Saturday , September 23 2017
Lajmi i fundit

U mbajt Panairi i Vitit të ri: PËR FILLIM – SHUMË MIRË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Panairi i parë i Vitit të ri, i cili këtë të shtunë u mbajt në Ranë, në organizimin e Shkollës fillore “Boshko Strugar”, plotësisht i ka plotësuar pritjet e organizatorëve. Për mot të bukur në plazhin e vogël janë mbledhur një numër i madh i njerëzve, para së gjithash nxënësve dhe prindërve, të cilët mund ti shikonin punimet e dorës ... Read More »

Shpërblehen dy gjimnaziste nga Ulqini: EFENDIA DHE RESULBEGOVIQ LAUREATË

Eldina Efendia dhe Rialda Resulbegoviq nga gjimnazi i Ulqinit “Vëllazërim Bashkim” janë fituese të shpërblimit në Konkursin artistik me temën “Përkrah paqen”, të cilën e organizoi Nansen dialog qendra e Malit të Zi, ndërsa e ka përkrahur Ministria e arsimit e Malit të Zi. Shpërblimet fituesve do të ju dorëzohen nesër në Podgoricë. Punimet artistike fituese mund ti shihni në ... Read More »

Rrufepritësit e ri: I MBROJTUR GJIMNAZI, NË PËRGATITJE DHE QENDRA E KULTURËS

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Nga Qeveria e Mali të Zi është deklaruar që në vijim është heqja e rrufepritësve të vjetër, radioaktiv dhe vendosja e të rive në objektet shtetërore dhe lokale me interes të përgjithshëm. Siç deklaroi për “Pobjeda” drejtoresha gjenerale  e Drjetorisë për mjedis jetësor dhe ndryshime klimatike Ivana Vojinoviq, objektet e reja mbrojtëse janë vendosur dhe në Gjimnazin “Bratstvo Jedinstvo”, si ... Read More »

Mikan Zec: OJQ-të DUAN FEREXHE NE ADË, E NË AFËRSI JANË DY ÇERDHE TË DROGËS

Radomir Mikan Zec

Drejtori gjeneral i Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” Radomir – Mikan Zec ka deklaruar që aktivistët e organizatave joqeveritare MANS dhe MOGUL janë për vendosjen e ferexhesë brenda kompleksit nudistik në Adë dhe që për këtë askush nuk ka reaguar. “Kjo është dukuri e rrezikshme”, tha ai në mbledhjen e Dhomës së tregtisë të Malit të Zi. Zec theksoi që ... Read More »

Qeveria pagoi parat për Qendër për kulturë: GREVA VAZHDON

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Ministria e financave e Malit të Zi ka paguar të hënën 35 mijë euro komunës së Ulqinit, e këto mjete menjëherë janë paguar në xhiro-llogarinë e Qendrës për kulturë. Me këto para janë paguar edhe 3 paga të punëtorëve në këtë ndërmarrje publike. Paralajmërimi që këto para janë paguar sot ka sjell të hënën mbrëma ndërprerjen e grevës së urisë ... Read More »

Sindikata e Qendrës për kulturë: FALIMINDERIT TË GJITHVE, VAZHDOJMË GREVËN

Organizata sindikale e Qendrës për kulturës në Ulqin ka lajmëruar opinionin publik që anëtarët e saj kanë ndërprerë grevën e urisë, por që akoma vazhdojnë grevën deri në plotësimin e kërkesave të tyre. Të punësuarve në Qendër iu detyrohen tetë rroga, ndërsa 39 muaj nuk janë paguar kontributet. Theksohet që mbasi që institucionet përgjegjëse kanë treguar mirëkuptim për këtë problem, ... Read More »

U ndërpre greva: MINISTRIA E FINANCAVE PREMTOI NJË PJESË TË PARAVE

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Ministri i financave Radoje Zhugiq i tha kryetarit të Partisë socialiste popullore Srgjan Milliq që të hënë do ti paguhen komunës së Ulqinit 35 mijë euro nga Fondi egalizues, të cilat pastaj do të transferohen për dhënien e pagave të punëtorëve të Qendrës për kulturë. Milliq më herët të martën ka vizituar punëtorët të cilët ishin në grevë tashmë tre ... Read More »

Konferenca për zhvillim të qëndrueshëm: PËR FILLIM BUJQËSIA DHE TURIZMI

Nën organizimin e shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” dhe komunës së Ulqinit me 23 dhe 24 dhjetor do të mbahet konferenca “Potencialet e Ulqinit dhe zhvillimi i qëndrueshëm”. Në këtë tubim do të flitet veçanërisht për bujqësi dhe turizëm shëndetësor, derisa në pjesën e dytë të konferencës, e cila do të mbahet në shkurt të vitit të ardhshëm, më së ... Read More »

Gjendje e trishtuar në Qendër për kulturë: URGJENCA, RROGAT DHE DORËHEQJET

Qendra per kulture, Centar za kulturu, Greva, Strajk

Greva e punëtorëve në Qendër për kulturë po merr përmasa gjithnjë e më të rrezikshme. Të premten dy herë ka intervenuar Urgjenca, sepse gjendja shëndetësore e punëtorëve në grevë të urisë është gjithnjë e më rëndë. Që protesta do të vazhdoj është e qartë mbasi që prapë nuk është arritur asnjëfarë marrëveshje me kryetarin e komunës Nazif Cungu. Ai sot ... Read More »

Qeveria vërtetoj Ligjin e të mirave detare: SHTETËRORE ÇDO GJË PËRGJATË BREGDETIT

Plazhi i madh, Velika plaza

Qeveria malazeze vërtetoj dje Propozim Ligjin për të mira detare, i cili vitin e ardhshëm do të shqyrtohet në Parlamentin shtetërorë. Me këtë dokument parashihet rregullimi i marrëdhënieve pronësore, menaxhimit, përdorimit, avancimit dhe mbrojtjes së të mirave detare. Kufirin e të mirave detare do ta caktoj Komisioni i veçantë shtetërorë, ndërsa e meriton Qeveria. Shtohet që “të mirat detare janë ... Read More »

Scroll To Top