Thursday , March 23 2017
Lajmi i fundit

Podgoricë: LAMOVIQ TEK KRYEMINISTRI

keko

  Kryetari i Sindikatës komunale në Ulqin Shefki – Keko Lamoviq ishte pjesë e delegacionit i cili dje në Podgoriicë bisedoi me kryeministrin malazez Dushko Markoviq. Lamoviq e njoftoi Markoviqin për situatën socio-ekonomike në Ulqin duke kërkuar investime më të fuqishme në mënyrë që të rinjtë të punësohen. Ai në veçanti insistoi në zgjidhjen e çështjes së ish punëtorëve të ... Read More »

NP “Ujësjellës dhe kanalizimi”: FITUAN CERTIFIKATËN E CILËSISË

Uji, voda, Vodacom

Ujësjellësit e 10 komunave të Malit të Zi, duke përfshirë edhe Ulqinin, kanë fituar certifikatën për cilësinë e ujit dhe të shërbimeve nga instituti kompetent. Ajo jepet për të gjithë degët e shërbimit, me qëllim që ndërmarrje publike dhe sistemi i tyre të afrohet sa më shumë me atë evropian, transmeton RTMZ. Siç thuhet, ndërmarrjet e ujësjellësit duhej të plotësonin ... Read More »

Kaleziqi: KEMI PASTRUAR TË GJITHË MINI DEPONITË E EGRA

skender-kaleziq

Drejtori i ndërmarrjes publike “Veprimtari komunale” Skender Kaleziq ka deklaruar se kur është në atë funksion ka iniciuar një sërë aksionesh dhe planesh për projekte të reja. “Hapi im i parë ishte që të pastrojmë mini deponitë e egra të cilat ishin shëmti në të gjithë akset rrugore kah Ulqini, në qendër të qytetit, si dhe kah Ada dhe Katërkolla”, ... Read More »

Sektori civil: I DËRGUAN KUVENDIT KOMUNAL PROPOZIMET PËR PROGRAMIN E PUNËS

THIRRJE OJQ-ve LOKALE

Në bazë të kërkesës që Shërbimi i Kuvendit të Komunës iu ka dërguar organizatave të shoqërisë civile, për të paraqitur propozimet e tyre për Programin e Punës së Parlamentit Lokal për vitin 2017, grupi OJQ-ve lokale i dorëzoi sot këtij shërbimi kërkesat e mëposhtme: ·         Të formohet KËSHILLI PËR ZHVILLIMIN DHE MBROJTJEN E VETËQEVERISJES LOKALE; ·         Të miratohet Vendimi për ... Read More »

Hoxhiq: FËMIJËT DO TË NA MALLKOJNË QË NUK E RUAJTËM HAPËSIRËN

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori ekzekutiv i organizatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka thënë se dëmin më të madh për ndërtim pa leje në komunë të Ulqinit do ta paguajnë gjeneratat e ardhshme. “Fëmijët tonë do të na mallkojnë se nuk ditëm të ruajmë hapësirën. Sepse, të partë tanë na kanë lënë hapësirën në gjendje të mirë, ndërsa ne po e shkatërrojmë”, ... Read More »

EEMZ: NJË PJESË E PINJESHIT TË MARTEN PA RRYMË

Rryma elektrike, Struja

Për shkak të punimeve në nënstacionin Pinjesh 1, nga ora 9 deri në 15, pa furnizim me energji elektrike të martën, me 7 shkurt, do të jetë vendbanimi Pinjesh tek Përmendorja, njoftohet nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Shtohet se sahatet e ri elektronik do të vendosen në vendbanimin e Banja Llukës. Read More »

Cungu për ndërtimin e egër: JEMI TË PAFUQISHËM, PSE BIHEN PLANET

Nazif Cungu

Ekspansioni i ndërtimit të egër në Ulqin në disa muajt e fundit ka arrit dimensione të paimagjinueshme, gjë që ndezi dritën e kuqe në Komunë dhe Drejtori për punë inspektuese, shkruan “Vijesti”. Siç thuhet, në shumicën e rasteve, investitorët ndërtojnë paligjshëm, madje edhe në Ullishtë, duke pritur 1 marsin kur hynë në fuqi Ligji për legalizimin e objekteve të përkohshme. ... Read More »

Projekti i furnizimit me ujë: KOMISIONI KUVENDOR NUK U MBLODH ASNJËHERË

Loro Nrekiq

Kuvendi komunal i Ulqinit e solli vendimin për fillimin zyrtar, gjegjësisht për huamarrjen kreditore për projektin e përmirësimit të rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit me vlerë 20 milion euro, para më shumë se një viti. Por, siç theksohet, komisioni i cili atëherë u formua, në krye me përfaqësuesin e PDS-së, e me detyrë që të përcjellë realizimin e këtij projekti, ... Read More »

Foto lajm: RRËNOJA E SHTËPISË SË DIKURSHME TË PASHËS

Shtepia e Pashes

Fotografia flet mjaftueshëm: shtëpia e Pashës nuk është më asnjëfarë ndërtese ose, siç thuhet zyrtarisht, monument i mbrojtur i kategorisë së tretë. Aty janë vetëm rrënojat të cilat rrezikojnë seriozisht fëmijët e Shkollës fillore “Boshko Strugar” të cilët lozin në oborrin e shkollës. Edhe pse tash disa dekada theksohet se ky monument i dikurshëm kulturor i Ulqinit do të rinovohet, ... Read More »

Ulqin: BORXHI PËR MBETURINA DHE UJË KATËR MILION EURO

Veprimtari komunale, Komunalne djelatnosti

Qytetarët, institucionet dhe sipërmarrjet biznesore kanë borxh për ujë dhe transport të mbeturinash në Ulqin rreth katër milion euro, shkruan “Vijesti”. Nga kjo vlerë, tre të katërtat shkojnë në mbeturina për fatura të papaguara për mbeturina. “Amvisëritë kanë borxh 1,25 milion euro, ndërsa bizneset, Komuna dhe ndërmarrjet publike 2,7 milion”, tha drejtori i NP “Veprimtaritë komunale” Skender Kaleziq duke theksuar ... Read More »

Scroll To Top