Sunday , September 24 2017
Lajmi i fundit

Ekspertët e UNESCO-së: KALAJA E ULQINIT NUK MUNDET AKOMA NË LISTË

Trg robova

Nominimi i Ulqinit nga ana e Qeverisë malazeze që si fortifikim mbrojtës venecian të regjistrohet në listën e UNESCO-së, nuk pati sukses. Siç thuhet në kumtesën e Ministrisë së kulturës, analiza e ekspertëve të UNESCO-së tregon se shtresa veneciane në Ulqin nuk është ruajtur në masën që vërteton autenticitetin dhe integritetin. „Mirëpo, meqë kjo e mirë kulturore posedon vlera të ... Read More »

Mbas pesë javëve shërim: MERSIHA DHE ADNANI KTHEHEN NË SHTËPI

Adnani dhe Mersiha

Në fund të javës së ardhshme vëllai dhe motra, Adnan dhe Mersiha Resulbegoviq, të cilët shërohen nga paraliza cerebrale në Stamboll, do të kthehen në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Siç na tha babai i tyre Afrim Resulbegoviq, ato me 13 korrik do të kenë trajtimin e katërt, të fundit, me metodën e qëlizave amë. “Pas kësaj vijon periudha e ushtrimeve. ... Read More »

“Vijesti”: HAJDINAGA NUK DORËZOI RAPORTIN PËR PASURI AGJENCISË PËR ANTIKORRUPSION

Gzim Hajdinaga

Bartësi i listës i Koalicionit shqiptar “Me një qëllim” në zgjedhjet parlamentare dhe anëtari i Këshillit ekzekutiv të Organizatës nacionale turistike Gëzim Hajdinaga, nuk e ka dorëzuar në kohë Agjencisë për parandalimin e korrupsionit raportin për pasuri dhe mund të dënohet me vlerë prej 500 deri në 2000 euro. Agjencia në faqen e vet ka publikuar që Hajdinaga, ish kryetari ... Read More »

Komuna: KËRKESË FONDIT EGALIZUES PËR PAGESË MË TË HERSHME

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Përveç donacionit prej 300 mijë eurosh, Komuna e Ulqinit pak kohë më pare ka kërkuar nga Qeveria e Malit të Zi që më herët ti paguhen mjetet të cilat kjo vetëqeverisje lokale i fiton nga Fondi egalizues. Siç mëson Portali Ul-info, bëhet fjalë për shumën prej 150 mijë eurosh. Ulqini është e vetmja komunë në Bregdet e cila i fiton ... Read More »

Rregullohet pompa në Gjerana: UJI I DETIT PO SHKON KAH KRIPORJA

Kanali

Dje vonë uji i detit prapë ka filluar të shkojë kah basenet e Kripores, sepse më në fund u riparua prishja në pompat në Gjerana. Siç u njoftua nga NP „Parqet nacionale“, regjimi i pompimit të ujit në Kripore do të kontrollohet rreptësisht për shkak të folezimit të shpendëve në disa lokalitete. Në këtë fazë është planifikuar lëshimi i ujit në ... Read More »

“Vijesti”: TË MIRAT DETARE PREMTOJNË, POR PAK PËRFUNDON

Foto: Sergej Zabijako

Mekanizmi për nxjerrjen e anijeve në breg në Plazh të vogël nuk u përfundua përkundër premtimeve që do të përfundohet në shtator të vitit të kaluar, shkruan “Vijesti”. Nga të Mirat detare si arsye kanë përmendur “problemet me dokumentacion” duke theksuar se “ditët e ardhshme do të iniciohet procesi dhe procedura e hartimit të dokumentacionit planifikues”! Përkundër premtimeve as pista ... Read More »

Ulqin: NË DY AKSIDENTE PESË TË LËNDUAR

Policia, Policija

Mbrëmë, pas mesnatës, në Ulqin ndodhën dy aksidente të rënda automobilistike, mëson Portali Ul-info. Kështu në Braticë u lënduan dy, ndërsa në Kodra, tek rruga e Kripores, edhe tre persona. Në vendngjarje shpejt mbërritën përfaqësuesit e Urgjencës, ndërsa pas ndihmës së parë, të lënduarit u transportuan në Spital në Tivar. Read More »

Mirënjohje për Ulqinaken: HAXHIBETI TAFILI SHPËRBLEHET NË GJERMANI

Merita

Në solemnitetin e veçante në qytetin gjerman Karlsrue (Karlsruhe), dje Ulqinakja e re Merita Haxhibeti – Tafili ka fituar shpërblimin të cilin e ndajnë profesorët dhe përfaqësuesit e kompanive të njohura gjermane. Ky çmim, i cili nënkupton edhe shpërblim me para, mban emrin e inxhinierit të njohur Ludvig Lenc (Ludvig Lenz). Përndryshe, Haxhibeti – Tafili vitin e kaluar, si më ... Read More »

Sipas vendimit të Prokurorisë: PUNA E KOMISIONIT NËN VËZHGIMIN E INSPEKTORËVE

Vrhovno drzavno tuzilastvo

  Prokuroria supreme shtetërore ka dërguar kërkesën Drejtorisë së policisë që të grumbullojë faktet për veprimin e Komisionit për zbatimin e procesit të Thirrjes publike për qiradhënien e tokës komunale për vendosjen e objekteve të përkohshme. Me këtë rast në fund të kësaj jave Grupit për parandalimin e veprave penale të krimit ekonomik – Jug, selia e të cilit ndodhet ... Read More »

Ulqin: DORËZOHEN TË DYSHUARIT PËR GRABITJE

Prangat, Lisice, Policia, Policija

Edmond Mustafa nga Tivari, Damir Hoxhiq nga Peja, me banim në Tivar dhe Zijad Nurkoviq nga Rozhaja me banim në Tivar, të cilët u akuzuan për tentim grabitje me dhunë nga Ulqinaku Allmir Murtoviq (30) para tre javësh, sot janë dorëzuar vullnetarisht, mëson Portali Ul-info. Ato në ndërtesën e Gjykatës themelore në Ulqin, e cila ishte e siguruar më fuqishëm, ... Read More »

Scroll To Top