Monday , February 19 2018
Lajmi i fundit

Në Sukubinë: MBRËMË U SEKUESTRUAN 29 KG DROGË

Sukubine-Muriqan, Sukobin-Murican, Kufiri, Granica

Policia malazeze ka lajmëruar që me punonjësit e policisë kufitare të Republikës së Shqipërisë, mbrëmë me 25 dhjetor të vitit 2013, në Pikën e përbashkët kufitare “Sukubinë-Muriqan”, në hyrje në Mal të Zi, ka sekuestruar nga shtetasi shqiptarë E.G. (25) rreth 29 kilogram të materies për të cilën dyshohet që është lëndë narkotike e tipit kanabis. Droga është gjetur me ... Read More »

Të Mirat detare: PARALAJMËRIM QIRAMARRËSVE TË PLAZHEVE

Plazh i madh, Velika plaza

Ndërmarrje publike të Mirat detare ka ftuar të gjithë përdoruesit e të mirave detare të cilëve kontrata e përdorimit ju skadon më 31.12.2013 që në afatin sa më të shkurtër të vizitojnë zyrat e kësaj ndërmarrje publike në Budve. “Është e domosdoshme që të nënshkruajnë aneksin me të cilin do të shtyhet zgjatja e kontratës dhe të paguhen mjetet e ... Read More »

Hoxhiq: LIQENI I SHASIT PO VJETROHET!

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Drejtuesi i shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” ka deklaruar që Liqeni i Shasit ka filluar të vjetrohet. “Sepse, kanali i cili e lidh liqenin me lumin Buna është i mbyllur dhe nuk ka qarkullim të ujit, kështu që peshk ka gjithnjë e më pak”, paralajmëron ky ekolog i njohur dhe shton që është e domosdoshme sa më parë të rregullohet ... Read More »

MPB MZ: SHPËRBLIMI PËR KOMUNËN E ULQINIT

Zyra e projekteve IPA, Kancelarija za IPA projekte

Forcimi i vetëqeverisjes lokale paraqet një nga prioritetet në të gjitha vendet që tentojnë zbatimin e standardeve evropiane dhe integrimin në Bashkimin evropian, ka vlerësuar sekretarja e shtetit në Ministrinë e punëve të brendshme dhe administratës publike Jadranka Vojinoviq në ceremoninë e ndarjes së çmimeve për praktikat më të mira në vetëqeverisjen lokale në Mal të Zi. Çmimet dje në ... Read More »

Ujësjellësi regjional: SEZONIN E ARDHSËM PA KUFIZIME

Kroni, Uji, Cesma, Voda

Ndërmarrja publike “Ujësjellësi regjional Bregdeti malazez” ka nënshkruar kontratën për dhënien e vazhdueshëm të ujit me Ndërmarrjen publike “Ujësjellës dhe kanalizime” në Ulqin, shkruajnë “Dnevne novine”. Siç thuhet, kjo kontratë do të siguroj që gjatë sezonit 2014, në Ulqin mos të ketë restrikcione të ujit. “Duke iu falënderuar nënshkrimit të kësaj kontrate, sezonin e ardhshëm turistik punëtorët e turizmit mund ... Read More »

Vandalizëm: U THYE REKLAMA E FORCËS

Si po nxehet fushata parazgjedhore, ashtu dhe po rritet nervozi i përkrahësve dhe simpatizuesve të partive politike. Në FB tash disa ditë po bëhet fushatë e pistë me anë të profileve të rrejshme, ndërsa mbrëmë është shënuar vandalizmi i vërtetë. Person (apo persona) të panjohur deri tani kanë thyer bilbordin reklamues të Forcës së re demokratike, i cili ishte i ... Read More »

Deponia sanitare në Mozhur: ULQINI ÇOJ 6,5 PËR QIND TË MBETURINAVE!?

Deponia Mozhur, Deponija Mozura

Në periudhën nga 1 janari deri më 30 shtator  të këtij vit në deponinë sanitare “Mozhuri” në mes Tivarit dhe Ulqinit janë çuar 50.501 tonë plehra, thuhet në raportin e kësaj ndërmarrje në Parlamentin e Tivarit, ndërsa raporton Portal Analitika. Edhe pse është projektuar për mbeturinat nga Tivari dhe Ulqini, me periudhën e  përdorimit për rreth 30 vite, është e ... Read More »

Konferenca për resurset natyrore: DISA PROPOZIME INTERESANTE

Disa propozime interesante janë dëgjuar dje gjatë pjesës së parë të konferencës për resurset natyrore të Ulqinit, organizatorët e të cili ishin OJQ “Hapi i gjelbërt” dhe komuna e Ulqinit. Dr Gani Karamanaga ka propozuar hapjen e tri qendrave shëndetësore: një në Plazhin e madh, një në Pyllin e pishave dhe e treta në Valdanos. “Veç ekziston dokumentacioni për këtë ... Read More »

Qendra për kulturë: NDËRPRITET GREVA E PUNËTORËVE

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Mbas njëzet ditëve grevë të gjithë kërkesat e punëtorëve të Qendrës për kulturë janë plotësuar dhe ato të martën kanë vendosur të ndërprejnë shprehjen publike të pakënaqësisë së tyre. Atyre sot i ranë dy paga në llogari, ndërsa katër i fituan më herët. Mirëpo, ato në letrën dërguar kryetarit të komunës Nazif Cungu, kanë theksuar që në të ardhmën do ... Read More »

Apel autoriteteve nga SHBA: NDALONI NDËRTIMIN E EGËR NË RANË

“Mbas shqyrtimit të Vendimit me nr. 05-5334/1-12, nga dita 06.08.2013 të lëshuar nga ana e Komunës së Ulqinit, kemi vërtetuar që objekti i ri i cili po ndërtohet në Ranë, dhe i cili është në pronësi të Vlladimir Ivanoviqit, tejkalon kufirin e kateve  e cila është lejuar, e kjo është bodrum, kati përdhes dhe tre kate (Po+PV+3)”, thuhet në letrën ... Read More »

Scroll To Top