Thursday , March 21 2019
Lajmi i fundit

Kriporja: PARLAMENTI EVROPIAN PRAPË KËRKON MBROJTJEN

Parlamenti Europian, Evropski parlament

Në Rezolutën për Malin e Zi Parlamenti Evropian (PE) prapë kërkoi nga Qeveria e Malit të Zi që të mbrojë Kriporen, në pajtim me rekomandimet e Studimit të cilin e financon BE-ja. Siç rikujton Vijesti, mbrojtjen në nivel kombëtarë dhe ndërkombëtarë Parlamenti Evropian e kërkoi tash tre herë. Qeveria deklaroi se në fillim të tetorit ia dërgoi Studimin e mbrojtjes ... Read More »

Nrekiq: QENDRA PËR MONITORIMIN E PESHKIMIT PËR GJENDJE MË TË MIRË NË DET

Shiriti

Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq shprehu kënaqësinë për Qendren e Monitorimit të Peshkimit në të cilën është e kyçur edhe Komuna e Ulqinit. Ai tha se projekti është i lidhur për zhvillimin e qëndrueshëm të ekosistemit detar dhe bregdetar dhe filloi në vitin 2015 me qëllim ndalimin e peshkimit të paligjshëm, në veçanti me mjete shpërthyese. Këto dukuri, ... Read More »

Konferencë: “Multikulturalizmi dhe praktikat e artit bashkëkohor”

Konferencija, Mikrofon

Nën drejtimin e fondacionit gjerman Konrad Adenauer (KAS) dhe në bashkëpunim me OJQ “Unë veproj!”, në datat 4 – 6 dhjetor, në Ulqin do të organizohet konferenca „Fuqia e kulturës – Multikulturalizmi dhe praktikat e artit bashkëkohor, etnicizim apo interaksion?”. Kjo konferencë në qendër të vëmendjes vendos politikat e multikulturalizmit dhe manifestimin e tyre në fushën e artit bashkëkohor, duke ... Read More »

Qeveria dhe Komuna: HAPET QENDRA E RE PËR MONITORIMIN E PESHKIMIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural, të premten, me 30 nëntor, solemnisht do të hap hapësirat e reja të Qendrës për Monitorimin e Peshkimit, e cila funksionon në kuadër të Drejtorisë për Peshkim. Rikonstruktimi dhe pajisja e hapësirave u realizuan në kuadër të projektit të cilin së bashku e implementojnë Ministria e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural, Mbretëria e ... Read More »

Komuna: Delegacioni i Këshillit të Evropës vizitoi Ulqinin

Savjet Evrope, Opstina

Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiqi me bashkëpunëtorë pritën në takim pune  me kërkesën e tyre delegacionin e Këshillit të Evropës, respektivisht anëtarët e Komitetit këshillimorë të Konventës për Mbrojtjen e Pakicave të kryesuar nga Laura Maria Craciunean Tatu . Mysafirët u interesuan për  realizimin e të drejtave të pakicavenë komunën e Ulqinit dhe sfidat me të cilat ballafaqohet ... Read More »

Cedis: TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E QYTETIT, BLLOKIM I PËRKOHSHËM I KOMUNIKACIONIT NË MAL TË BARDH

CEDIS logo

Nga Sistemi Malazez i Elektroshpërndarjes (CEDIS) për Portalin Ul-info u njoftua se të enjten, me 29 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: – në periudhën prej orës 8 deri në 15 – një pjesë e vendbanimit tek Mali i Bardh tek fabrika e vjetër e ullirit (ndërprerje të përkohshme në periudhën e përmendur) – në periudhën prej ... Read More »

Mogul: TË ENJTEN TRYEZA E RRUMBULLAKËT “PËRGJEGJSHËM PËR ULQININ”

Mogul

Nga Montoring Grupi Ulqin (MOGUL) njoftuan se me 27 nëntor të vitit 2018 (të enjten) në hapësirat e OJQ Horizonti i Ri, adresa Kodra p.n., me fillim në ora 12, do të mbahet tryeza e rrumbullakët “Përgjegjshëm për Ulqinin”. Projektin “Përgjegjshëm për Ulqinin” e realizon OJQ “MogUL”, ndërsa është përkrah përmes programit “Ta vendosim korrupsionin në muze” të cilin e ... Read More »

Pas reagimit urgjent të Komunës: URA NË MILLË PRAPË NË FUNKSION

IMG-a7e9b466016803f8d98b2464769009b2-V

Pas lajmit se reshjet e shumta kanë shembur një pjesë të urës në Millë, dhe se katër fshatra kanë mbetur të bllokuar, reagoi pushteti lokal. Me kërkesë të kryetarit të Komunës Loro Nrekiq në vendngjarje mbërriti eskavatori, i cili me përkrahjen e punëtorëve të Ndërmarrjes Publike “Veprimtaritë Komunale”, mundësoi komunikacionin në drejtim të Millës, Bojkut, Kosiqit dhe Lulajve, ku jetojnë ... Read More »

Shembet ura: IZOLOHEN KATËR FSHATRA NË ZONËN E ANËS SË MALIT

Ura ne Mille

Reshjet e mëdha të martën shemben një pjesë të urës në Millë, në zonën e Anës së Malit, kështu që katër fshatra janë të bllokuara. Bëhet fjalë për fshatrat Millë, Bojk, Kosiq dhe Lulaj ku jetojnë mbi 400 banorë. Arsyeja pse fëmijët tanë nuk do të mund të shkojnë në shkollë, punëtorët në punë, të sëmurit të jenë pa ndihmën ... Read More »

Drejtoria për Hidrokarbure: HULUMTIMET SIZMIKE TË NAFTËS DHE GAZIT SHKOJNË SIPAS PLANIT

Polar Empress, nafta 2

Javën e parë të punës, anija për 3D kërkime sizmike “Polar Empress”, përfundoi incizimin të rreth 300 km2 që është rreth 22% të sipërfaqes së përgjithshme të lejuar në nëndetin malazez, njoftohet nga Drejtoria për hidrokarbure. Siç thuhet, në këtë periudhë, 3D hulumtimet sizmike janë realizuar pa probleme dhe pengesa, si dhe të gjithë masat e mbrojtjes së mjedisit jetësor ... Read More »

Scroll To Top