Saturday , July 20 2019
Lajmi i fundit

Horizonti i Ri: “DROGA NË MESIN E FËMIJËVE TUAJ”

Horizonti i ri, Novi Horizont

Organizata e shoqërisë civile HORIZONTI i RI prezanton publikimin e vet më të ri – udhëzuesin për prindër “DROGA NË MESIN E FËMIJËVE TUAJ”. Kjo broshurë paraqet vazhdimësinë e projekteve dhe aktiviteteve të shumta që Horizonti i Ri ka realizuar për ndërgjegjësimin e komunitetit lokal e sidomos të të rinjve, në luftimin e fenomenit të drogës dhe sëmundjeve tjera të ... Read More »

MD: PASTRIMI I KACEMES NË PRANVERË

Kacema, Kaceme

Pastrimi i marinës Kaceme është i nevojshëm dhe që ai të bëhet në mënyrë cilësore është planifikuar në mars të vitit të kaluar. Për realizim e kësaj pune do të ndahen 30 mijë euro, është lajmëruar nga Portali Ul-info nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare. Këtë aksion e kërkuan peshkatarët dhe komuna e Ulqinit, sepse prej ndërtimit, ... Read More »

Kuvendi i MZ: POLICËT KOMUNAL DO TË KENË MUNDËSI TË RRAHIN

Skupstina Crne Gore, Kuvendi i Malit te Zi

Kuvendi i Malit të Zi së shpejti do të miratojë Ligjin për polici komunale, i cili policëve komunal i jep kompetenca shumë më të mëdha. Kështu ato do të kenë mundësi të ndalojnë dhe largojnë nga komunikacioni automjetet, të përdorin fuqinë fizike në rast se është nevoja, e po ashtu, në varësi të situatës, do të kenë mundësi të përdorin ... Read More »

Kuvendi i OT: ZGJIDHET KËSHILLI EKZEKUTIV DHE MBIKËQYRËS

Kuvendi i OT Ulqin, Skupstina TO Ulcinj

Në Kuvendin vjetor të Organizatës turistike të Ulqinit, të cilin e drejtoi kryetari i komunës Fatmir Gjeka, u zgjodhën Këshilli ekzekutiv dhe mbikëqyrës i këtij institucioni. Për anëtarë të Këshillit ekzekutiv Kuvendi sot zgjodhi Munib Abazin, Muslim Llollën, Dritan Guçin, Simo Dediqin, Zenepa Likoviqin, Astrit Kurtin dhe Xhaudet Cakulin, i cili edhe në periudhën e ardhshme do të udhëheqë këtë ... Read More »

MD: DY KALLËZIME PËR NDËRTIM PA LEJE

Buna ndertim (1)

Ndërmarrja publike Të mirat detare ka dorëzuar dy kallëzime, padi, për ndërtim pa leje në bregun e lumit Buna. “Me vizitën e hapësirës në komunë të Ulqinit, në lokalitetin e bregut të djathtë të lumit Buna, kemi konstatuar punimet e kryera në rikonstruktimin – ndërtimin e objektit pa leje ndërtimi. Në lokalitetin 187, personi Gjakonoviq Cvetko ka prishur objektin e ... Read More »

“Hapi i gjelbër”: TË GJITHA DO TI BETONONIN VETËM TA KENË MIRË

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori ekzekutiv i Shoqatës së ekologëve “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka deklaruar që janë të gatshëm të organizojnë rojën në mënyrë që të parandalojnë qëllimin e betonimit të Parkut të qytetit në Plazhin e vogël. “Ato që kanë paramenduar këtë akt johuman dhe frikacak, nëse kanë sado pak njerëzi, le të dalin në mënyrë që të shohin i gjithë ... Read More »

Delegacioni i komunës: PREJ TË MARTËS NË HOLANDË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Delegacioni i komunës së Ulqinit në të cilën gjendet kryetari i komunës Fatmir Gjeka, kryetari i Kuvendit Fuad Haxhibeti dhe drejtori i Ndërmarrjes publike “Ujësjellës dhe kanalizime” Fehmi Avdiu do të qëndrojë të martën në vizitë zyrtare në Holandë. Gjatë vizitës treditore në këtë vend, ato do të kenë bisedime me përfaqësuesit e Qeverisë së Mbretërisë së Holandës dhe me ... Read More »

Ranacakët përgatisin peticionin: TA MBROJMË PARKUN NGA BETONIMI

betonimi i parkut

Banorët e Ranës kanë paralajmëruar që do të iniciojnë nënshkrimin e peticionit për mbrojtjen e parkut në këtë pjesë të qytetit nga betonimi i planifikuar, siç është parashikuar në Draftin e Planit-hapësinor urbanistik të Ulqinit. Ato për Portalin Ul-info kanë njoftuar që nuk mund të besojnë se dikujt i ka shkuar ndërmend kjo ide e çmendur, e aq më të ... Read More »

Në mbledhjen e parë të KK: VENDIMI PËR FOSHNJORE NË FUSHËN E ULQINIT

Bulevardi Teuta, Bulevar Teuta

Këshilltarët e Kuvendit komunal të Ulqinit në mbledhjen e parë të ardhshme duhet të sjellin vendimin për lirimin nga komunalit ndërtimin e foshnjores së re, mëson Portali Ul-info. Këto ditë është kryer parcelizimi në Fushën e Ulqinit i dedikuar për këtë institucion në Planin hapësinor-urbanistik të komunës. Foshnjorja, siç është lajmëruar më herët nga Qeveria malazeze, do të ndërtohet me ... Read More »

Të hënën: KUVENDI VJETOR I ORGANIZATËS TURISTIKE

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka thirr për të hënën, më 13 tetor, mbledhjen vjetore të rregullt të Organizatës turistike. Është parashikuar që në këtë mbledhje të zgjidhet Këshilli i ri ekzekutiv dhe mbikëqyrës i këtij institucion, të dorëzohet raporti i punës për vitin e kaluar, si dhe informata për rrjedhën e sezonit të sivjetmë turistik. Kuvendi do ... Read More »

Scroll To Top