Friday , February 22 2019
Lajmi i fundit

Në Valdanos: VRITET THIU I EGËR NË DET!

Valdanos, Panorama

Dy peshkatarë nga Tivari kanë vrarë të dielën, në gjirin e Valdanosit, thiun e egër të rëndë 50 kilogram. Momo Razhnatoviq dhe Ranko Petranoviq, siç transmeton “Vijesti”, kanë peshkuar në gji kur tek Shkëmbi i zanave në det ra thiu i egër, të cilin po e ndiqnin zagarët e gjuetisë. Peshkatarët fillimisht disa herë e goditën derrin me spirancë në ... Read More »

Gjykata ekonomike: GJYKIMI VAZHDON ME 3 DHJETOR

Privredni sud, Gjykata ekonomike

Në Gjykatën ekonomike në Podgoricë sot ka vazhduar gjykimi për rastin K1. Sot dëshmoi eksperti i fushës së financave Predrag Hajdukoviq, ndërsa në tjetrin, i cili do të mbahet me 3 dhjetor, do të ftohet dëshmitari Janko Jankoviq. Në gjykim ishin të pranishëm deputetët Dritan Abazoviq dhe Genci Nimanbegu, si dhe nënkryetari i Komunës Safet Beci. Read More »

Shëmtira prej betonit në Kala: SHUMË PYETJE, PAK PËRGJIGJE

Objekti ne Kala, Objekat u Starom gradu

“A do të vazhdojë kompania “Ulcinj Resort” nga Kotorri ndërtimin e objektit në Kala apo inspeksioni do të prish një pjesë të ndërtesës e cila është jashtë gabariteve të caktuara me leje ndërtimi? A është firma prej Kotorit, në krye të së cilës është Rusja Olga Orlova, vetëm investitor formal apo pas çdo gjëje qëndron biznesmeni i fuqishëm Brano Miqunoviq, ... Read More »

Ujërat e zeza: HOLLANDEZËT OFRUAN ÇDO LLOJ NDIHME

Holanda, Fatmir

Gjatë kësaj jave delegacioni i lartë i komunës së Ulqinit, në krye me kryetarin Fatmir Gjeka, ka qëndruar në vizitë zyrtare në Holandë. Delegacioni në të cilin ndodheshin edhe kryetari i Kuvendit komunal Fuad Haxhibeti dhe drejtori i Ndërmarrjes publike “Ujësjellës dhe kanalizime” Fehim Avdiu në Amsterdam ka udhëhequr bisedimet me përfaqësuesit e kompanisë konsultative PPV “Engineering BV” rreth zgjidhjes ... Read More »

Javën e ardhshme: PANAIRI DHE EKSPOZITA E ZANATEVE DHE ARTIZANEVE

Ramiz Hajdari

Nga OJQ “Globus Art” është lajmëruar që prej 21 deri më 23 tetor në Qendrën për kulturë në Ulqin do të mbahet Panairi dhe ekspozita e zanateve dhe produkteve artizanale. Siç pohon drejtuesi i kësaj organizatë Ramiz Hajdari, në këto manifestime do të marrin pjesë zanatlinjtë dhe artistët nga komuna e Ulqinit dhe regjioni të cilët i punojnë sendet nga ... Read More »

Përmbledhja e festivalit: NGA ULQINI SHKOJNË ME PËRSHTYPJE TË MREKULLUESHME

Fatmir Gjeka, Zana Sarvan

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe drejtoresha e Organizatës turistike Zana Sarvan kanë shprehur kënaqësinë me zhvillimin e manifestimit “D’Olcinium international festival”, i cili tre ditët e kaluara u mbajt në këtë komunë. Ato në konferencën për shtyp i janë falënderuar në pjesëmarrje mysafirëve nga nëntë shtetet, donatorëve dhe Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit të Malit ... Read More »

Përfundoi festivali: PËRFUNDIM EFEKTIV I SEZONIT

Sergej Cetkovic

Në Ulqin prej kohësh nuk kishte koncerte më të mirë. Rokeri Adrian Lulgjuraj dhe kantautori Sergej Qetkoviq kishin performanca të shkëlqyera në skenë e cila të shtunën në mbrëmje ishte e vendosur në Molën e madhe, në Ranë.Qindra vizitorë kishin mundësi të kënaqen me profesionalizmin e lartë të këtyre këngëtarëve të njohur, me efektet skenike dhe organizim shumë të mirë ... Read More »

Informer MZ: I KËRKOJMË FALJE SHQIPTARËVE

Informer 1

Redaksia malazeze e Informerit kërkoi sot falje për ballinën e kësaj gazette ditore në numrin e datës 16 tetor. “Redaksia e Informerit MZ sidomos nuk kishte qëllim të ofendoi qytetarët me përkatësi shqiptare, të cilët me shekuj jetojnë në këto hapësira, sepse me besueshmëri e dimë që ato janë lexuesit tanë besnik”, thuhet në tekstin e apologjisë. Redaksia thekson më ... Read More »

Prokuroria: HETIMI KUNDËR INFORMERIT

Informer 1

Prokurorja e lartë shtetërore në Podgoricë Ljiljana Klikovac do të hetojë se a ka shkelur ligjet malazeze gazeta “Informer” me faqen e parë dhe tekstin nga enjtja, me rastin e incidentit në ndeshjen së futbollit të përfaqësueseve të Serbisë dhe Shqipërisë në Beograd, e të cilët shkaktuan reaksione të mëdha në Mal të Zi, gjegjësisht a ka elemente të veprës ... Read More »

OJQ-të pyesin: ÇKA NDODHI ME KËSHILLIN PËR VETËQEVERISJE LOKALE?

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Organizatat joqeveritare nga Ulqini kanë shprehur pritshmërinë që në mbledhjen e ardhshme të Parlamentit komunal do të zgjidhen anëtarët e Këshillit për mbrojtjen dhe zhvillimin e vetëqeverisjes lokale. “Kanë kaluar tashmë 70 ditë prej kur ka përfunduar procedura e kandidimit për këtë trup jashtëzakonisht të rëndësishëm të vetëqeverisjes lokale”,  deklaruan aktivistët civil duke theksuar që është detyrim statutor (neni 191) ... Read More »

Scroll To Top