturën e tij, më datë 28 nëntor 2018, datë që shënon Ditën e Flamurit Kombëtar, ditë ... Read More »

UNESCO: MURI I THATË TRASHËGIMI JOMATERIALE NJERËZORE

Medja, Muri i thatë, Suvomedja

  Arti i murit të thatë (Art of dry stone walling, knowledge and techniques) u regjistrua këto ditë në Listën e UNESCO-së të trashëgimisë jomateriale të njerëzimit. Ky propozim u miratua si nominim shumënacional i Kroacisë, Qipros, Francës, Greqisë, Italisë, Sllovenisë, Spanjës dhe Zvicrrës. Ndërtimi i murit të thatë është aftësi e ndërtimit të konstruksionit nga guri duke vendosur gurët ... Read More »

Sarajevë: NËNSHKRUHET DOKUMENTI PËR AVANCIMIN E BARAZISË GJINORE

memorandum

Në Sarajevë të dielën u nënshkrua Memorandumi për bashkëpunim në mes Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave të Malit të Zi, Këshillit Rajonal Koordinues dhe Komunës së Ulqinit për hartimin e planit lokal të veprimit për zbatimin e Rezolutës së KB 1325 Të Këshillit të Sigurisë “Gratë, paqja dhe siguria”. Këtë dokument e kanë nënshkruar ministri për të ... Read More »

Scroll To Top