Monday , September 25 2017
Lajmi i fundit

Ndërmarrja komunale: SHOFERËT PARALAJMËRUAN GREVË NGA E ENJTA

Veprimtari komunale, Komunalne djelatnosti

Një pjesë e punëtorëve të Ndërmarrjes publike veprimtari komunale ka paralajmëruar që të enjten e ardhshme, me 20 mars, do të hyjë në grevë për shkak të, siç theksojnë, sjelljes së paligjshme të drejtoreshës Zana Sarvan dhe refuzimit të saj të ju rrisë rrogat. Ato po ashtu kërkojnë pagesën e tre rrogave të prapambetura. Punëtorët për “Dan” kanë thënë që ... Read More »

Kuvendi i MZ: MARKIQ ANËTARË I KËSHILLIT GJYQËSORË

Loro Markiq, Ljoro Markic

Avokati nga Ulqini Loro Markiq u zgjodh sonte në mbledhjen e Këshillit për sistem politik, drejtësi dhe administratë të Kuvendit të Malit të Zi për anëtarë të Këshillit gjyqësorë. Për të votuan deputetët e PDS-së(DPS), PSD-së(SDP) dhe PSP-së(SNP), si dhe nënkryetarja e MZ Pozitiv Azra Jasaviq. Ndër kandidatët të cilët nuk u zgjodhën ishte dhe funksionari i PDS-së lokal Nail ... Read More »

Komuna e Ulqinit: PREZANTIMI I PROJEKTIT MARUBI

Nga komuna e Ulqinit është paralajmëruar që të hënën, në hotelin “Mediteran”, do të mbahet konferenca tematike “Projekti Marubu: Modeli i bashkëpunimit për promovimin e turizmit në mes Shkodrës dhe Ulqinit”, të cilin e financon BE.Prezantimin e Studimit të fizibilitetit të Marubi Route do ta bëjnë profesorët Rade Ratkoviq dhe Maksut Haxhibrahimi, derisa prezantimin e smartphone aplikacionit “Marubi City Guide” ... Read More »

Kuzman: PORTA NË ADË ËSHTË HARAÇ

2208-Ada-bojana8

Srgjan Kuzman ka hedhur poshtë si “të pavërteta dhe pakuptimta” thëniet nga kumtesa e NHP “Riviera e Ulqinit”, në të cilën nga kjo ndërmarrje e akuzojnë për fundamentalizëm, tentim të shembjes së portës në Adë të Bunës, gjegjësisht për shkatërrim të nudizmit. Kuzman, i cili tash disa vite gjykohet me këtë ndërmarrje, për shkak të ndaljes së hyrjes në Adë ... Read More »

Ullishtaria: ULQINAKËT NË ZARË

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Një grup i madh i ullishtarëve të Ulqinit do të marrin pjesë në Manifestimin e 16 ndërkombëtarë të ullishtarëve dhe prodhuesve të vajit “Noqnjak 2014”, i cili do të mbahet nga data 13 deri më 16 mars në Zarë, në hotelin “Kolovare”, Në Zarë do të udhëtojnë 24 ullishtarë, nga 12 nga Shoqata e ullishtarëve Ulqin dhe Shoqata e ullishtarëve ... Read More »

Vendimi i Gjykatës: KATËR PUNËTOR TË OT TË KTHEHEN NË PUNË

Gjykata themelore në Ulqin ka sjell vendimin që të kthej në punë katër punëtorët e Organizatës turistike, të cilët në korrik të vitit 2012 janë larguar nga puna. OT është urdhëruar që të kthej në punë Aleksandar Jacoviqin, Merita Rexhen, Muharrem Beqoviqin dhe Beqir Zatoviqin “në detyrat e punës të cilat i korrespondojnë përgatitjes së tyre profesionale, dijes dhe aftësive, ... Read More »

Memorandum: BASHKËPUNIM I GJYKATËS DHE MOGUL-it

Në hapësirat e Gjykatës themelore në Ulqin sot është nënshkruar Memorandumi për bashkëpunim në mes të këtij institucioni dhe MOGUL-it. “Në këtë mënyrë shënojmë fillimin e bashkëpunimit të përbashkët në projektin “Zëshëm kundër korrupsionit”, të cilin e financon Ambasada e SHBA-së në Podgoricë”, u shpreh drejtori ekzekutiv i MOGUL-it Xhemal Peroviq.Ai, si dhe presidentja e Gjykatës Lirije Buzuku, kanë theksuar ... Read More »

Prej nesër në Shtëpinë e shëndetit: REKOMANDIME TË RIPËRDORSHME

Shtepia e shendetit, Dom zdravlja

Mjekët e zgjedhur në Shtëpinë e shëndetit, nga e hëna, më 10 mars, përveç rekomandime njëpërdorimshme, do të fillojnë të japin dhe rekomandime të ripërdorshme për shikime tek specialisti, të cilët do të vlejnë nga tre deri në gjashtë muaj. Qëllimi i dhënies së rekomandimeve të ripërdorshme është ti lehtësohet pacientëve arritja e mbrojtjes shëndetësore. Pacientët për probleme momentale shëndetësore ... Read More »

Aksioni qytetarë: HAPIN RRUGËT E VALDANOSIT

Rreth një qind qytetarë të Ulqinit dhe pronarë të tokës në Valdanos me ftesën e “Grupit për Valdanos” po pastrojnë sot rrugët të cilat çojnë në këtë gji përrallor dhe deri tek ullishtat e mbuluara me kaçuba dhe shkurre. Deri në Valdanos çojnë tri rrugë, kështu që çdo fundjavë do të pastrohet nga një. Përndryshe, në pastrimin e rrugëve që ... Read More »

Në fund të muajit: FILLON PASTRIMI I PORT MILENËS

Port Milena

Pastrimi i Port Milenës, pikës së zezë ekologjike të Ulqinit, duhet të fillojë deri në fund të marsit. Kjo është parashikuar me projektin të cilin e përgatiten Programi i Kombeve të bashkuara për zhvillim industrial (UNIDO) dhe i komunës së Ulqinit, në bashkëpunim me Ministrin e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit, shkruan “Pobjeda”. Me projekt është parashikuar pastrimi i kanalit ... Read More »

Scroll To Top