Sunday , February 17 2019
Lajmi i fundit

Nga rrufeja: PJESËRISHT U DËMTUA MINARJA E XHAMISË SË DETARËVE

Xhamia e detareve, Dzamija pomoraca

Maja e minares në Xhaminë e detarëve në Ranë në natën në mes të hënës dhe të martës ka pësuar dëmtim të pjesërishëm. Nga Bashkësia islame na deklaruan që ekziston rrufepritësi në xhami, por është e qartë që nuk ishte funksional. “Analizat e mëvonshme do të tregojnë cilat ishin arsyet për këtë aksident”, thanë nga ky institucion. Përndryshe, disa pronarë ... Read More »

Ulqin: TERMET I DOBËT NË KRRUÇ

Enti sizmologjik i Malit të Zi ka regjistruar sot gjysmë ore pas mesnate termet të fuqisë së vogël me epiqendër pesë kilometra në verilindje të Krruçit. Fuqia e këtij termet në hipoqendër ishte 2,7 njësi të shkallës Rihter, që korrespondon me intensitetin epicentral prej IV ballë të shkallës Merkali (MCS). Qendra e këtij termet është vërtetuar në thellësinë prej nëntë ... Read More »

Aktivitetet e Ministrisë së bujqësisë në Ulqin: SPËRKATJA E PALMAVE RRETH „LIDOS“

Për shkak të paraqitjes së insektit dëmtues me emrin „oliver“ do të trajtohen palmat tek kompleksi hotelerik „Lido“ nda data 7 deri më 10 nëntor, ka lajmëruar Ministria e bujqësisë dhe zhvillimit rural në Mal të Zi. „Do të përdoren insekticidet, kështu që paralajmërojmë qytetarët e Ulqinit që gjatë kohës së trajtimit të mos prekin palmat dhe që sa më ... Read More »

Shkarkohen punëtorët e Kripores: PARALAJMËRUAN GREVË URIE

Kriporja, Solana, Greva, Strajk

Rreth njëzet punëtor të shkarkuar të Kripores kanë protestuar të hënën para portës së kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin. Ato thanë që nuk do ta marrin vendimin për ndërprerje e marrëdhënies së punës derisa kompania të ju paguaj të gjitha borxhet dhe të ju lidh stazhin e punës. „Sipas cilave kritere kemi mbetur ne pa punë. Pse nga ... Read More »

Prapë në Ulqin: SHQYRTIMI PUBLIK PËR SIMBOLE KOMBËTARE

Shqyrtimi publik simbolet, Javna rasprava simboli

Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave, në bashkëpunim me komunën e Ulqinit, do të iniciojnë shqyrtimin publik për tekstin e Draftit të ligjit për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin publik të simboleve kombëtare. Ato dërguan ftesë të hapur të gjithë qytetarëve/eve të Komunës së Ulqinit që të kyçen në shqyrtimin publik me propozimet, vërejtjet dhe sugjerimet e veta të ... Read More »

Zgjedhjet lokale në Kosovë: FITUES MUSTAFA DHE THAÇI

Sipas numrit preliminar të votave në Prishtinë në udhëheqje është kryetari i deritashëm dhe udhëheqësi i Lidhjes demokratike të Kosovës Isa Mustafa me 43,6 për qind të votave. Në vendin e dytë është kandidati i lëvizjes opozitare “Vetëvendosje” Shpend Ahmeti me 31 për qind të votave që do të thotë që numri një i kryeqytetit të Kosovës do të zgjidhet ... Read More »

APD „Zid“: U NDËRTUA SHESHI I LOJRASH PËR FËMIJË NË KATËRKOLLË

Asociacioni për prosperitet demokratik – Zid në bashkëpunim me Fondacionin Petroviq Njegosh të dielën ka organizuar akcionin e ndërtimit të sheshit të lojrave për fëmijë në Katërkollë. Ky akcion mblodhi rreth 50 pjesëmarrës: vendas të Katërkollës, qytetarë të cilët treguan interes të ndihmojnë zhvillimin e komunitetit në të cilin jetojnë dhe të kontribuojnë në përmirsimin e cilësisë të kalimit të ... Read More »

Në Budva: AKSIDENT I AUTOBUSIT NË TË CILIN NDODHESHIT KOSOVARËT

Autobusi i Agjencisë nga Prishtina “Saba group” në relacionin Prishtinë-Linc, për arsye të panjohura deri tani, sot në ora tre të mëngjesit ka goditur në murin prej betonit në bulevardin në Budva, pas së cilës ka kaluar në korsin e kundërt, transmeton portali UL-info. Autobusi në të cilin ishin rreth 30 udhëtarë, kryesisht njerëz të rinj në moshë, është nisur ... Read More »

Viti i ri Hixhri: PËR MYSLIMANËT VJEN 1435

Të hënën në mbrëmje, për myslimanët fillon sipas kalendarit të hënës viti 1435 sipas Hixhres. Me këtë rast në xhaminë qendrore në Ulqin, Namazgjah, do të  lexohet Kurani, salavatet për Profetin Muhamed s.a.v.s, do të këndohen ilahi dhe do të mbahet një ligjëratë. Program i ngjashëm një ditë më vonë do të mbahet në Katërkollë, ku do të ligjëroi imami ... Read More »

Monstat: SHTIMI NEGATIV NATYROR NË ULQIN

Të dhënat e Entit shtetërorë për statistikë – Monstat për tetë muajt e para të këtij vit tregojnë që në Ulqin kanë lindur 124, ndërsa kanë vdekur 125 persona, që do të thotë që shtimi natyror në këtë komunë është negativ. Theksohet po ashtu që nga janari deri në shtator janë kryer 85 kurorëzime, ndërsa janë shënuar dy divorce. Sipas ... Read More »

Scroll To Top