Thursday , March 23 2017
Lajmi i fundit

Materniteti: SALLA E OPERIMIT E KA VENDIN E SIGURUAR

Shtepia e Shendetit, Materniteti,

Materniteti në Ulqin është i lejuar si institucion i llojit jashtëspitalor. I tillë është hapur dhe funksionin tash gati 11 vite. “Nga fillimi kemi menduar se hapi i ardhshëm është salla e operimit me transfuzion të gjakut”, tha drejtori shumëvjeçar i Shtëpisë së shëndetit Dr. Gano Karamanaga. Sipas fjalëve të tija, arkitekti Fuad Mavriq ka bërë projektin ideor për ndërtimin ... Read More »

Buna: SHTËPIZAT E PESHKATARËVE PËRJASHTOHEN NGA TENDERI

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare solli vendimin që objektet e peshkatarëve të përjashtohen nga tenderi për qiradhënien e shtëpizave në brigjet e lumit Buna, mëson Portali Ul-info. Për këtë gjë pronarët e shtëpizave të peshkatarëve do të njoftohen zyrtarisht të hënën, me fillim në ora 18, në Sallën e madhe të Komunës së Ulqinit. Përndryshe, tenderi për ... Read More »

Prej të hënën: FIZIOTERAPISTËT EDHE NË SHF “MARSHALL TITO”

Marshall Tito, Marsal Tito, Shkolla, Skola

Projektin “Drejtohu dhe stërvitu!”(Ispravi se i vjezbaj!) do ta realizojnë anëtarët e Shoqatës së fizioterapistëve të Malit të Zi nga data 7 deri me 11 nëntor në shkollën fillore “Marshall Tito” në Ulqin. Projekti është i dedikuar për fëmijët e moshës 8 deri në 11 vjeç, gjegjësisht për nxënësit e klasës së III, IV dhe të V. Qëllimi kryesor i ... Read More »

Monstat: NË ULQIN KATËR MIJË NJERËZ MË PAK SE NË VITIN 1991

Panorama, Ulqin, Ulcinj, Sheshi i ullirit, Qendra, Centar

Ulqini është i vetmi qytet në Bregdet i cili ka më pak banorë se para 25 vitesh, tregojnë rezultatet e Monstatit. Sipas të dhënave zyrtare, në vitin 1991 në këtë komunë kanë jetuar 24.217 banorë, ndërsa 2,5 dekada më vonë vetëm 20.081. Kjo o të thotë se numri i banorëve në këtë periudhë ka rënë për 4.136 persona, gjegjësisht për ... Read More »

Në “Olimpik”: MBAHET FORUMI RAJONAL PËR ARSIM

regionalni-bolonja-forum

Ulqini këto dy ditë ishte nikoqir i konferencës së rëndësishme dedikuar arsimit. Në hotelin “Olimpik” në Plazh të madh u mbajt “Forumi i parë rajonal” me temën “Politika dhe arsimi – anët e konfrontuara në Ballkan”. Në këtë tubim, të cilin e organizoi Shkolla e lartë për turizëm dhe menaxhim nga Konjici, të pranishëm ishin rreth tridhjetë profesor eminent nga ... Read More »

Në Mal të Brisë: HAPET SHTËPIA E GJUETISË, VRITET DERRI I EGËR

lovci-ulcinja

Anëtarët dhe miqtë e grupit “Gjuetarët e Ulqinit” solemnisht të shtunën kanë festuar përfundimin e punimeve në ndërtimin e Shtëpisë së gjuetisë në Mal të Brisë. Në festim iu bashkëngjiten edhe gjuetarët nga Tivari dhe Budva, të cilëve i pëlqen të gjuajnë në këtë terren. Shtëpia e gjuetisë ka sipërfaqe prej 45 m2 dhe tarracë prej rreth 40 m2. Përndryshe, ... Read More »

Taganoviq: DO TË INICIOJMË ÇËSHTJEN E PËRGJEGJËSISË PËR KONTESTET E HUMBURA

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Kryetari i Këshillit ekzekutiv të Organizatës turistike të Ulqinit Rexhep Taganoviq ka deklaruar se në mbledhjen e parë të ardhshme të këtij trupi do të iniciohet çështja e përgjegjësisë për dëmin e krijuar në bazë të vendimeve gjyqësore. Portali jonë publikoi dje se Gjykata themelore në Ulqin ka shpallur të paligjshëm konkursin për zgjedhjen e drejtorit të OT-së në fillim ... Read More »

Peshkatarët nga Buna: NISËN LETRËN PËR SEANCË URGJENTE TË KUVENDIT KOMUNAL

Rijeka Bojana, Lumi Buna

Përfaqësuesit e peshkatarëve nga Buna dhe përfaqësuesi i tyre juridik Arben Hoxhiq kanë dërguar letrën kryetarit të Kuvendit komunal të Ulqinit Loro Nrekiq që sa më parë të organizojë seancën e jashtëzakonshme në të cilën do të diskutohej për problemin me të cilin ballafaqohen peshkatarët mbas shpalljes së tenderit për qiradhënien e shtëpizave në këtë lum. Me nënshkrimet e veta ... Read More »

Sot në mëngjes: TËRMET RRETH PESË BALLË

termet

Disa minuta pas lindjes së diellit, gjegjësisht në ora 6.08 minuta në Ulqin është ndjerë tërmeti me fuqi të mesme. Sipas të dhënave të entit sizmologjik, tërmeti këtu ishte me fuqi rreth 5 ballë, ndërsa 1,5 ballë ishte më i fuqishëm në epiqendër e cila ishte në veri të Shqipërisë. Ky tërmet nuk ka shkaktuar dëme materiale në komunë të ... Read More »

Gjykata themelore: SULIQ FITOI KONTESTIN KUNDËR OT

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Sekretarja aktuale e Kuvendit komunal të Ulqinit Pranvera Suliq fitoi kontestin kundër Organizatës turistike (OT) i cili u zhvillua pranë Gjykatës themelore në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Suliq u ankua tek kjo gjykatë për vendimin të cilin në fillim të vitit të kaluar e solli Këshilli ekzekutiv i OT-së, si dhe në konkursin për drejtor të këtij institucioni i cili ... Read More »

Scroll To Top