Friday , April 19 2019
Lajmi i fundit

Në Budva: 12 MILION EURO NGA KOMUNALITË

Të ardhurat e realizuara në bazë të pagesës së komunalive në Komunën e Budvës deri më 1 tetor ishin rreth 12 milion euro, që është 60 për qind e shumës së planifikuar me buxhet për këtë vit. Nga komuna e Budvës, siç transmeton agjencia MINA, thanë që në fillim të muajit, mbas sezonit veror, filloj sezoni i ndërtimit. Për këtë ... Read More »

Në Bunë: KAPEN SASI TË MËDHA QEFULLI

Qefulli, Skakavica, Peshk, Riba

As gjuetarët më të vjetër në Bunë nuk e mbajnë në mend që në atë lumë aq shumë është kapur qefulli si këto ditë. Ky peshk migrues është vërsulur drejt detit për arsye të riprodhimit, kështu që peshkatarët nuk kanë punë të vështirë ta kapin. Përveç kësaj, është i cilësisë së shkëlqyer, e mbasi që kapet shumë, çmimi i ka ... Read More »

Për shkak të mungesës së karburantit: AEROPLANI U ULË NË PLAZHIN E VELIPOJES

Aeroplani i vogël turistik, i cili nga Brindizi, qytetit në jug të Italisë, ka fluturuar në drejtim të Tivatit, është dashur të ulej në Shqipëri për shkak të mungesës së karburantit.Piloti pa asnjë lloj vështirësie e uli aeroplanin në plazhin e Velipojes. Për çdo gjë u informua ambasada italiane në Tiranë e cila më vonë i ndihmoj udhëtarëve që të ... Read More »

Instituti IDEA: SHPËRNDANË MISH KURBANI PËR FAMILJE NË NEVOJ

Me rastin e festës së Kurban Bajramit, Instituti IDEA edhe këtë vit sikur vitin e kaluar ditën e parë të festës së Kurban Bajramit, shpërndau mish kurbani për familjet të varfra dhe me nevoja të shumta në krejt territorin e Ulqinit me rrethinë e deri në Krajë. “Nga 70 kurbanet e therur (10 lopë) përfituan 200 familje nga vendbanimet në ... Read More »

Vjedhjet e shpeshta: MË SË SHUMTI DUAN PARA

Carshia, Carsija

Muajin e fundit, në qendër të qytetit, nga Rrethi deri tek Plloça, gjatë natës, janë grabitur dhjetëra dyqane në Ulqin, por policia akoma nuk është në gjurmë të hajdutëve, shkruajnë “Vijesti”. Theksohet që grabitësve më së shumti i interesojnë paratë, ndërsa nga aksionet e tyre nuk janë të kursyera as sallonet e parukerisë. Para dy netëve në marinën Kacema janë ... Read More »

Në Shtëpinë e shëndetin: FILLOJ VAKSINIMI KUNDËR GRIPIT

Shtepia e shendetit, Dom zdravlja

Në Shtëpinë e shëndetit të Ulqinit dhe në stacionin shëndetësorë në Katërkollë të premten filloj vaksinimi kundër gripit sezonal. “Të gjithë qytetarët që duhet të vaksinohen më para duhet të lajmërohen në Shtëpinë e shëndetit tek mjeku i zgjedhur dhe të caktojnë vaksinimin”, deklaroi drejtori i këtij institucion dr Pavle Marnikoviq. Ai tha që situata shëndetësore në këtë komunë është ... Read More »

Hulumtim: NDRYSHOHET VETËDIJA E POPULLATËS RAE

Në masë të madhe ndryshohet vetëdija e Romëve dhe Egjiptianëve për jetën ”sot për nesër”, e cila tradicionalisht është bartur nga gjenerata në gjeneratë dhe ato dëshirojnë të jetojnë në kushte normale banuese, mjedis jetësorë të shëndetshëm si dhe njerëzit e arsimuar, pa diskriminim, të realizojnë të drejtat të cilat i kanë të garantuara me Kushtetutë dhe ligje të Malit ... Read More »

„Dan”: HETIM NDAJ SHEFAVE TË POLICISË SË ULQINIT

Policia Ulqin, Policija Ulcinj

Prokuroria e Ulqinit ka pranuar padinë penale të cilën e nisi grupi i qytetarëve që udhëheqësit dhe punonjësit e policisë me vite në mënyrë të paligjshme kanë marrë mjete nga qytetarët dhe ndërmarrjet, shkruan “Dan”. Padia, siç theksohet, është pranuar ndaj shefit të policisë Rudolf Elezoviq, ndihmës komandantin Boro Gjukanoviq dhe inspektorit Radmilo Smoloviq. Ata në prokurori kanë mohuar veprën ... Read More »

Scroll To Top