Sunday , September 24 2017
Lajmi i fundit

Mesazhi i MOGUL-it pushtetit: BËNI PUNEN E VET DHE LIROJENI RRUGËN PËR NË ADË

Ada e Bunes, Ada Bojana

Monitorin grupi Ulqin (MOGUL) të premten edhe njëherë ftoj qytetarët që të shtunën, në ora 11, të mblidhen në performancë, para portës për pagesë në Adë. “Ja kemi dëshmuar të gjithëve që Ndërmarrja hotelerike turistike “Riviera e Ulqinit” në mënyrë të paligjshme ka vendosur portën në hyrje në rrugën publike për në Adë dhe që jashtë ligjit paguan hyrjen në ... Read More »

Maturantët protestojnë: JEMI TË ZHGËNJYER

Maturantët e shkollave të mesme në Ulqin dhe Tuz edhe këtë radhë u zhgënjyen në vlerësimin e punimeve të tyre eseistike, por sipas tyre, tani zhgënjimi është më i dhimbshëm. “Anëtarët e Komisionit vlerësues përsërisin të njëjtat gabime nga viti i kaluar mbase edhe më shumë, andaj ne, maturantët  zhgënjehemi  në mësuesit tonë që u treguan të paaftë”, thuhet në ... Read More »

Rritet nervozi: QIRAMARRËSIT E PLAZHEVE KËRCËNOJNË ME BLLOKIM!

“Nëse në mbledhjen e ardhshme nuk gjejmë mirëkuptim dhe nuk e arrijmë marrëveshjen me pushtetin lokal do të jemi të detyruar të bllokojmë plazhet”,  kanë deklaruar Shoqata e qiramarrësve të plazheve të Ulqinit. Sipas fjalëve të kryetarit të kësaj shoqatë Prela Shkrela, anëtarët e tyre ballafaqohen me sjellje të papërshtatshme të Të Mirave detare dhe organeve inspektuese. “Jemi tepër të ... Read More »

Aksident: NJË PERSON I LËNDUAR RËNDË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Amer Radonçiq nga Gucia rëndë është lënduar kur të mërkurën në mëngjes ka humbur kontrollin ndaj automjetit dhe është përplasur në dhomën e gjumit të familjes Bulakaj në Ulqin. Siç shkruan “Pobjeda”, asnjë nga anëtarët e kësaj familje nuk është lënduar, deri sa Radonçiqi ka thyer këmbën dhe brinjët dhe është transportuar në Qendrën klinike të Malit të Zi. “Audi” ... Read More »

Ceremonia në Ulqin: U VENDOS GUR – THEMELI PËR MEDRESENË E VAJZAVE

Gur themeli i Medresese, Kamen temeljac Medrese

Në praninë e donatorëve nga Turqia, zyrtarëve të lartë të Bashkësisë Islame, përfaqësuesve të kishës katolike dhe ortodokse, zyrtarëve të komunës, pelikanëve dhe punonjësit publik dhe të qindra qytetarëve, të mërkurën u mbajt ceremonia me rastin e vendosjes së gur-themelit për Medresenë hë të e ardhshme në Fushë të Ulqinit. Punimet me vlerë prej 1.2 milion euro në këtë ndërtesë ... Read More »

Shumica e plazheve akoma në pritje: TË MIRAT DETARE MASIN, E MYSAFIRËT NË PLAZH

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Për shkak të veprimit sipas njoftimit, Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare akoma nuk ka nënshkruar kontrata me qiramarrësit e shumicës së plazheve në Ulqin. Në mes tyre është edhe plazhi “Miami”, e cila në vitin 2006, e para në Malin e Zi të pavarur, fitoj Flamurin e kaltër. Qiramarrësit e këtij plazhi të rregulluar në mënyrë ekskluzive ... Read More »

Këshilli i Qeverisë për privatizim: REFUZOHET KËRKESA E RIVERËS SË ULQINIT

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Këshilli për privatizim dhe objekte kapitale refuzoj në mbledhjen e të martës kërkesën e Ndërmarrjes holeterike – turistike “Riviera e Ulqinit” për shitjen e një pjese të pronës me anë të marrëveshjes së lirë. Nga ky organ qeveritar nuk njoftuan për cilën pjesë të pronës bëhet fjalë. “Riviera e Ulqinit” më herët bëri thirrje publike për shitjen e një pjese ... Read More »

Vizita e zyrtarëve të Komunës: NË FUND TË QERSHORIT NË LUKSEMBURG

Një delegacion i komunës së Ulqinit, në krye me kryetarin Nazif Cungu, do të udhëtojë me 22 qershor në vizitë shumë ditore në qytetin Kajl në Luksemburg, mëson portali UL-info. Në këtë delegacion do të jenë edhe disa këshilltar të Parlamentit lokal. Këshilltarët e Kuvendit komunal të Ulqinit në fund të dhjetorit të vitit të kaluar kanë konfirmuar Marrëveshjen për ... Read More »

Komuna e Ulqinit: PËR PLANIN HAPËSINOR NË MES TË VERËS!

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Drafti i Planit hapësinor urbanistik (PHU) i komunës së Ulqinit do të dalin në shqyrtim publik në fillim të korrikut, mëson UL-info. Punimi i këtij dokumenti shumë të rëndësishëm nga mesi i vitit 2009, me vendim të kryetarit të atëhershëm të komunës Gëzim Hajdinaga, është lënë Qeverisë së Malit të Zi dhe do të kushtoj rreth një milion euro. Mirëpo, ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: PËR REGJISTRIM NË SHKOLLË TË MESME NUK NEVOJITET CERTIFIKATA

Marshall Tito, Marsal Tito, Shkolla, Skola

Për regjistrimin e gjysmë maturantëve në shkollë të mesme më nuk nevojitet certifikata e lindjes është njoftuar nga Qeveria e Malit të Zi. Në deklaratën e përbashkët të ministrive të arsimit dhe të punëve të brendshme thuhet që të gjitha informatat e nevojshme në lidhje me lindjen dhe shtetësinë malazeze, nëpër Ministri të arsimit, shkollat do ti fitojnë nga Ministria ... Read More »

Scroll To Top