Saturday , July 20 2019
Lajmi i fundit

Rruga Krythë-Ulqin: PESË FIRMA DUAN TË NDËRTOJNË RRUGËN

Krythe, Krute, Ana e Malit

Në tenderin për rikonstruktimin e rrugës prej Ulqinit deri në Krythë, me gjatësi prej 13,5 km, kanë mbërritur pesë oferta, shkruan “Vijesti”. Siç thuhet, çmimin më të ultë e ofroi konsorciumi të cilin e drejton kompania “Tehnoput MNE”, me vlerë 7,2 milion euro. Afati përfundimtar për zgjedhjen e ofertuesit më të mirë është 17 gushti. Rikonstruktimi i rrugës prej Ulqinit ... Read More »

Haxhibeti: NË SHTATOR NISIN INVESTIMET NË RRJETIN E KANALIZIMIT

Dje është mbajtur një takim pune në kabinetin e Kryetarit të KK Ulqin, Mr. Fuad Haxhibeti ku të pranishëm kanë qenë përfaqësuesit e Procon Stojan Vuletiq dhe Lidija Shkatariq, konsulentët Nenad Çoliq e Dragan Matiq, përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit, Kryetari i KK Mr. Fuad Haxhibeti, Sekretari për urbanizëm Mustafa Gorana dhe referenti i Sekretariatit për financa Senaid Nimanbegu. Është ... Read More »

Në Ditën e planetit Tokë: AKSIONI I PASTRIMIT TË KANALIT TË KRIPORES

Solana, Kriporja

Simbolikisht, në Ditën e planetit Tokë, më 5 qershor, do të nisin punimet në pastrimin e kanalit të Kripores, është dakorduar në takimin e Trupit koordinues i cili të mërkurën është mbajtur në komunë të Ulqinit. Në këtë takim përfaqësuesit e Qeverisë malazeze, administratës lokale dhe ndërmarrjeve publike komunale, administratës së falimentit në Kripore dhe organizatave joqeveritare, kanë dakorduar edhe ... Read More »

Horizonti i Ri: DELEGACIONI NGA KOSOVA NË MAL TË ZI

Horizonti i ri

Nga data 17 deri me 20 maj, një delegacion i zyrtarëve nga Kosova, realizoi një vizitë studimore në Mal të Zi. Në këtë program morën pjesë zyrtarë të lartë nga 6 komuna të Kosovës (Prishtinë, Gjakovë, Pejë, Lipjan, Suharekë dhe Shtërpce), përfaqësues të Ministrisë së Financave, Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Vendor si dhe përfaqësues të Misionit të GIZ-it në ... Read More »

Bullgari: GJEKA NË FORUMIN E KRYEKOMUNARËVE TË BALLKANIT

Fatmir Gjeka

Mbi një qind kryetar komunash nga dymbëdhjetë vende të Europës juglindore kanë marrë pjesë këto katër ditë në Pllovdiv, në Bullgari, në Forumin vjetor të qeverisjeve lokale të Europës juglindore. Në këtë tubim, në emër të Bashkësisë së komunave të Malit të Zi, morri pjesë kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka. Ai gjatë kohëzgjatjes së Forumit bisedoi me një ... Read More »

Furnizimi më i mirë veres: VENDOSET TRANSFORMATORI I RI

Rryma, Struja

Me qëllim të forcimit të rrjetit, Sistemi elektropërcjellës i Malit të Zi këto ditë në TS 110/35 kV “Kodra” në Ulqin ka vendosur transformatorin e ri me fuqi 31,5 MVA (megavoltamper), në vend të atij ekzistues 20 MVA. Me vendosjen e transformatorit të përmendur në nënstacionin “Kodra”, Ulqini fitoi furnizim më të sigurt dhe më cilësor, përparësitë e të cilit ... Read More »

Komuna: Urim për Ditën e Pavarësisë së Malit të Zi

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Me rastin e 21 Majit – Ditës së Pavarësisë së Malit të Zi, urim të gjithë  qytetarëve të Komunës së Ulqinit i kanë dërguar Kryetari i Komunës  Fatmir Gjeka dhe Kryetari i Kuvendit Fuad Haxhibeti. Në urim ndër të tjera thuhet se “pas nëntë viteve nga Pavarësia Mali i Zi është shoqëri stabile e cila hecën drejtë integrimeve euroatlantike. Ulqini thuhet me tej në urim me pasuritë e shumta që disponon ... Read More »

Jevriq: ULQINI DO TË KETË UJË

Goran Jevriq, Goran Jevric

Drejtori i NP “Ujësjellësi regjional” Goran Jevriq ka thënë se komunat bregdetare të cilët janë të kyçura në ujësjellësin regjional nuk do të kenë as këtë sezon probleme me furnizim me ujë. Ai në intervistë për TVMZ tha se me përfundimin e ndërtimit të tij janë krijuar kushtet jo vetëm për jetesë më cilësore të popullsisë lokale, por edhe për ... Read More »

SHF „Boshko Strugar“: DREJTORI I RI MIODRAG-MIJO ANDROVIQ

Boshko Strugar, Bosko Strugar

Profesori Miodrag-Mijo Androviq është drejtori i ri i Shkollës fillore „Boshko Strugar“, mëson Portali Ul-info. Ai në atë funksion e zëvendësoi Mirjana Mijoviq, e cila ishte drejtuese e këtij institucioni edukues-arsimor në mandatin e kaluar. Androviq është profesor i edukimit fizik. Deri pak kohë më parë ishte ndihmës drejtor në Shkollën e mesme „Vëllazërim bashkim“. Në Konferencën zgjedhore të PDS-së, ... Read More »

Green home: SHËNOHEN DITËT E RRJEDHËS SË DRINIT NË ADË TË BUNËS

Green Home, Solana

OJQ Green Home ka organizuar shënimin e Ditëve të rrjedhës së Drinit nëpërmjet kampit edukues i cili u mbajt më 16 dhe 17 maj në Adë të Bunës. Në kamp ishin të pranishëm përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit, studentët e biologjisë – vullnetarët e kësaj organizate, si dhe përfaqësuesit e OJQ-ve të cilët merren me mbrojtjen e mjedisit jetësor. Shënimi ... Read More »

Scroll To Top