Saturday , April 20 2019
Lajmi i fundit

Prokuroria: MURATOVIQ BËRI BETIMIN

Prokurori themelor shtetërorë në Ulqin Feriha Muratoviq ka bërë betimin të hënën me rastin e marrjes së detyrës. Siç është lajmëruar nga parlamenti, ndërsa transmeton MINA, Muratoviq u betua para kryetarit të Kuvendit Ranko Krivokapiq. Atë në këtë funksion e propozoi Këshilli i prokurorëve. Muratoviq, siç u shpjegua, përveç dijes dhe profesionalizmit ka reputacionin personal dhe profesional për kryerjen e ... Read More »

Masakra në Vlorë: Identifikohet një i dyshuar

Policia e Vlorës ka identifikuar një person të dyshuar për masakren e së dieles në një resort në zonën e plazhit, kur breshëritë e armës drejtuar për Sokol Isufajn lanë të vdekur edhe dy viktima rastësore, 17 vjeçarin Serdi Bajlozi dhe 53 vjeëaren Diana Ademi. Sipas të dhënave të para të policisë, ende jo zyrtare, mësohet se një nga të ... Read More »

Policia nën hetim: MERRNIN PARA NGA INSTITUCIONET, AFARISTËT DHE QYTETARËT

Policia Ulqin, Policija Ulcinj

Prokuroria themelore shtetërore në Ulqin kontrollon se a janë pasuruar vite me radhë udhëheqësit dhe punonjësit e stacionit të policisë në këtë qytet në llogari të qytetarëve, mëson “Vijesti” nga Prokuroria e lartë shtetërore. Mbas kontrollit ato do të vlerësojnë se a ka në punët e udhëheqësve të policisë së Ulqinit dhe punonjësve të saj elemente të veprave penale për ... Read More »

Të dielën: LËSHOJNË 100 FAZANË

Ndërmarrja publike për ruajtjen dhe kultivimin e egërsirave do të lëshoj të dielën në territorin e komunës së Ulqinit 100 fazanë. Sipas fjalëve të drejtorit të kësaj ndërmarrje Nazmir Sula, me këtë do të pasurohet njëri nga terrenet më interesante në aspektin hapësinor dhe më të pasur për gjueti në vend. Ai shpreson që fazanët do të arrijnë ti shmangen ... Read More »

Projekti i Qeverisë në Tiranë: SHQIPËRIA MBJELL 20 MILION RRËNJË ULLINJ

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Deri në vitin 2020 në Shqipëri do të mbillen 20 milion rrënjë ullinj, ndërsa vetëm këtë vit 1.3 milion, ka lajmëruar qeveria e Shqipërisë. Në këtë punë të madhe zyrtarëve dhe bujqve shqiptarë financiarisht, teknikisht dhe në mënyrë kadrovike më së shumti i ndihmojnë Amerikanët dhe Japonezët, derisa qeveria e Shqipërisë edhe vet jep stimuj të mëdha: 1500 euro për ... Read More »

Hulumtimi i naftës dhe gazit në nëndetin e Ulqinit: DY KILOMETËR PREJ BREGUT

Qeveria e Malit të Zi ka deklaruar që hulumtimet e naftës dhe gazit do të bëhen dy deri në tre kilometër nga bregu në nëndetin e Ulqinit. “Mendojmë që për këtë arsye qeverisja lokale nuk është konsultuar gjatë përgatitjes së tenderit”, ka deklaruar për “Vijesti” kryetari i Ulqinit Nazif Cungu. Kjo gazetë e Podgoricës shkruan që Qeveria ka vendosur ta ... Read More »

Bashkësia islame Ulqin: ITALIANI KALOI NË ISLAM

Ali Bardhi

Duke e thënë shehadetin Salvatore  Totolomondo nga Italia të premten në Ulqin është bërë musliman. Ai tha që për këtë akt ka vendosur vullnetarisht dhe që zgjodhi emrin e ri personal – Muhamed Ali. Këtë ceremoni, e cila është kryer në xhaminë Në maje të Pazarit (tek rrethi), e ka udhëhequr kryeimami i Ulqinit Ali ef. Bardhi, e ishin të ... Read More »

Të gjithë jemi një skuadër: FUSHAT E REJA SPORTIVE NË TIVAR

Vazhdon akcioni “Të gjithë jemi një skuadër”, në kuadër të cilit Tv Vijesti rinovon fushat e basketbollit në 29 shkolla në Mal të Zi. Mbas rinovimit të shkollave të cilat ishin në regjistrin e Ministrisë së arsimit, e cila është partner i Tv Vijesti në këtë projekt, në Tivar janë rinovuar edhe dy fusha shtesë. Konkretisht, mbas interesimit të madh ... Read More »

Sipas gazetës “DAN”: FAMA JEPET ME QIRA PA TENDER

Fama, Kino bahcja, Kino basta

Këshiili drejtues i Qendrës kulturore ka dhënë me qira objektin e ish Bahçja verore në Ranë për tetë mijë euro, edhe pse e kishte ofertën me vlerë 20 mijë, shkruan “Dan”. Lokalitetin atraktiv pa tender të shpallur e fitoi qiramarrësi i deritashëm Vedat Lamoviq, ndërsa dy herë e gjysmë më shumë ka ofruar familja Alloviq. Lamoviq për gazetën e Podgoricës ... Read More »

Ministria e arsimit: LIBRAT MË LIRË DHJETË PËRQIND

Libraria, Knjizara, Libra, Knjiga

Librat për shkollë fillore dhe të mesme për vitin e ardhshëm shkollorë do të jenë më të lira për 10.4 përqind lajmëroi ministri i arsimit Sllavolub Stjepoviq. Stjepoviq, duke u përgjigjur pyetjes së deputetit, tha që mjetet për këtë janë siguruar nga rezervat e brendshme dhe me rishpërndarjen e parave brenda këtij resori qeveritar. “Çmimet e librave shkollorë në Mal ... Read More »

Scroll To Top