Thursday , March 21 2019
Lajmi i fundit

Ministria e arsimit: FILLIMI I VITIT SHKOLLOR TË HËNËN

Marshall Tito, Marsal Tito, Shkolla, Skola

Viti shkollor fillon të hënën, me 2 shtator të vitit 2013, ndërsa përfundon të premten, me 13 qershor të vitit 2014, është lajmëruar nga Ministri e arsimit. Siç theksohet, pushimi dimëror fillon të premten me 3 janar të vitit 2014, ndërsa përfundon të dielën me 26 janar të vitit 2014. Viti shkollor për nxënësit e klasave përfundimtare mbaron të martën ... Read More »

Nga e hëna: UNIVERSIADA E TENISIT NË TIVAR

Në terrenet e Klubit të tenisit “Bar”, nga 2 deri më 9 shtator do të mbahet Kampionati i 9 universitar evropian në tenis, në të cilin do të marrin pjesë 24 skuadra universitare më të suksesshme në Evropë. Deri tani, në Kampionat universitare evropiane në tenis, një pjesë e madhe e pjesëmarrësve ishte e klasifikuar lartë në ATP dhe WTA ... Read More »

Komuna e Ulqinit: TAKIM PËR PROJEKTE NË VITIN 2014

Kryetari i Komunës së Ulqinit z. Nazif Cungu dhe bashkëpunetorët e tij patën të hënën një takim pune me znj. Natalija Jovoviq projektuese nga SH.P.K për komunikacion dhe inzhenjering lidhur me projektet infastrukturore që duhet të pergatiten për realizim në vitin e ardhëshëm. Takimi u fokusua në projektet nga lemi i komunikacionit dhe vendparkimeve. Krahas tjerash në takim është rënë ... Read More »

Vendim i gjykatës: LEKA ZOGU II MERR VILAT E GJYSHIT NË SHIROKË

Përmes një vendimi gjyqësor, Gjykata e Lartë i ka njohur Lekës II pronësinë e dy vilave dykatëshe, me sipërfaqe 345 e 145 metra katrorë dhe një trualli prej 3962 metrash katrorë, ish-pronë e gjyshit të tij, Mbretit Ahmet Zogu. Kolegji Civil i Gjykatës së Lartë miratoi vendimin e Apelit të Shkodrës të vitit 2008, sipas të cilit e drejta e ... Read More »

Inspekcioni në Ulqin: EVIDENTUAN 10 DILERË TË DHOMAVE DHE SEKUESTRUAN DY SKUTERË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Nga Shtabi për përcjelljen e sezonit turistik, të cilin e formoj Drejtoria për punë inspektuese, kanë lajmëruar që këtë sezon në Ulqin kanë evidentuar dhjetë dilerë të dhomave. Thuhet po ashtu se në këtë komunë, në bashkëpunim me Kapitaninë e portit dhe Policinë detare janë sekuestruar dy skuterë. “Situata në Ulqin mund të jetë shumë më e mirë”, tha shefja ... Read More »

Kujt ti besojmë: OT POHON QË MYSAFIRË KA TRE PËR QIND MË SHUMË, GVOZDENOVIQ 20 PËR QIND

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Edhe pse ministri për zhvillim të qëndrueshëm dhe turizëm Branimir Gvozdenoviq të enjten tha që në Ulqin pushojnë 20 për qind më shumë mysafirë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, Organizata turistike vetëm një ditë më vonë ka deklaruar që kjo shifër është shumë më e vogël dhe rritja është modeste prej tre për qind. Sipas të dhënave ... Read More »

Tentativë për grabitje të farmacisë në mes të ditës: DHE NË QENDËR TË QYTETIT

Farmacia “Galen”, e cila ndodhet përball pazarit të Ulqinit, në qendër të qytetit, ishte në shënjestër të vandalëve. Një sulmues i armatosur ka hyrë rreth orës 14:15 minuta në këtë dyqan dhe kërkoi nga pronarja që tija jap parat që ka. Ndërkohë ai e goditi atë dhe pastaj u largua nga farmacia duke mos marr asgjë. Në vend ngjarja shpejt ... Read More »

Pagesa e taksës së banimit në Budvë: DY MILION EURO DERI NË FUND TË VITIT

Komuna e Budvës në bazë të taksës së banimit deri me 20 gusht ka grumbulluar 1.2 milion euro, 39 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, është deklaruar nga Sekretariati për ekonomi dhe financa. Inspekcioni turistik komunal, siç është agjencisë Mina, ka kryer mbi 4.5 mijë kontrolle, ndërsa deri në fund të sezonit turistik, do ... Read More »

Protokol: TAKIMI CUNGU – GVOZDENOVIQ

Nazif Cungu, Branimir Gvozdenovic

Kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu me bashkpunëtorët e tij priti sot në takim ministrin e turizmit dhe zhvillimit të qendrueshem z.Branimir Gvozdenoviq si dhe drejtorin e NP Ujësjellësi Rajonal z.Goran Jevriq. Në këtë takim u diskutuan një serë temash që kanë të bëjnë me zhvillimin e turizmit në komunën e Ulqinit. Interesimi për Ulqin është gjithnjë në rritje ... Read More »

Scroll To Top