Saturday , January 18 2020
Lajmi i fundit

Grevë në RTV Ulqin: KËRKOJNË KATËR PAGA DERI NË ZGJEDHJE

Organizata sindikale e emetuesit lokal publik “Radio-televizioni Ulqin” ka dërguar dje letër kryetarit të komunës së Ulqinit Nazif Cungut në të cilën e lajmëron që nesër (të mërkurën) do të filloj grevën. Siç theksohet, të punësuarit deri nesër kërkojnë pagesën e dy pagave, ndërsa deri më 26, në ditën kur në Ulqin do të mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme, edhe dy ... Read More »

Informata e Qendrës ditore “Sirena“: KUSH NA NDIHMOI NE FUND TË 2013

Informatë e punës së Qendres ditore për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi  në zhvillim “SIRENA” në Ulqin ,në tremujotshin e katërt,për vitin 2013. Këtë tremujorsh e karakterizon realizimi I planit dhe programit individual të stafit punues,vizitat e shumëta si të pushtetit lokal dhe institucioneve publike,private,partive politike si dhe individëve. Qendra ditore “Sirena”në Ulqin,më 02.09.2013,aplikon në konkursin për ... Read More »

Në Prizren: MBLEDHJA E QEVERIVE TË KOSOVËS DHE SHQIPËRISË

Në mbledhjen e dy qeverive të dy shteteve të një kombi, kryeministrit Hashim Thaçi dhe Edi Rama kanë dhënë mesazhin e qartë se mes dy vendeve nuk do të ketë bashkim kufijsh sipas kuptimit të mirëfilltë. “Jemi sot këtu për të punuar për të ardhmen, nuk ka asnjë dyshim se shpallja e pavarësisë së Kosovës dhe përfundimi i mbikëqyrjes ndërkombëtare ... Read More »

BI Ulqin: TAKIM NË ANË TË MALIT

Këshilli i Bashkësisë islame në Ulqin me datë 08,01,2014 ka organizuar takim me të gjithë imamët dhe mutevelinjtë/kujdestarët e xhamive ne nivel komunal, u kumtua nga ky institucion. Ne takimin e organizuar ne Krythë te Anës se Malit ne restorantin Lamiga morën pjesë imamët dhe mutevelinjtë e xhamive te Ulqinit dhe te gjithë fshatrave te komunës se Ulqinit te cilët ... Read More »

Anketa: GATI GJYSMA E TË RINJVE NUK MERRET ME SPORT

Rreth 40 për qind e rinisë së Ulqinit, në moshën nga 15 deri në 25 vjeç, nuk merren me sport dhe nuk janë fizikisht aktiv, ka treguar anketa e kryer pak kohë më parë e Agjencisë “Damar”. Gati një e treta e të anketuarve nuk lexon shtypin ditor, derisa gati një e treta e të anketuarve kanë deklaruar që më ... Read More »

Planet e të MD në Ulqin: SIKUR TË PAKTËN GJYSMA TË REALIZOHEJ

Kacemja, Kacema

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ka deklaruar se çfarë planifikon të bëj këtë vit në Ulqin. Plani përfshin: Rikonstruimin dhe rregullimin e Mandraqit në pjesën lindore të Plazhit të vogël, rregullimin e “Molës së vogël”, punimet në rehabilitimin e dinave në Plazhin e madh, punimet në thellimin (heqja e rërës së grumbulluar) në marinën Kacema, punimi i ... Read More »

Instituti për biologjinë e detit: LLOJE TË REJA TË PESHKUT NË ULQIN

Sirra, Peshk i eger, Divlja, Strijelka, Zubatica, Hamdi Truma

Dr Aleksandar Joksimoviq nga Instituti për biologjinë e peshkut nga Kotorri ka thënë se në Ulqin gjithnjë e më shpesh kapen lloje të peshkut deri tani të panjohura: peshku lëkursferë (Sphoeroides pachygaster) , një lloj e gaforres – gaforrja e kaltër amerikane dhe bluefish –  (Pomatomus saltatrix). Ai për Portal Analitika deklaroi që paraqitja e llojeve të reja në Adriatik ... Read More »

Komuna e Ulqinit: SILLET VENDIMI MBI FINANCIMIN E PËRKOHSHËM

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_

Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu ka nxjerrë sot Vendimin për financimin e përkohshëm të nevojave të Buxhetit të Komunës së Ulqinit për periudhën janar – mars 2014. Shkak për nxjerrjen e këtij Vendimi është mos shtirja e këtij Vendimi në rendin e ditës të Kuvendit të Komunës në mbledhjen e mbajtur me datën 27. 12. 2013, dhe për ... Read More »

SHKODER: PAKICA SLLAVE FESTON KRISHTLINDJET

Në kishën e Shën Trinisë, në fshatin Vrakë, pak kilometra larg Shkodrës, një zonë e cila banohet nga komuniteti i pakicave serbo-malazeze, u organizua sot mesha solemne me rastin e krishtlindjeve ortodokse sllave. Ceremoni kjo e përcjellë si zakonisht në dy gjuhë, atë shqipe përmes At Nikolla Petanit, drejtues i kishës ortodokse në Shkodër dhe homologut të tij në Cetinje të ... Read More »

PHU: ULQINIT I MUNGOJNË 500 BANESA

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sipas rezultateve të numërimit nga viti 2011, komuna e Ulqinit disponon me 15.763 banesa, nga të cilat 5.279 (33.5%) banesa përdoren për banim të përhershëm, 161 (1%) për banim dhe kryerjen e veprimtarisë, 3.301 (20.9%) janë përkohësisht të banuara, 125 (0.8%) banesa janë të lëshuara, thuhet në Draftin e Planit hapësinor urbanistik të komunës së Ulqinit deri në vitin 2020. ... Read More »

Scroll To Top