Thursday , June 4 2020
Lajmi i fundit

Postsezoni: SOT U MBYLL HOTELI “OLIMPIK”

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Mbas gjashtë muajsh punë hoteli “Olimpik”, i cili punon në kuadër të Ndërmarrjes hoteleriko-turistike “Riviera e Ulqinit”, sot mbylli dyert e veta. Sipas fjalëve të drejtorit të këtij objekti Bojan Gjakonoviq, sezoni i sivjetmë ishte shumë i suksesshëm. Ai shtoi se hoteli prapë do të hapet në dhjetor, kur do të pres skuadrat sportive nga vendi dhe regjioni të cilët ... Read More »

Aksident në Shtoj: LORO NREKIQ PËRFUNDOJË NË SPITAL

Lopa, Aksidenti

Shefi i PDS-së së Ulqinit Loro Nrekiq është lënduar në aksidentin automobilistik i cili ndodhi mbrëmë në rrugën prej Ulqinit drejt Adës, shkruajnë „Vijesti“. Nrekiq u transportua në spitalin e Tivarit, por është jashtë rrezikut për jetën. Atje është dërguar edhe shoferi i makinës së dytë, i cili pati kontakt me Nrekiqin. Por, edhe ai është jashtë rrezikut për jetën. ... Read More »

Tryeza e rrumbullakët: KRIPORJA ËSHTË TRASHËGIMI NATYRORE EUROPIANE

Solana, Kriporja, Okrugli sto

Prodhimi i kripës është themeli i mbijetesës së Kripores dhe i mbrojtjes së diversitetit në këtë zonë e cila është e rëndësishme në përmasa evropiane, është thënë sot në tryezën e rrumbullakët me emrin “Mbrojtja dhe valorizimi i resurseve natyrore të Kripores së Ulqinit” e cila u mbajt në hotelin “Olimpik”. Në këtë tubim drejtuesit e NP “Parqet nacionale të ... Read More »

Trupi këshillues për Kripore: VITIN E ARDSHËM DO TË KETË GRUMBULLIM TË KRIPËS

Trupi keshillues Kriporja, Savjetodavno tjelo Solana

Në Ulqin të premten është mbajtur Mbledhja e dytë e Trupit këshillues për Kripore, në të cilën drejtuesit e NP “Parqet nacionale të Malit të Zi” kanë prezantuar Draftin e Programit për menaxhimin me Kripore të Ulqinit për vitin 2015-2016. Ky dokument përmban gjashtë fusha strategjike të rëndësishme për Kripore: Mbrojtja dhe ruajtja e vlerave natyrore, Mbrojtja e vlerave kulturore, ... Read More »

Dhuratë: FËMIJËVE NGA TIVARI LIBRI NË GJUHËN SHQIPE DHE MALAZEZE

Libri, Knjiga

Libri didaktik “Kush e shëroi elefantushin?”, i cili paraqet përmbledhjen e tregimeve dhe përrallave në gjuhën shqipe dhe malazeze, i është dhënë sot Institucionit parashkollor “Vukosava Ivanoviq-Mashanoviq” në Tivar. Drejtores së këtij institucion, Gordana Mijoviq, librin ia dha ministri i arsimit Predrag Boshkoviq dhe autori i librit dygjuhësor didaktik Muzafer Çaushi, ndërsa ajo do të ja dhurojë fëmije parashkollor nga ... Read More »

Komuna: TË RINJ SHQIPTARË NË AKADEMINË POLICORE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

  Nisur nga rëndësia që ka arsimi si hap drejtë së ardhmes dhe begatisë së gjeneratave të reja strukturat udhëheqëse komunale në programin e tyre dhe në axhendat, kësaj fushe i kanë kushtuar dhe i kushtojnë rëndësi të vecantë. Tani, kur ka filluar viti i ri akademik i rikujtojmë të gjithë studentët, të rinjtë tanë, prindërit e tyre dhe opinion e gjërë që gjatë muajve të verës dhe në vazhdim ... Read More »

Për shkak të aksidentit në Pinjesh: ARRESTOHET PRONARI I FIRMËS QË BËRI SHËMBJEN

Mujo Rexha, Objekti Pinjesh

Drejtori i firmës “DM company” nga Nikshiqi Miodrag Zoriq (58) është arrestuar për shkak të dyshimit që ka kryer vepër të rëndë penale kundër sigurisë së përgjithshme, shkruan “Vijesti”. Siç thuhet, prokurori do të caktojë a do të mbahet nën arrest apo do të lëshohet të mbrohet nga liria. Kompania e Zoriqit të mërkurën ka bërë prishjen e objektit shumëkatësh ... Read More »

Me rastin e vitit të ri islam: U MBAJT MBRËMJE KUR’ANORE

Bashkesia islame Ulqin

  Ne sallën e konferencave në hotelin “Mediteran” mbrëmë është organizuar mbrëmje kur’anore me ligjërim përkatës. Pas leximit te pjesëve kur’anore fjalën përshëndeteshe e mori kryeimami mr. Ali ef. Bardhi dhe prezantoi ligjëruesin zyrtar të Meshihatit, Omer ef. Kajoshaj, ndërsa pastaj lexuan Kur’an dhe ilahi Ismail ef. Hysaj, Mirsad ef. Mucaj dhe Besim ef. Cura. Read More »

Të shtunën: TRYEZË E RRUMBULLAKËT PËR KRIPORE

Kriporja, Solana 3

Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit dhe Ndërmarrja publike për parqe nacionale të Malit të Zi në bashkëpunim me Këshillim shkencor të Universitetit të Malit të Zi organizojnë të shtunën në Ulqin tryezën e rrumbullakët me temën “Mbrojtja dhe valorizimi i resurseve natyrore të Kripores së Ulqinit”. Në këtë tubim do të prezantohen aktivitetet për mbrojtjen dhe valorizimin turistik ... Read More »

“Pobjeda”: RIKONSTRUKTIMI I RRUGËS DERI NË KRYTHË FILLON MUAJIN E ARDHSHËM

Krythe, Krute, Ana e Malit

Në Drejtorinë shtetërore për komunikacion vlerësojnë se rikonstruktimi i rrugës Ulqin-Krythë mund të fillojë nga mesi i muajit të ardhshëm, shkruan “Pobjeda”. Kjo gazetë thekson se deri atëherë do të përfundojë procesi i ankesës për këtë rast në shkallë të dytë, sepse ankesat ishin më shumë të natyrës formale se sa thelbësore. Më së shumti mundës për ndërtimin  kësaj rrugë ... Read More »

Scroll To Top