Wednesday , October 23 2019
Lajmi i fundit

Në Qendër për kulturë: MBAHET PANAIRI I ARTIZANËVE

Me rastin e Ditës së Ulqinit, Shoqata e artistëve dhe zanatçinjve “Globus Art” kanë organizuar të dielën Panairin e suvenirëve dhe artizanëve. Manifestimi fillimisht është planifikuar të mbahet në Ranë, por për shkak të shiut është mbajtur në Galerinë e Qendrës për kulturë. “Në këtë mini panair ishin njëzet ekspozues nga vendi dhe regjioni”, tha drejtuesi i kësaj shoqatë Ramiz ... Read More »

Në „Mediteran”: KONGRESI I TRETË I EGJIPTIANËVE BALLKANIK

hotel mediteran

Në hotelin “Mediteran” sot përfundon Kongresi i tretë ballkanik i Egjiptianëve. Organizatori kryesor i këtij tubimi, në të cilin marrin pjesë rreth 80 pjesëmarrës, është sekretari i Lidhjes ballkanike prof. Dr. Rubin Zemon. Në punën e kongresit me temën “Pozicioni i popullit egjiptian në Ballkan dhe të drejtat e tyre”, marrin pjesë edhe përfaqësuesit e Egjiptianëve të Ulqinit. Delegatët dje ... Read More »

Festimi i Ditës së Ulqinit: MIRËSEARDHJA SOLEMNE PËR RAMËN DHE THAÇIN

Edi Rama

Shtuna e parë e prillit është data kur Ulqini feston Ditën e komunës duke rikujtuar të kaluarën vet të famshme detare dhe ullishtore. Për shkak të vendimit të kryetarit të komunës Fatmir Gjeka që për qytetar nderi të kësaj komunë të shpallen kryeministri i Shqipërisë Edi Rama dhe zëvendëskryeministri dhe ministri i punëve të jashtme të Kosovës Hashim Thaçi, disa ... Read More »

KKSH: URIM BESIMTARËVE KATOLIK

I nderuari Arqipeshkvi i Tivarit, Monsinjor, Zef Gashi, I nderuar Ipeshkvi i Kotorrit Imzot Ilija Janjiq , Të nderuar klerikë dhe besimtarë të konfesionit katolik, I nderuar popull shqiptar, dëshiroj dhe uroj që festa e Pashkëve të jetë festë për të gjithë ne, të dërgojmë mesazhe urimi, të bëjmë vizita të ndërsjellta, të respektojmë njëri tjetrin, ashtu siç e don ... Read More »

Me rastin e ditës së Ulqinit: TUBIM I MADH SHKENCOR NË ULQIN

Alfred Mojsiju

Konferenca ndërkombëtare shkencore, e shtata me radhë, me emrin “Periudha post konfliktuale në Ballkan: ndërtimi i paqes dhe integrimi i Ballkanit në BE dhe NATO”, është mbajtur të premten në Sallën e madhe të komunës së Ulqinit. Në këtë tubim të cilin e organizoi Instituti për hulumtime shkencore dhe zhvillim, në krye me dr. Elez Osmanin, ka tubuar rreth 150 ... Read More »

Komuna: NJË SËRË MANIFESTIMESH ME RASTIN E DITËS SË ULQINIT

Kleriket

Me rastin e Ditës së Ulqinit, në komunë të premten janë mbajtur një sërë manifestimesh. Fillimisht në kabinetin e kryetarit Fatmir Gjeka është organizuar pranimi për tre liderët fetar, don Tom Koçoviqin, priftin Radojica Bozhoviq dhe Ali ef. Bardhi.Mbas kësaj në Sallën e madhe është hapur konferenca për periudhën postkonfliktuale në Europën juglindore, e cila mblodhi rreth 150 persona të ... Read More »

Porosia e Qeverisë: HYNI MË FUQISHËM NË PROJEKTIN E UJËSJELLËSIT!

Vodacom

Nga mesi i këtij muaji do të nënshkruhet kontrata me ofertuesin e parë për blerjen dhe dërgimin e materialit për Ndërmarrjen publike “Ujësjellës dhe kanalizime” në Ulqin. Nënshkrimi i kontratës me konsultuesin për implementimin fazës së dytë të përmirësimit të infrastrukturës së ujësjellësit dhe kanalizimit pritet në maj, njoftohet nga kompania Vodacom. Ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir ... Read More »

Urimi: GJUKANOVIQ URON DITËN E ULQINIT

Millo Gjukanoviq, Milo Djukanovic

Kryetari i Qeverisë Millo Gjukanoviq ka dërguar, me rastin e Ditës së komunës së Ulqinit, urimin kryetarit të Komunë Fatmir Gjeka, kryetarit të Kuvendit komunal Fuad Haxhibetit, këshilltarëve dhe pjesëmarrësve tjerë të seancës solemne, si dhe të gjithë qytetarëve të Ulqinit. “Ulqini, me njerëzit e vet, bukurit natyrore dhe mundësit zhvillimore, është pjesë e rëndësishme dhe e njohur e qenies ... Read More »

Komuna: GJEKA URON BESIMTARËT KATOLIK

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kryetari i Komunës së Ulqinit Z. Fatmir Gjeka ka uruar besimtarët katolik me rastiin e Festës së Pashkëve në mesazh  ndër të tjera thuhet ,,Në emër të Komunës së Ulqinit dhe në emrin tim ju uroj Festën e Pashkëve. Dëshiroj, që në familjet tuaja të ketë më shumë lumturi, harmoni begati dhe mirësi. Ulqini ka qenë dhe do të mbetet vend i tolerancës  fetare i rrespektimit të ndërsjelltë për të gjithe qytetarët e tij, pa dallim  etnie, kulure  ... Read More »

Me rastin e Ditës së komunës: TË DIELËN PANAIRI I ARTIZANËVE

Ramiz Hajdari

Shoqata e artistëve dhe zanatçinjve “Globus Art” ka njoftuar se me rastin e Ditës së Ulqinit do të organizohet Panairi i suvenirëve dhe artizanëve. Manifestimi do të mbahet të dielën, në Galerinë e Qendrës për kulturë, me fillim në ora 13. “Më herët kemi planifikuar që panairi të mbahet në Ranë, por e ndryshuam lokalitetin për shkak të paralajmërimit të ... Read More »

Scroll To Top