Monday , July 16 2018
Lajmi i fundit

Reporti nga Meka: HAXHITË E ULQINIT PREJ NESËR NË MEDINE

Meka (1)

30 haxhi nga Ulqini, të cilët këtë vit e kanë kryer pelegrinazhin në Meka, prej nesër do të qëndrojnë në Medine (qytetin e profetit të Allahut Muhamedit, paqja qoftë mbi të), mëson Portali Ul-info. Sipas informatave tona, çdo gjë deri tani ka shkuar në mënyrën më të mirë dhe haxhitë ndjehen mirë. Pritet që të martën në mëngjes, më 14 ... Read More »

Botimi i ri: ARKITEKTURA ISLAME NË TRE GJUHË

Arkitektura islame ne Mal te Zi, Islamska arhitektura u Crnoj Gori

Në rektoratin e Universitetit të Malit të Zi të martën në mbrëmje është mbajtur promovimi i botimit “Arkitektura islame në Mal të Zi”, e autorit Vildan Ramusoviq, i cili përfundoi studimet themelore në Fakultetin arkitektonik.I pari dhe momentalisht i vetmi botim i këtij lloji, kur bëhet fjalë për arkitekturën islame në Mal të Zi, paraqet në masë të konsiderueshme shumëllojshmërinë ... Read More »

Komuna: MARRËVESHJA PËR ZGJERIMIN E DEGËS SË DJATHTË TË BUNËS

Bojana, Buna, Usce, Gryka, Lumi, Rijeka

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe drejtori i Drejtorisë për ujëra të Malit të Zi Zoran Jankoviq janë dakorduar sot që në Ulqin të formojnë komisionin e përbashkët të ekspertëve i cili do të propozojë modalitetet për mirëmbajtjen e rrjedhjes së lumit Buna në degën e djathtë, mëson Portali Ul-info. Anëtarë i këtij komisioni nga Ulqini do të ... Read More »

Hulumtimi i CEDEM: SHQIPTARËT MË SË SHUMTI PËR NATO

Cedem 1

Qendra për demokraci dhe të drejtat e njeriut (CEDEM) në fund të shtatorit ka kryer hulumtimin e madh për përkrahjen e qytetarëve të Malit të Zi për anëtarësim të këtij vendi në NATO. Nga ky hulumtim shihet qartë që Shqiptarët bindshëm më së shumti dëshirojnë që Mali i Zi të anëtarësohet në këtë aleancë ushtarake-politike. Sipas hulumtimit të CEDEM, 75,9 ... Read More »

Në Ranë: TËRBIM I GJYSMËMATURANTËVE NGA PODGORICA

Ulcinj, Ulqin,

Gjysmëmaturantët e Shkollës fillore “Maksim Gorki” nga Podgorica dje i ndaloi policia gati një orë në Ulqin, për shkak të vandalizmit të disa nxënësve në Ranë, shkruan “Vijesti”. Menjëherë pas ardhjes në Ulqin, një grup i nxënësve të moshës katërmbëdhjetë vjeç kanë thyer pasdite rreth 15 dyer druri në Plazhin e vogël, ndërsa qiramarrësi Gani Resulbegoviq rastin e lajmëroi në ... Read More »

Deponia “Mozhur”: DO TË ZGJAS DY HERË MË PAK SEÇ ËSHTË PLANIFIKUAR

Deponia Mozhur, Deponija Mozura

Në deponinë e përbashkët të Ulqinit dhe Tivarit nga fillimi i punës së saj, më 12 korrik 2012, deri më sot janë depozituar 140 mijë tonë mbeturina. Kemi të bëjmë me shifër të lartë mbasi që me planin fillestar është parashikuar që në “Mozhur” të hidhen 30 mijë tonë mbeturina në vit. “Arsyet ekonomike dhe të interesit shtetëror kanë bërë ... Read More »

Qeveria: NË 2015 FILLON NDËRTIMI I 12 KM RRJETË TË KANALIZIMIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Drejtori i Drejtorisë për menaxhimin e mbeturinave dhe zhvillimin komunal në Qeverinë e Malit të Zi Sinisha Stankoviq ka deklaruar që në vitin 2015 do të fillojë ndërtimi i rrjetit të kanalizimit në Ulqin. „Gjatë vitit të ardhshëm do të nisim ndërtimin e 12 kilometër rrjetë të kanalizimit e cila do të mundësoj grumbullimin e ujërave të zeza nga katër ... Read More »

Monstat: ÇDO I KATËRTI ULQINAK EMIGRANT!

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, Kalldrami

Sipas të dhënave zyrtare, madje 23,6 për qind e qytetarëve të Ulqinit qëndrojnë jashtë shtetit. Kjo do të thotë që praktikisht çdo i katërti Ulqinak nuk jeton dhe nuk punon në vendlindjen t etij. Shkalla më e lartë e emigrimit është shënuar në dekadën e fundit të shekullit 20, gjatë luftërave në ish Jugosllavi dhe shkatërrimit të ekonomisë së Ulqinit. ... Read More »

BI Ulqin me shoqata turke: KURBANE PËR TË VARFËRIT

Kurban 2

Komisioni Bereqeti i cili funksionon në kuadrin e Këshillit të Bashkësisë islame Ulqin nëpërmjet dy shoqatave turke, njëra e cila quhet shoqata “Hudai Vakfi” me seli ne Turqi, kurse tjetra “Europe aid foundation” me seli në Belgjikë.  Prerja e kurbanave nga donacioni i vakëfit “Hydai Vakfi” është bërë në Anë të Malit-Ulqin ku janë prerë gjashtë bagëti të trasha edhe mishi ... Read More »

Ostros: KATËR HERË MË PAK NXËNËS SE PARA 40 VITEVE

Shkolla Gjergj Kastrioti Skenderbeu, Ostros, Kraje

Drejtori i SHF “Gjergj Kastrioti Skenderbeu” në Ostros Beqir Berjasheviq ka thënë që këtë vit shkollor ky institucion e ka nisur me kushte jashtëzakonisht të mira për punë. “Vitet e kaluara kemi investuar shumë mund dhe mjete, në mënyrë që objekti shkollor të bëhet sa më funksional dhe mund të themi që arritëm sukses – interneti tani funksionon shkëlqyeshëm në ... Read More »

Scroll To Top