Wednesday , April 25 2018
Lajmi i fundit

Në Gjyqin për kundërvajtje: VËREJTJE PËR MOGUL PËR ARSYE TË PERFORMANCËS NË ADË

Mbas tre seancave dëgjimore Gjyqi për kundërvajtje në Ulqin në bazë të padisë së Drejtorisë së policisë ka vendosur ti jap vërejtje OJQ “Mogul” për shkak se kujdestarët e tij në performancën e mbajtur para portës së vendosur ilegalisht në Adë kah mesi i qershorit nuk kanë mbajtur mbishkrimin në mëngë. Vendimi për shefin e sigurisë të MOGUL-it në këtë ... Read More »

CZIP: MBI NJË MIJË FLAMINGO NË KRIPORE

Kriporja, Solana

Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) nga Podgorica ka deklaruar që këtë fundjavë në hapësirën e Kripores është shënuar numër rekord i flamingove, 1054. Siç besojnë në këtë OJQ të njohur, ky është rezultat i zvogëlimit të gjuetisë së paligjshme në këtë hapësirë me rreth 15 milion metër katrorë. Flamingot janë lloj i shpendit me rëndësi të veçantë ... Read More »

Shqyrtimi publik në Ulqin: PËR SIMBOLET KOMBËTARE PARA SALLËS BOSH

Shqyrtimi publik simbolet, Javna rasprava simboli

Vetëm katër persona kanë marrë pjesë të premten në Sallën e madhe të komunës së Ulqinit në shqyrtimin publik për tekstin e Projekt ligjit për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin publik të simboleve kombëtare të cilin e organizoi Ministria për të drejtat e njeriut dhe popujve pakicë në Qeverinë e Malit të Zi. Shqyrtimi publik për këtë Projektligj do të zgjas ... Read More »

Tenderi për dy shkolla: RIKONSTRUKTIMI FILLON VITIN E ARDHSHËM

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Në vijim është tenderi për para kualifikim për zgjedhjen e ofertuesit për rikonstruktimin dhe adoptimin e dy instituteve arsimore në Ulqin: një shkolle fillore dhe Shkollës së mesme “Vëllazërim bashkim”. Fillimi i punimeve pritet vitin e ardhshëm është thënë nga Qeveria malazeze. Mjetet për rikonstruktim janë siguruar në bazë të kontratës për kredi dhe kontribut financiar të cilin Qeveria e ... Read More »

Hapi i gjelbër: TË ORGANIZOHET FORUMI EKOLOGJIK NË ULQIN

port-milena-od-simbola-problema-slika-1237761

Deri në fund të këtij ose në fillim të vitit të ardhshëm në Ulqin duhet të mbahet konferenca për problemet ekologjike të kësaj komune në të cilën do të merrnin pjesë të gjithë vendimmarrësit, institucionet kompetente dhe sektori civil, kanë deklaruar nga OJQ „Hapi i gjelbër“. Në këtë shoqatë ekologjike mendojnë që në forum duhet të miratohen përfundimet dhe propozimet ... Read More »

Seminar: PËRGATITJE PËR DIPLOMË NË GJUHËN GJERMANE

Në dy ditët që kaluan në hotelin “Dolcino” u mbajt seminari për nxënësit e shkollave të mesme të cilët së shpejti do të japin provimin për diplomë në gjuhën gjermane dhe e cila iu mundëson studimin në këtë vend pa dhënie të provimeve shtesë. Seminari është mbajtur në organizimin e Zyrës qendrore për shkollat jashtë shtetit, ndërsa e ka udhëhequr ... Read More »

Manifestimi në Katërkollë: DITA E SHEGËS, PËR TË DYTËN HERË

Rreth tridhjetë prodhues të shegës dhe agrumeve tjera kanë marrë pjesë të enjten në manifestimin “Dita e shegës” i cili u mbajt në Katërkollë. Vizituesit kishin mundësi të blejnë shega, fiq, mandarina, ullinj, gështenja, si dhe të pinë lëngë shege. “Qëllimi parësorë i shoqatës sonë është që ky manifestim të bëhet tradicional dhe vendtakimi i prodhuesve dhe ekspertëve të bujqësisë ... Read More »

Në Pistull: NË AKSIDENT U LËNDUA 55-VJEÇARI

Aksident, Sudar, Policia, Policija

Në fshatin Pistull, jo larg nga Ulqini, të mërkurën erdhi deri tek aksidenti automobilistik. Në ndeshjen e kamionit dhe makinës të tipit “ford” rëndë është lënduar Daut Cirikoviq (55). Me intervenimin e shpejt të punëtorëve të Shërbimit të mbrojtjes dhe shpëtimit ato me mjetet është nxjerr nga automobili. I lënduari Cirikoviq u transportua me urgjencë në Spitalin e përgjithshëm në ... Read More »

Adroviq në “Vijesti”: INVESTITORËT E PËRHERSHËM

Samir Adroviq, Samir Adrovic

“Investitor i përhershëm është profesion i pazakonshëm i cili ekziston vetëm në Ulqin: ai ndërton, por askush nuk i sheh as themelet, e jo më ndërtesat, ai investon, por nuk shpenzon asnjë cent”, shkruan në vështrimin e vet të sotëm në “Vijesti” korrespodenti i kësaj gazetë nga Ulqini Samir Adroviq. Ai në mënyrë ilustruese dhe sarkastike i numëron disa ndërmarrje ... Read More »

Në Kuvendin zgjedhor të KNSH: NIMANBEGU KRYETAR

Keshilli nacional i Shqiptareve, Nacionalni savjet Albanaca

Nënkryetari i Forcës së re demokratike dhe deputeti i kësaj parti në Parlamentin malazez Genci Nimanbegu është zgjedhur të dielën, në mbledhjen e Këshillit nacional të Shqiptarëve për udhëheqësin e këtij institucion. Siç mëson Portali UL-info, për Nimanbegun votuan 20, ndërsa për kandidatin tjetër Tahir Gjonbalaj 6 anëtarë të Këshillit. Mbledhja e KNSH u mbajt në hotelin “Mediteran”. Pritet që ... Read More »

Scroll To Top