Sunday , September 24 2017
Lajmi i fundit

APEL: NDIHMË PËR SHËRIM NGA PARALIZA CEREBRALE

image-0-02-04-a7c219d67ea3ca870e45fd2d6078c9fb607db258ff126af95c55924e02b16e5d-V

Motra dhe vëllai, Mersiha (14) dhe Adnani (8) Resulbegoviq, të cilët nga lindja vuajnë nga paraliza cerebrale, dëshirojnë që shërimin nga kjo sëmundje e rëndë ta vazhdojnë jashtë shtetit. Meqë babai i tyre, Afrimi, për të ushqyer familjen merret me peshkim, i dërguan apel të gjithë njerëzve vullnet mirë që, në kufijtë e mundësive të tyre, të ju ndihmojnë. Me ... Read More »

Green home: PADI PENALE PËR SHKAK TË PESHKIMIT ME DINAMIT

Dinamit Valdanos

Në bazë të video xhirimit të cilin e ka bërë peshkatari sportiv Andrej Gazivoda, organizata joqeveritare “Green Home” ka dorëzuar  kërkesën për kontrollin inspektues dhe padinë penale kundër NN personit në Drejtorinë për punë inspektuese. Nga kjo OJQ në padi rikujtojnë se Drejtoria për siguri detare nëpërmjet VTMIS sistemit për kontroll, informim dhe menaxhim të komunikacionit detar xhiron në kohë ... Read More »

„Dan“: PËR ASFALTIME PARAZGJEDHORE 285.000 EURO

Panorama Ulcinj, Ulqin

Qeveria e Malit të Zi ka përgatitur 285 mijë euro për asfaltime të rrugëve në Komunë të Ulqinit, që përputhet me fushatën për zgjedhje lokale të cilat priten të mbahen në këtë qytet në vjeshtë, shkruan „Dan“. Siç thuhet, kjo është gati tre herë më shumë se vitin e kaluar, kur për këtë qëllim janë shpenzuar 100.000 euro. Kjo gazetë ... Read More »

“Ditët e rrjedhës së Drinit”: TË RUHET KY RESURS UNIK

Dani Drimskog sliva

Lumi Drin lidh pesë shtete, në rrjedhën e tij jetojnë rreth 1,5 milion banorë dhe është një nga pikat kyçe të biodiversitetit të Ballkanit. Prandaj detyra jonë është që ta ruajmë këtë resurs, është thënë në hapjen e manifestimit “Ditët e rrjedhës së Drinit”, i cili këtë fundjavë mbahet në Ishullin e Bunës. Për këtë gjë folën Dushan Raspopoviq nga ... Read More »

Komuna humbi kontestin me punëtorë: PËR KAMATA DHE SHPENZIME TË GJYKIMIT 12.500 EURO

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Punëtorëve të dikurshëm dhe të tanishëm të Komunës së Ulqinit iu paguan këtë javë parat për kompensim të dëmit për shkak të zvogëlimit të paligjshëm të pagave, shkruan “Vijesti”. Gjithsej 39 punëtorë kanë marrë kompensim për periudhën prej me 1 mars të vitit 2012 deri me 30 prill të vitit 2014 mbasi që gjykata solli vendimin në favor të tyre. ... Read More »

Shqyrtimi publik: MINISTRI LËVDËRON LIGJIN I CILI I CENTRALIZON TË GJITHA

Javna Rasprava

Me mbajtjen e shqyrtimeve publike në Ulqin dhe Tivar dje filloi shqyrtimi publik për Draftin e Ligjit për planifikim dhe ndërtim, i cili tashmë ka bërë bujë në opinionin profesional. Edhe ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Pavlle Radulloviq tha se ligj i tillë nuk ekziston askund në botë. Ai hodhi poshtë kritikat që me te merren kompetencat ekzistuese ... Read More »

Kopshti “Solidariteti”: ME SHFAQJEN ME KUKULLA FESTUAN DITËLINDJEN

Solidariteti

Të premten, me 5 maj IPP “Solidariteti”Ulqin festoi 86 vjetorin e vet. Me ketë rast është realizuar shfaqja teatrale me kukulla : “Deti i pastër” të cilën e kane përgatitur edukatoret dhe fëmijët. Shfaqja është realizuar në gjuhën shqipe dhe malazeze për fëmijët dhe prindërit. Mesazhi i shfaqjes është ndërgjegjësimi për kujdesin dhe ruajtjen e ambientit jetësor. Skena dhe kukullat ... Read More »

Tek Shën Stefani: MERR FLAKË AUTOBUSI NË RELACIONIN BUDVA – ULQIN

Autobus

Autobusi i cili dje në mëngjes ka udhëtuar nga Budva për në Ulqin ka marr flakë gjatë vozitjes në magjistralen afër Shën Stefanit, njofton Radio televizioni i Budvës. Shkaku i zjarrit është i panjohur, e me këtë rast, askush nuk ka fituar lëndime të rënda. “Njerëzit bukvalisht kanë filluar të kalojnë njeri mbi tjetrin. Për fat të mirë askush nuk ... Read More »

“Dan”: NË MËNYRË TË PALIGJSHME ZGJATEN KONTRATAT MBI VEPËR NË KOMUNË TË ULQINIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Zgjatja e paligjshme e kontratave mbi vepër me të cilët pak kohë më parë për më shumë se 30 të punësuar është vazhduar angazhimi i punës në administratën komunale, është bërë me iniciativë të udhëheqësish partiake të Forcës dhe udhëheqësish lokale të Partisë demokratike të socialistëve (PDS), shkruan “Dan”. Siç thuhet, me këtë hap këto dy parti kanë vazhduar politikën ... Read More »

Sot: MBLEDHJA KOMEMORATIVE ME RASTIN E VDEKJES SË RUDI GOGËS

Goga

Qendra e kulturës Ulqin, Bashkimi i krijuesve shqiptarë në Mal të Zi dhe Shoqata e artistëve dhe intelektualëve “Art Club” organizojnë mbledhje komemorative me rastin e vdekjes së artistit dhe piktorit akademik Ruzhdi – Rudi Goga. Mbledhja komemorative do të mbahet të premten, me 5 maj, në orën 11.00, në ambientet e Bibliotekës së Ulqinit. Read More »

Scroll To Top