Saturday , July 20 2019
Lajmi i fundit

Qeveria: GARANCITË SHTETËRORE PËR KOMUNËN ME VLERË TRE MILION EURO

Vlada, Qeveria

Nga Qeveria e Malit të Zi kanë njoftuar se këtë vit do të japin garancitë shtetërore për Komunën e Ulqinit me vlerë prej tre milion euro. Siç theksohet, garancitë jepen “për aranzhimin kreditor tek banka komerciale për nevojat e realizimit të projektit kapital të vetëqeverisjes lokale”. Në Komunë shprehën kënaqësinë me këtë vendim duke thënë se në këtë mënyrë Qeveria ... Read More »

M.Mustafa: 60 EURO PËR „MERIMANGË“, 50 POLICISË KOMUNALE

Milazim Mustafa

Drejtuesi i Policisë Komunale Milazim Mustafa deklaroi se deri tani nuk patë nevojë për angazhim më të madh të policësve komunal sepse pronarët e automjeteve kryesisht i respektojnë rregullat. „Disa ditë të para nuk gjobitëm dhe as nuk hoqëm automjetet, por vetëm paralajmëruam shoferët. Kjo dha rezultat dhe nga fillimi i përdorimit të „merimangës“ kemi larguar nga rruga vetëm katër ... Read More »

Sos linja për viktimat e dhunës: PËR TRE MUAJ 13 THIRRJE NGA ULQINI

SOS Telefon

  Skuadra e projektit të SOS Linjës Nacionale për Viktimat e Dhunës në Familje njofton opinionin se në periudhën prej me 1 prill deri me 30 qershor të vitit 2019 fitoi gjithsej 752 telefonata. Siç theksohet, në të njëjtën periudhën në territorin e Komunës së Ulqinit mbërritën 13 thirrje. Shtohet se linjën kombëtare më së shpeshti e thërrasin viktimat personalisht, ... Read More »

Nrekiq: PLAZHISTËVE VITIN E ARDHSHËM T’I ZVOGËLOHET QIRAJA PËR 20 PËR QIND

Loro Nrekic

Qiramarrësit e plazheve pësuan dëme të mëdha në natën në mes të martës dhe të mërkurës nga stuhia e fuqishme e cila preku Ulqinin. U dëmtuan pothuajse të gjithë baldahinët dhe çadrat prej kallami, si dhe një numër i madh i shazllonëve në Plazhin e Madh. Prandaj kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq i dërgoi propozimin Ndërmarrjes Publike për ... Read More »

CEDIS: NJOFTIM PËR DITËT E FESTAVE

cedis

Gjatë festës shtetërore, Ditës së Shtetësisë, të hënën me 15 korrik, në të gjithë pjesët e Sistemit Malazez të Elektroshpërndarjes, u siguruan kushtet e nevojshme për funksionimin stabil të sistemit elektroenergjetik. Në ditët e festave nuk janë paraparë ndërprerjet e planifikuara të energjisë elektrike, ndërsa në rast të rrethanave të jashtëzakonshme do të angazhohen skuadrat shtesë. Ndërprerjen eventuale të furnizimit ... Read More »

Nika: QEVERIA E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË DO TË MBËSHTESË FINANCIARISHT KKSH-NË

KKSH

Në redaksinë tonë mbërriti kumtesa për opinion e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve, të cilën e përcjellim në tërësi: Të nderuar shqiptarë në Mal të Zi, Një tjetër lajm i mirë për ne. Me këtë rast informojmë opinionin se Qeveria e Republikës së Shqiperisë, në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, të mbajtur me 10 korrik 2019, ka marrë vendim për mbështetje ... Read More »

Pozita e gjuhëve të pakicave në arsim: E DREJTË QË GARANTOHET DHE SHFRYTËZOHET

Shkolla e mesme, V. Bashkim

“Ligjet në fushën e arsimit respektojnë konceptin e garancisë së përgjithshme kushtetuese për arsimin e pakicave në nivelin e synimeve të përgjithshme, por edhe të dispozitave individuale. Sistemi ka për qëllim integrimin e pakicave dhe ruajtjen e identitetit të tyre. Përfaqësuesit e popujve pakicë dhe të komuniteteve tjera pakicë kanë të drejtë të arsimohen në gjuhën dhe alfabetin amtarë”, tha ... Read More »

Me kërkesë të Komunës së Ulqinit: GARANCITË SHTETËRORE PËR INFRASTRUKTURËN LOKALE

Darko Radunovic

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e të enjtes përcaktoi Propozimin e Ligjit për Ndryshimet dhe Plotësimet e Ligjit për Buxhetin e vitit 2019. Sipas fjalëve të ministrit Darko Radunoviq, përmes rebalancit u siguruan edhe dy garancitë shtetërore për realizimin e projekteve kapitale. Siç theksohet në kumtesë, u propozua dhënia e garancisë shtetërore me kërkesë të Komunës së Ulqinit ... Read More »

Qeveria: 50 MIJË EURO NDIHMË URGJENTE PËR KOMUNËN E ULQINIT

Vlada, Qeveria

Qeveria e Malit të Zi njoftoi se në mbledhjen e cila u mbajt të enjten u njoftua me Infomatën gojore për fatkeqësitë elementare në zonën e Komunës së Ulqinit. Siç theksohet, u morr vendimi për dërgimin e ndihmës urgjente intervenuese Komunës së Ulqinit me vlerë 50 mijë euro. Nga Komuna e Ulqinit më herët deklaruan se dëmi i vlerësuar nga ... Read More »

Komuna e Ulqinit: DËMI I DERITASHËM NGA MINI CIKLONI ËSHTË 1,245 MILION EURO

Nevreme

Sipas vlerësimeve të para të vetëqeverisjes lokale, dëmi i shkaktuar nga mini cikloni i cili në natën në mes të martes dhe të mërkurës goditi territorin e Komunës së Ulqinit e tejkalon vlerën prej një milion euro. Në Sekretariatin për Ekonomi dhe Zhvillim vlerësuan se dëmi i përgjithshëm është 1,245 milion euro. Mbetet të përcaktohet edhe dëmi i shkaktuar në ... Read More »

Scroll To Top