Saturday , July 20 2019
Lajmi i fundit

Komuna: MË SHUMË PARA PËR PARKINGUN E KONTESTUAR

Parking 2

Punimet për ndërtimin e parking hapësirës në Ranë tek Hollegroja do të vazhdohen së shpejti përkundër asaj se projekti ka shkaktuar kontraverza të shumta, shkruan “Vijesti”. Gazeta citon sekretarin e Komunës për veprimtari komunale Avdulla Dervishi i cili ka deklaruar se duhet të koordinohen disa detaje rreth vazhdimit të punimeve, të cilët, siç pret kontraktuesi i punimeve, do të përfundojnë ... Read More »

Auto-moto shoqata Ulqin: PROKURORI SPECIAL NIS HETIMIN

Sud, Sudija, Tuzilastvo, Cekic

Prokuroria speciale po heton pronën e Auto-moto shoqatës (AMD) së dikurshme në Ulqin, me vlerë dy milion euro, shkruajnë “Dnevne novine”. Siç theksohet, rreth kësaj prone, e cila ndodhet në hyrje të Ulqinit, po gjykohen dy trashëgues ligjor të kësaj ndërmarrje të dikurshme shtetërore: sh.p.k. AMD nga Ulqini dhe sh.p.k. Novi AMD nga Ulqinit. Të dy këto shoqëri pohojnë se ... Read More »

“Vijesti”: POLICIA HETON TENDERËT E QENDRËS PËR KULTURË

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Gazeta e pavarur “Vijesti” shkruan se policia po kryen procedurat hetimore për shkak të disa tenderëve Ndërmarrjen publike “Qendra për kulturë” në Ulqin. Siç theksohet, për shkak të dyshimit se tenderin për qiradhënie të “Kino bahçes” së dikurshme në Ranë ja kanë rregulluar anëtarëve të partisë së vet kundër krypërgjegjësve në këtë ndërmarrje policia vitin e kaluar ka dorëzuar padi ... Read More »

Alarm: NJË METËR MBETURINA TOKSIKE NË SHTRATIN E PORT MILENËS?

pORT mILENA

Drejtori ekzekutiv i Shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka deklaruar se në shtratin e Port Milenës ekziston së paku një metër mbeturina toksike të cilët vranë dhe vazhdojnë të vrasin botën e mbetur bimore dhe të kafshëve në këtë atraksion të dikurshëm të qytetit të Ulqinit. “Ajo, për fat të keq, sot është kanalizim i hapur”, tha ai ... Read More »

SOS telefoni: HATIXHE NELAJ PANELISTE NË KONFERENCË

Hatixhe Nelaj

Drejtoresha ekzekutive e SOS telefonit për gra dhe fëmijë viktimë të dhunës në Ulqin Hatixhe Nelaj do të jetë një nga panelistet në tryezën e rrumbullakët e cila nesër do të mbahet në Podgoricë me temën “Tejkalimi i pabarazisë gjinore në Mal të Zi: ku mbërritëm?”. Në këtë tubim opinionit do t’i prezantohen rezultatet kyçe të projektit “T’i shpejtojmë të ... Read More »

Djali i Lala Zuber: KISHIM PRAKTIKISHT GJYSMËN E ULQINIT

Lala Zuber

Djali i të ndjerit Lala Zuber, Ivan Zuber për Radio Jadran nga Herceg-Novi tha se akoma nuk kanë fituar asgjë zyrtarisht rreth kthimit të 676 metër katror në Ranë të Ulqinit. “Them se un do ta dija i pari këtë gjë. Nuk kam asnjë të re, kjo është thjesht muhabet, nuk jam në dijeni për këtë. Ju jeni të parët ... Read More »

CZIP: NUMRIMI I SHPENDËVE NË KRIPORE

Solana, Kriporja

Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) ka ftuar të gjithë qytetarët që të kyçen në aksionin e numërimit dimëror të shpendëve. Ndër lokalitetet në të cilët do të kryhet aksioni është edhe Kriporja. Nga CZIP-i theksojnë se do të jetë indikative sa do të jetë numri i shpendëve të numëruar tani, meqenëse vjet nuk është bërë grumbullimi i ... Read More »

Vendimi: ZUBERVE I KTHEHET NJË PJESË E KINEMASË SË HAPUR

Plazhi i vogel, Mala plazha, Panorama

Trashëguesve të pronarit të dikurshëm të anijeve dhe bankierit të dikurshëm Lala Zuber, të cilët jetojnë në Herceg-Novi, i është kthyer një pjesë e pronës të cilën e kërkonin në Ulqin, gjegjësisht një pjesë e Kinemasë së hapur në Ranë, mëson Portali UL-info. Komisionit për restitucion në Tivar familja Zuber i dorëzoi dokumentet në të cilët thuhet se në territorin ... Read More »

Gvozdenoviq: ME PHU-në E TIVARIT DO TË RREGULLOHET HAPËSIRA NË RUMI

Crkva na Rumiji

Ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq ka thënë se me Planin hapësinor urbanistik (PHU) të Tivarit do të rregullohet planifikimi i hapësirën në maje të malit Rumia. Ai në intervistën dhënë Televizionit të Malit të Zi ka shprehur pritshmërinë që ky dokument më i rëndësishëm planifikues për komunën e Tivarit do të miratohet këtë vit. Sipas fjalëve ... Read More »

Pasojat e „Elides“: RRËNOHEN PULLAZET, STALLAT, SERAT…

Ana e malit (4)

Era e fortë veriore e cila ka fryrë mbrëmë në zonën e Anës së Malit ka shkaktuar shumë dëm vendasve. Pjesërisht janë prishur pullazet në dhjetëra shtëpi, sidomos stallat, serat dhe të mbjellurat. Në sanimin e pasojave të erës, e cila kishte fuqinë e stuhisë dhe e cila është quajtur në komentet e vendasve të kësaj zone “Elida”, punuan sot ... Read More »

Scroll To Top