Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Analiza e ujit të detit: NË ULQIN ME CILËSI TË LART

Plazhi i madh, Velika plaza, Rana, Deti

Analizat e fundit të ujit të detit, të cilat i bëri Instituti për biologjinë e detit, kanë treguar që në të gjithë bregdetin e Ulqinit ajo është me cilësi të lart për larje. “Të gjithë mysafirët dhe qytetarët tanë mund pa rrezik të lahen dhe kënaqen në det”, tha drejtori i këtij institucioni të njohur Mirko Gjuroviq. Analizat e cilësisë ... Read More »

Tash disa ditë: ERË E PADURUESHME NË PORT MILENË

pORT mILENA

Për shkak të mosfunksionimit të pompës së zezë në Gjerana e cila ujin e detit e çon deri në basenet e Kripores si dhe të kolektorit të qytetit, situata ekologjike në këtë vendbanim është gjithnjë e më e keqe. Vendasit e Gjeranave pa sukses paralajmërojnë pushtetin lokal që fekalet derdhen në det, ndërsa në të gjithë vendbanimin përhapet erë e ... Read More »

KK: THIRRJE PUBLIKE PËR ANËTARËT E KËSHILLIT TË VETËQEVERISJES LOKALE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Këshilli për zgjedhje dhe emërime i Kuvendit të Komunës së Ulqinit drejton thirrje publike për propozimin e anëtarëve të Këshillit për zhvillimin dhe mbrojtjen e vetëqeverisjes lokale. Këshilli për zhvillimin dhe mbrojtjen e vetëqeverisjes lokale ka kryetarin dhe 6 (gjashtë) anëtarë. Anëtar i Këshillit mund të zgjidhet një person nga radhët e qytetarëve të shquar të Komunës së Ulqinit dhe ekspertët ... Read More »

KKSH: VIZITË NË MINISTRINË E ARSIMIT NË TIRANË

KKSH, Genci Nimanbegu

Ditën e hëne, me 21.07.2014 Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi Genci Nimanbegu, Sekretari Faik Nika, të shoqëruar nga përfaqësuesi i Ambasadës së Shqipërisë në Malin e Zi  Z. Lirim Ujka, ishin në vizitë pune në Ministrin e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë ku u priten nga Drejtoresha e Kabinetit Adriana Berberi dhe Drejtoresha ... Read More »

Lamoviq: TANI MË SË SHUMTI KEMI NEVOJ PËR LËVIZJE PUNËTORE

Papunesia, nezaposljenost

Kryetari i Sindikatës komunale të Ulqinit Shefki-Keko Lamoviq ka deklaruar që Malit të Zi tani i nevojitet lëvizja e fuqishme punëtore. “Mbas të gjitha privatizimeve të pasuksesshme, është e nevojshme që dikush të kujdeset për punëtorët që mbeten pa punë”, tha ai për Portalin Ul-info. Sipas fjalëve të tija, organizata e re të cilën planifikon ta formojë Lidhja e sindikatave ... Read More »

Bashkësia islame: NDIHMË PËR PERSONAT NË NEVOJË

Xhamia e Pazarit, Dzamija

Meshihati i Bashkësisë islame në Mal të Zi dhe Këshilli i Bashkësisë islame në Ulqin, nëpërmjet komisionit të vet “Bereqet”, kanë ndarë sot 200 paketa për familjet ulqinake në nevojë. Ky ishte, me rastin e muajit të Ramazanit, donacion i Ambasadës së Emirateve të bashkuara Arabe në Podgoricë. Nga fillimi i muajit kishte edhe disa aksione të ngjashme të donatorëve ... Read More »

Sezoni: DILERËT E DHOMA SI “STOP RECEPCIONET”

Edhe këtë vit turistët që pushojnë në rivierën e Ulqinit më së shpeshti ankohen në dilerët e dhomave. E si mos të ankohen: ky i ashtuquajturi “stop-recepcioni” është fotografia që mysafirët i pret në hyrje të Ulqinit. Një punëtor i njohur turistik thotë që dilerët aq janë të guximshëm sa që nuk ndalojnë mysafirët vetëm në rrugë, por i rrëmbejnë ... Read More »

Komuna: TURQIA DORËZOI KADASTRËN E ULQINIT OSMAN

katastri

Në kërkesën e udhëheqësisë së komunës së Ulqinit drejtuar ministrit turk të urbanizmit dhe mbrojtjes së mjedisit Idris Gulluçe, gjatë vizitës qe i bëri Ulqinit në muajin maj të këtij viti, sot nëpërmjet ambasadës së Republikës të Turqisë u dorëzuan të dhënat kadastrale të Ulqinit nga periudha osmane. Të dhënat burojnë nga periudha 1288 – 1296 sipas kalendarit islamik gjegjësisht 1871 – ... Read More »

Shkodra: RRËFIM DASHURIE NË KALANË E ROZAFËS

Nisemi drejt Shkodrës. Nga autostrada e “vdekjes”, autostradë në të cilën do të kalojmë për të shkuar drejt qytetit të Shkodrës, nuk e mendon se aty të pret një atmosferë e jashtëzakonshme. Dhe këtë e ndiejnë më së shumti ata që e vizitojnë Shkodrën për herë të parë. “Shekulli” ju rrëfen sot Shkodrën e Maurubit, të humorit, këngës dhe biçikletave. ... Read More »

MPB: ÇDO I SHTATI ULQINAK POSEDON ARMË

Cifte, Lovacka puska

Sipas të dhënave të Ministrisë së punëve të brendshme, në Ulqin janë regjistruar 2900 pronar legal të armëve. Kjo do të thotë që çdo i shtati banor i këtij qyteti ka leje të mbaj armë, sepse sipas vlerësimeve të fundit këtu jetojnë rreth 20 mijë njerëz. Sipas Ligjit për armatim që personi fizik të ketë armë është e nevojshme të ... Read More »

Scroll To Top