Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

BI: DITA E PARË E BAJRAMIT TË HËNËN

Xhamia e detareve, Dzamija pomoraca

Nga Bashkësia islame e Ulqinit është deklaruar që dita e parë e Bajramit të ramazanit është të hënën, më 28 korrik. Siç thuhet, atë mëngjes në të gjitha xhamitë e Ulqinit, në gjashtë ora e tre minuta (6,03), do të falet namazi i Bajramit. “I dërgojmë urime të sinqerta të gjithë muslimanëve me dëshirë që këtë festë të shenjtë ta ... Read More »

Inspekcioni: PËR DILERËT E DHOMAVE DËNIMI 150 EURO

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Edhe këtë verë në hyrje të qyteteve bregdetare mund të shihen dilerët e dhomave të cilët mbushin, para së gjithash, objektet që nuk janë të regjistruar. Kështu fitojnë përqindjen të cilën askush nuk e taton, njëjtë sikur dhe qiradhënësit e paligjshëm të dhomave. Nga Drejtoria për punë inspektuese është thënë Portalit Analitika që dënimi për dilerët e dhomave është 150 ... Read More »

BI: NAMAZI PËR VIKTIMAT NË PALESTINË

Xhamia e Pazarit, Dzamija

Në të gjitha xhamitë e Malit të Zi, ashtu edhe në Ulqin, sot me vendim të Meshihatit të Bashkësisë islame, është falur namazi i xhenazes në mungesë për të gjithë shehidët e vrarë në Gaza. Në sulmet e egra të ushtrisë izraelite të cilët zgjasin tashmë 18 ditë në rripin e Gazës kanë vdekur mbi 800 njerëz, kryesisht civil. Përdorimin ... Read More »

KK: PSE NUK KA ROJTAR PAS ORËS 15 NË TRAFOSTACIONIN KATËRKOLLË?

Haxhi Sulejmani

Shefi i Klubit të këshilltarëve të koalicionit „Bashkë për të ardhmen e Ulqinit“ Haxhi Sulejmani ka pyetur organet komunale a dinë se pas orës 15 nuk ka rojtar në trafostacionin në Katërkollë? Ai tha që kjo nuk ishte rast më herët duke shtuar që nëpërmjet këtij trafostacion furnizohet me energji elektrike gati gjysma e territorit të komunës së Ulqinit. „Kjo ... Read More »

Gjykata e lartë: RRËZOHEN VENDIMET PËR “PARTIZANSKI PUT”!

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Gjykata e lartë e Malit të Zi sipas revizionit të komunës së Ulqinit ka sjell vendimin me të cilin janë rrëzuar vendimet e Gjykatës së apelit dhe atë ekonomike në rastin e njohur “Partizanski put” në pjesën e cila ka të bëj me kamata. Ky rast është kthyer në procedurë të përsëritur, ndërsa është sjell vendimi që komuna nuk duhet ... Read More »

Ekologët: PHU PËR KRIPORE I MIRË, LIQENI I SHASIT NË RREZIK

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Drejtori i Qendrës për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve Darko Saveliq ka përshëndetur Draftin e Planit hapësinor urbanistik të Ulqinit në pjesën e cila ka të bëj me Kriporen. Me këtë dokument parashikohet që në Kripore të prodhohet kripa. “Por, është e nevojshme që pushteti lokal të jap vërejtje që njëkohësisht të ruhen basenet për kristalizimin e kripës”, tha ai. ... Read More »

Në plazhin “Mojito”: DITËT E KUBËS DHE SALSËS

540741_633509850006487_681013964_n-720x478

Qiramarrësit e plazhit “Mojito” në Plazhin e madh kanë njoftuar që në tre ditët e ardhshme (25-27 korrik) në këtë hapësirë, për të dytën herë, do të mbahet manifestimi me emrin “Ditët e Kubës dhe salsës”.Në ambientin e shkëlqyeshëm të Plazhit të madh, vizitorët do të mund të kënaqen në vallëzimet e nxehta latinoamerikane me instruktorët profesional, ushqimin kuban me ... Read More »

Dr Roloviq: A E DËGJON KUSH ZHURMËN NGA ISH “EKSPRES RESTORANTI”?

Milan-Rolovic

Këshilltari i Frontit demokratik dr Millan Rolloviq ka ftuar pushtetin lokal të bëjë përpjekje që të zvogëlohet volumi i muzikës e cila për çdo natë performohet në tarracën e ish “Ekspres restorantit” në Plazhin e vogël. “Siç afrohet sezoni drejt kulmit, ashtu edhe decibelët e muzikës së gjallë nga kjo tarracë rriten”, tha ai në Kuvendin komunal duke shtuar që ... Read More »

Bashkëpunimi: SHEFI I POLICISË SË SHKODRËS NESËR NË ULQIN

reg-ulcinjska-policija

Drejtori i Drejtorisë së policës së Shkodrës Shaban Nexhi me bashkëpunëtorë do të qëndrojë nesër në vizitë zyrtare në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Ai do të vizitojë zyrtarët e policisë shqiptare të angazhuar në këtë komunë, si dhe do të mbaj mbledhje me shefin e Policisë së Ulqinit Sead Gjozoviq. Siç pritet, drejtuesit e policisë së Shkodrës dhe Ulqini edhe ... Read More »

Komuna: SHQYRTIMI PUBLIK RRETH PHU-së

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, Arhitektura

Në Sallën e madhe të komunës së Ulqinit është mbajtur shqyrtimi publik mbi Draftin e Planit hapësinor urbanistik të Ulqinit. Këtë dokument e kanë prezantuar përfaqësuesit e Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit si dhe përpunuesit. Ato, para sallës së mbushur plot të qytetarëve të interesuar, kanë theksuar se janë vendosur për skenarin e rritjes së qëndrueshme të komunës ... Read More »

Scroll To Top