Saturday , June 24 2017
Lajmi i fundit

Policia: ZBARDHET TENTIMI I GRABITJES NË ULQIN

Policia, Policija

Punonjësit e Drejtorisë së policisë së MPB-së kanë zbardhur tentimin e grabitjes nga Ulqinaku Allmir Murtoviq (30), ndërsa të dyshuar që të marten kanë kryer këtë vepër penale janë Edmond Mustafa dhe Stefan Jankoviq nga Tivari, Damir Hoxhiq nga Peja me banim në Tivar dhe Zijad Nurkoviq nga Rozhaja me banim në Tivar. Të gjithë këto persona janë interesant për ... Read More »

CEDIS: PJESË TË ULQINIT TË ENJTEN PA RRYMË

cedis

Për shkak të punimeve në nënstacionin Agropogon, të enjten me 15 qershor, në periodhën prej orës 8 deri në 12, pa furnizim me energji elektrike do të mbesë një pjesë e bulevardit Teuta, marketi Idea, një pjesë e Kodrave, njoftohet për Portalin Ul-info nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes. Shtohet që të njëjtën ditë në periudhën prej orës 5 deri në ... Read More »

Qeveria: FUQISHËM KUNDËR DINAMITHEDHËSVE

Peshku, Riba, Dinamit1

Qeveria e Malit të Zi ka formuar Grupin punues për ndalimin e përdorimit të dinamitit dhe alateve tjera të ndaluar për peshkim. Detyrë e grupit do të jetë që në vazhdimësi dhe në mënyrë të koordinuar, 24 orë, të zbatohet dhe të përcillet kontrolli i aktiviteteve të peshkimit në tërë territorin e vendit, me fokus në det dhe Liqe të ... Read More »

KKSH: FILLON AKSIONI I DHURIMIT TË LEKTYRAVE

kksh

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi, të hënën më 12 qershor 2017, e ka filluar aksionin e dhurimit të lekturave për shkollat e mesme me mësim në gjuhën shqipe në MZ. Delegacioni i KKSh-së: Genci Nimanbegu, kryetar, Faik Nika, sekretar dhe Ismet Kallaba kryetari i Komisionit për Arsim të KKSh-së u kanë dorëzuar drejtorëve të shkollave  “Vëllazërim Bashkim”- ... Read More »

Gjykata kushtetuese: KONTESTUES BUXHETI I KOMUNËS PËR 2016

Sud, Sudija, Tuzilastvo, Cekic

Gjykata kushtetuese ka pranuar iniciativën e avokatit të Ulqinit Millosh Qetkoviq për vlerësimin e kushtetueshmërisë dhe ligjshmërisë të sjelljes së buxhetit të Komunës së Ulqinit për vitin 2016, meson Portali Ul-info. Ai dërgoi vërejte në pjesën e cila ka të bëjë me hyrjen në fuqi të buxhetit, sepse praktikisht ka veprim retroaktiv. Vendimi hyri në fuqi me 21 prill, gjegjësisht ... Read More »

Të mirat detare: CILËSIA E UJIT TË DETIT NË ULQIN E SHKËLQYER

Cilesia e detit Ulqin, Kvalitet mora Ulcinj, More, deti

Uji i detit në plazhet e Ulqinit ka cilësi të shkëlqyer, gjegjësisht për nga ana sanitare është i rregullt, sigurt për larje dhe rekreacion, njoftohet nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare. Këtë vlerësim e vërtetojnë edhe rezultatet e analizës së Institutit për biologjinë e detit, të cilët janë bërë nga mesi i javës së kaluar. Siç theksohet, ... Read More »

Kaçinari dhe Shqekiq: PADI KUNDËR SHEFIT TË POLICISË KOMUNALE DHE ANËTARËVE TË KOMISIONIT

Foto: Facebook

Mario Kaçinari dhe Nikolla Shqekiq kanë dorëzuar të hënën paditë e ndara në Prokurorinë themelore në Ulqin kundër shefit të Policisë komunal Saubih Mehmetit, për shkak të “keqpërdorimit të pozitës zyrtare”. Siç thuhet, ky organ kishte për detyrë që të largojë objektet e përkohshme në tokën e cila i takon Komunës. Po ashtu, këto persona kanë dorëzuar të njëjtën ditë ... Read More »

Kompromis: MBETURINAT NË DEPONINË “HIJA” EDHE PESË JAVË

Deponia Hija

“Mbasi që kemi parë vendimin e inspektores ekologjike Vesna Vuçiniq me të cilin lejohet deponimi i mbeturinave në deponinë “Hija” 40 ditë, kemi pranuar që të lejojmë që këtë gjë ta bëjnë Komuna e Ulqinit dhe NP “Veprimtari komunale”. Ky afat vijon nga 9 qershori, që do të thotë se kjo e drejtë skadon me 19 korrik”, thanë banorët e ... Read More »

Peticioni i banorëve të Krruçit: DEPONIA “HIJA” TË MBYLLET PËRGJITHMONË

Deponia Hija

Deponia “Hija” duhet të mbyllet përgjithmonë, thuhet në peticionin të cilin të dielën e kanë nënshkruar qytetarët dhe fundjavorët në vendbanimin Krruç. Ato ftuan administratën lokale që të respektojë mendimin e shumicës së banorëve dhe dokumentet e miratuara planifikuese, me të cilët në këtë hapësirë parashikohet turizëm ekskluziv. “Tani qyteti është plotë mbeturina. Kemi lejen e Inspeksionit ekologjik që të ... Read More »

Sezoni: TURISTËT I PRITËN BAGERËT NË PLAZHE

Bageret

Problemet të cilët përcjellin sezonin turistik përsëriten nga viti në vit, ndërsa këtë vit kanë filluar të rriten, njoftohet nga Këshilli për turizëm i Dhomës së tregtisë së Malit të Zi. Siç thonë, për këtë dëshmojnë edhe bagerët dhe makinat ndërtimore, të cilët janë më shumë se vjet. Këtë e vërteton edhe fotografia e sotme nga Plazhi i madh: mysafirët ... Read More »

Scroll To Top