Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Qendra për kulturë: BLLOKOHET XHIRO-LLOGARIA

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Xhiro-llogaria e Ndërmarrjes publike “Qendra për kulturë” është bllokuar në fillim të kësaj jave për vlerën prej mbi 15 mijë euro. Bllokimi, siç shkruan gazeta “Dan” erdhi me kërkesë të ish drejtorit të kësaj ndërmarrje Mustafë Gorana, i cili nga kjo ndërmarrje në gjyq ka kërkuar mbrojtjen e të drejtave të veta. “Ky gjykim zgjati shtatë vite për shkak të ... Read More »

I.Karamanaga: VETËM MENDJET E SËMURA MUND TË BETONOJNË PARKUN

Ismet Karamanaga

Kryetari i Shoqatës “Kalaja” Ismet Karamanaga ka thënë që nuk mund ta besoj qellimin që të betonohet i vetmi park i mbetur në Ranë. “Këtë gjendje mund ta mendojë vetëm mendja e sëmur. Nuk mund të besoj që tek ne kaq shumë kanë ndryshuar vlerat. A nuk e kanë të mjaftueshme që kanë lejuar në Ranë të ndërtohen objektet e ... Read More »

Xhamia e Klleznës: 60 SHPORTA TË KURBAN BAJRAMIT

Shporta 2

Në aspektin e bamirësisë dhe humanizmit, përmes një organizimi, tashmë të rëndomtë, në prag të natës së Kurban Bajramit, Këshilli i Xhamisë së Klleznës dhe Forumi Rinor i Xhamisë së Klleznës, me rastin e festës së Kurban Bajramit, shpërndanë SHPORTËN E BAJRAMIT si aksion humanitarë bamirës në ndarjen e ndihmave që iu dedikua familjeve me gjendje ekonomike të rënduar në ... Read More »

Në Parkun e Qendrës kulturore: SË SHPEJTI KËND LOJËRASH

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Në kuadër të aksionit “T’ia kthejmë fëmijëve këndet e lojërash” përfaqësuesit e komunës së Ulqinit, nënkryetari Ardijan Mavriq dhe menaxheri Omer Bajraktari, dhe OJQ “Shoqata e prindërve” nga Podgorica, me përkrahje të CKB bankës, kanë arritur sot marrëveshjen për donacionin për vendosjen e këndit të lojërash për fëmijë para ndërtesës së Qendrës për kulturë. Vlera e këtij donacion është pesë ... Read More »

Për shkak të vendimit për akva-park: RUDOVIQ PADIT KOMUNËN

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Ulqinaku Anto Rudoviq ka paditur komunën e Ulqinit në Gjykatën administrative të Malit të Zi për shkak të sjelljes së vendimit për shpalljen e Thirrjes publike për qiradhënie afatgjate të patundshmërisë duke kërkuar anulimin e saj. Në padi theksohet që Parlamenti lokal ka sjell këtë vendim me 25 korrik të këtij viti. Siç theksohet, me këtë rast është shkelur rregulla ... Read More »

Me rastin e Kurban Bajramit: PRANIMI NË BASHKËSINË ISLAME TË ULQINIT

Xhamia, Dzamia

Me rastin e festës së madhe muslimane Kurban bajramit, në selinë e Bashkësisë islame të Ulqinit të shtunën, më 4 tetor, do të organizohet pritja solemne, mëson Portali Ul-info. Në këtë tubim do të jenë zyrtarët komunal, drejtuesit e institucioneve shtetërore, publike dhe fetare, si dhe xhemati në mënyrë që bashkërisht të ndajnë gëzimin e kësaj feste të madhe. Përndryshe, ... Read More »

FSAM: NUMRI I STUDENTËVE U RRIT NË 20

Fakultet

Në degën e Fakultetit për studime afariste mesdhetare në Ulqin rritet numri i atyre që ndjekin mësimin. Sipas asaj çfarë mëson Portali Ul-info, në institucionin e parë të arsimit të lartë momentalisht janë regjistruar 20 studentë. Mbas ngurrimit fillesat edhe fillimit të punës së Fakultetit, vërehet rritja e konsiderueshme e interesimit për studime. Në administratën e fakultetit thonë që janë ... Read More »

Të shtunën: CZIP SHËNON DITËN EUROPIANE TË VËZHGIMIT TË SHPENDËVE

Solana Ulcinj

Qendra për hulumtimin e shpendëve (CZIP) dhe BirdLife kanë njoftuar që të shtunën më 4 tetor në Kriporen e Ulqinit, zonën më të rëndësishme për kalimin e dimrit, ndërtimin e çerdheve dhe pushim të shpendëve në bregun lindor të Adriatikut, do të organizojnë festimin e Ditës evropiane për vëzhgimin e shpendëve. Kjo ditë shënohet çdo fundjavë të parë të tetorit ... Read More »

Scroll To Top