Tuesday , June 18 2019
Lajmi i fundit

Shkollat: USHTARËT E PARTIVE NË KËSHILLAT E SHKOLLËS

Boshko Strugar, Bosko Strugar, Shkolla, Skola

Vetëm një shikim i përciptë në listën e njerëzve që ulen në 17 këshillat e shkollës në të cilat mësimi mbahet në gjuhën shqipe në Mal të Zi, e të cilët i kanë propozuar Ministria e arsimit dhe shkencës dhe Enti për shkollim, tregon që praktikisht të gjithë ato janë anëtarë të spikatur të koalicionit qeverisës. Atje ku nuk mund ... Read More »

Komuna e Ulqinit, UDSH, Kuvendi, LD në MZ: URIM PËR FESTËN E KURBAN BAJRAMIT

Meka, Qabja, Bajram

“Me dëshirë dhe kënaqësi të veçantë ju drejtohem të gjithë besimtarëve musliman me urimet më të përzemërta me rastin e festës së Kurban Bajramit.” “Kurban Bajrami është festë që kurorëzon mirësin, sakrifincen dhe përulësin e çdo besimtari, andaj le të jetë kjo festë një rast për të shpalosur akoma më thellë ndjenjat e vullnetit të mirë dhe respektit të ndërsjellët. Kjo ... Read More »

Në Pejë: VRITET GJEKË KELMENDI

Sulmuesit në të kanë qëlluar me një breshëri plumbash derisa po hynte në makinë, ndërsa dyshohet që me të ishte edhe një person, shkruan CDM. Policia e Kosovës  nuk ka dashur të zbardh motivin e kësaj vrasje, por dyshohet që bëhet fjalë për hakmarrje. Të gjithë daljet nga Kosova mbrëmë ishin të bllokuara. Gjekë Kelmendi deri para tre ditëve ka ... Read More »

Gazetari francez për Ulqinin: VEND I CILI NGADALË PO VDES

“Ulqini është bastioni i fundit i kusarëve në Evropë, vend ku mbaron njëra dhe fillon bpta tjetër”, ka shkruar gazetari i Internet-portalit francez (Le Courrier des Balcans)” (Zëri i Ballkanit), Zhan-Arno Deran, i cili pak kohë më parë ka qëndruar në këtë qytet. “Pa industri, i harruar nga Qeveria malazeze dhe i shitur nga disa politikan të korruptuar të cilët ... Read More »

BI: KURBAN BAJRAMI TË MARTËN

Xhamia e detareve, Dzamija pomoraca

Bashkësia islame ka lajmëruar që të martën, me 15 tetor, është dita parë e festës myslimane Kurban Bajramit. Thuhet që atë ditë namazi i sabahut në xhamiat e Ulqinit falet në ora 6.30, ndërsa namazi i Bajramit në ora 7.34. Shtohet që të hënën është Dita e Arefatit, kur haxhitë në Meke qëndrojnë në kodrën Arefat, vendin e mëshirës, në ... Read More »

Policia sekrete e MZ: VEHABITË RREZIK POTENCIAL

Vehabitë në Mal të Zi janë rrezik potencial për siguri nacionale dhe për këtë arsye janë nën vëzhgimin e shërbimeve të sigurisë, është deklaruar nga Agjencia malazeze për siguri nacionale për Radio televizionin e Malit të Zi. Sipas vlerësimeve të agjencisë, në Mal të Zi janë disa qindra përfaqësues të kësaj lëvizje, me qendër në Plavë. Janë të ndarë në ... Read More »

Policia: HETOHET PUNA E “RIVIERËS SË ULQINIT”

Policia e Malit të Zi ka filluar kontrollin e punës e të gjithë ndërmarrjeve që janë në pronësi shumicë të shtetit, transmetojnë mediet e Podgoricës. Kjo do të thotë që do të hetohet a kanë punuar jashtë ligjit Plantazhet, Elektroekonomia e Malit të Zi, Porti i Tivarit, Infrastruktura hekurudhore, Transporti hekurudhor, Kantieri i ndërtimit të anijeve Jadran, Instituti Simo Millosheviq, ... Read More »

Mbas tentimit të vrasjes: U ARRESTUA SHTETASI I SHQIPËRISË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Policia e Ulqinit ka arrestuar shtetasin e Shqipërisë A.K. (22) nga Shkodra, për dyshim se ka tentuar të vras J.P. nga Ulqini. Nga Drejtoria e policisë është lajmëruar që, transmeton agjencia MINA, gjatë hetimeve është gjetur thika me të cilën A.K. ka tentuar të vras J.P. “Dyshohet që A.K., me 8 tetor, rreth 20 minuta mbas mesnatës, në objektin hotelerik ... Read More »

Komuna e Ulqinit: DITA E TRETË NE REAL EXPO

U përmbyll sot panairi Expo Real München 2013 ku Komuna e Ulqinit për herë të parë mori pjesë me stenden e vet. Në diten e tretë të panairit, Komuna e Ulqinit vazhdoi takimet e saja me disa kompani të rëndësishme si ajo sllovene Protim Rzisnik Perc, me të cilët është diskutuar në lidhje me punimin e projekteve për infrastrukturë në ... Read More »

AQ: PADIA E POLICISË VETËM NDAJ MOGUL-it

Xhemal Peroviq, Dzemal Perovic

„Ju lajmërojmë që Drejtoria e policisë gjatë vitit 2012 nuk ka dorëzuar asnjë padi për kundërvajtje për arsye të mosmbajtjes së shiritit të dukshëm me shkrimin – redar“, është lajmëruar nga ky institucion në kërkesë të Aleancës qytetare (GA). Ky hap është ndërmarr sepse policia e Ulqinit nga mesi i qershorit, mbas performancës të cilin e organizoj MOGUL-i para portës ... Read More »

Scroll To Top