Wednesday , October 23 2019
Lajmi i fundit

Prishja e objekteve ilegale: MESAZH NDËRTUESVE TË EGËR

Prishje (1)

Shembja e dy objekteve ilegal është mesazh i qartë të gjithë ndërtuesve të egër se nuk mund të sillen pa u dënuar në territorin e komunës së Ulqinit, thuhet nga administrata lokale. Siç është thënë për Portalin Ul-info, kjo veçanërisht i referohet rasteve të ndërtimit ilegal në pronën shtetërore. Gazeta “Dan” shkruan se në Mal të bardh i është prish ... Read More »

Inspeksioni: PRISHEN OBJEKTET ILEGALE

Mali i bardh 1

Inspektorët e Sektorit për mbrojtjen e ambientit dhe hapësirës jetësore kanë kryer sot aksionin e shembjes së dy objekteve në territorin e komunës së Ulqinit. Ato njoftuan se janë prishur objektet në Mal të bardh dhe Bunë të cilët ndodheshin në pronë shtetërore. Kanë përsëritur se ditët dhe javët e ardhshme në territorin e komunës së Ulqinit edhe më intensivisht ... Read More »

Avdiu: TË GJITHË ANALIZAT E CILËSISË SË UJIT TË MIRA

Fehim Avdiu

Drejtori i Ndërmarrjes publike “Ujësjellës dhe kanalizime” Fehim Avdiu ka thënë se rezultatet e analizës së ujit, e cila është bërë në Institutin për shëndet publik në Podgoricë, kanë treguar që ai është i rregullt për konsum. “Ne e kemi të çuditshëm pse është ngritur tollovi kaq e madhe, sepse ne në këtë periudhë kemi vetëm ujin nga burimi Salç, ... Read More »

Konflikti në sindikatë: PËLCASIN AKUZAT DHE PADITË

Shefki Keko Lamoviq, Sefkija Keko Lamovic

Kryetari i Sindikatës komunale Vladimir Filipoviq ka dorëzuar padinë penale kundër Shefki-Keko Lamoviqit. Siç thuhet në kumtesë, padia ka të bëj me prezantim të rrejshëm, keqpërdorim të vulës dhe emrit të LSPMZ, keqpërdorim të pozicionit zyrtar në aspektin e përdorimit të xhiro-llogarisë të Sindikatës komunale Ulqin dhe përvetësimin e parave në te, e të cilën, përndryshe, ishte i detyruar ta ... Read More »

Inspeksioni: NESËR AKSIONI I PRISHJES SË OBJEKTEVE ILEGALE

Foto: Ilustrim

Nga Enti për punë inspektuese, të Sektorit për mbrojtjen e mjedisit dhe hapësirës jetësore kanë paralajmëruar që të mërkurën, në ora 11, do të prishin dy objekte në territorin e komunës së Ulqinit. Inspektorët kanë thënë se është e pabesueshme që në Mal të bardh dhe Bunë kanë vazhduar punimet edhe pasi që ndërtuesve të tyre i është dorëzuar vendimi ... Read More »

Komuna e Ulqinit: PËRKRAH INICIATIVËN PËR NGRITJEN E STREHIMORES PËR KAFSHËT ENDACAKE

Fatmir Gjeka

Kryetari i Komunës së Ulqinit  Fatmir Gjeka  dhe bashkëpunëtorët etij  pritën në një takim  pune përfaqësuesit e  OJQ ,,Arka Montenegro,, të cilët  merren me  ofrimin e  ndihmës  dhe  mbrojtjen e  kafshëve në nivel të Malit të Zi .  Fillimisht Kryetari  Gjeka foli  për aktivitetet  që janë ndërmarrë , por dhe  për gadishmërinë e bashkëpunimit  në këtë drejtim, pasi  prezenca e ... Read More »

Vendimi i Gjykatës në Ulqin: EKSTRADIMI I SHTETASIT GJERMAN

Me urdhër të Gjykatës themelore në Ulqin, Ministria e drejtësisë e Malit të Zi ka nisur procesin e ekstradimit të shtetasit gjerman Luca Ciça (66), i cili është arrestuar në territorin e Spanjës. Siç theksohet në urdhër-arrestin e Interpolit të Podgoricës, Ciça duhet të kryej dënimin prej dy vite burgim. Gjykata e Ulqinit e ka dënuar me këtë dënim në ... Read More »

Mbas problemit me ujë: I NEVOJSHME RIKONSTRUKTIMI URGJENT I RRJETIT

Uji, voda, Vodacom

Kryetari i Ulqinit Fatmir Gjeka ka deklaruar për “Vijesti” se uji në burimin në Lisna Borë është i rregullt për përdorim, por problem me siguri është krijuar në rrjetin sekondar, gjegjësisht për shkak të vjetërsisë së rrjetit të ujësjellësit. Shumica e tubave nëpërmjet të cilëve uji mbërrin deri tek konsumatorët në Ulqin janë të moçëm mbi tre dekada. E gjitha ... Read More »

“Arka Montenegro”: DËSHIROJNË AZIL PËR KAFSHËT E BRAKTISURA

Pas, Qeni

Nga Shoqata për ndihmë dhe mbrojtje të kafshëve “Arka Montenegro” kanë njoftuar për Portalin Ul-info se nesër do të takohen me kryetarin e komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka. “Tema kryesore e këtij takimi do të jetë themelimi, gjegjësisht ndërtimi i azilit për kafshë të braktisura”, thanë nga kjo organizatë joqeveritare. Anëtarët e “Arka Montenegro” nga Ulqini theksojnë se kjo është ... Read More »

Analiza e ujit: A KA BAKTERE HELMUESE?

Kroni, Uji, Cesma, Voda

Uji nga sistemi qendror i ujësjellësit të Ulqinit nuk është për pirje – tregojnë rezultatet e analizave të bëra nga shërbimi higjienik-epidemiologjik të Shtëpisë së shëndetit në Tivar në të cilat kishin qasje “Vijesti”. Informacioni ka rrjedhur në opinion mbasi që disa pronar të dyqaneve në Ulqin ditët e ardhshme janë ankuar “Vijesti-t” që tash një kohë të gjatë nuk ... Read More »

Scroll To Top