Friday , January 24 2020
Lajmi i fundit

Drejt mbylljes ambasada në MZ: PO VLERËSOJMË PUNËN E PËRFAQËSIVE

ministria-e-jashtme-300x225

Ministria e Punëve të Jashtme është duke përgatitur draftin për mbylljen e tri ambasadave, në Kroaci, Mal të Zi dhe Bosnjë- Hercegovinë. Për momentin, këto ambasada mund të konsiderohen të falimentuara për mundësinë që ato kanë për të funksionuar, pasi buxheti që Ministria e Jashtme ka akorduar për to nuk i kalon të 400 mijë eurot. Në Sarajevë ambasada funksionon ... Read More »

FB: U MBYLL PROFILI I RREJSHEM EDINA HOXHA

Na vjen keq, kjo faqe nuk është në dispozicion. Link-u të cilin e keni ndjekur është i pasaktë ose faqja është mbyllur, është shkrimi i cili sot në mëngjes është vendosur në FB profilin e rrejshëm të Edina Hoxha. Në këtë mënyrë është mbyllur një episod turpruese mbas reagimit të ashpër të Portalit tonë, opinionit të Ulqinit dhe disa partive ... Read More »

Pritja e Vitit të ri: ZBAVITJA MË E MADHE NË RANË

Para disa mijëra Ulqinak dhe mysafirë, kryesisht të rinj, koncertin i vitit të ri e ka përgatitur rok grupi i njohur nga Maqedonia “Elita 5”, me shumë ritme të mira dhe atmosferë të shkëlqyer. Fishekzjarrët, të cilat filluan pak para numërimit të sekondave të fundit të vitit të vjetër, ishin shumë të bukura. Përqafimet dhe dëshirat e mira janë dërguar ... Read More »

Komuna e Ulqinit: INVESTIME KAPITALE NË VITIN 2013

Të nderuar qytetar të Komunës së Ulqinit, Më lejoni që në vazhdim t‘ju prezentoj një rezime te shkurt të aktiviteteve ne fushën e investimeve të cilat i ka realizuar Sekretarijati për çeshtje komunale dhe mbrojtje të ambijentit duke përfshi edhe ato te finansuara nga ana e Drejtorisë për komunikacion dhe Drejtorisë për punë publike të Malit të Zi. Në periudhën ... Read More »

Qeveria: DITË PUSHIMI NË FILLIM TË VITIT

Ditë pushimi në Mal të Zi për shkak të festave të vitit të ri dhe Krishtlindjeve, do të jenë 1,2,6,7 dhe 8 janar të vitit të ardhshëm, është lajmëruar nga Qeveria e Malit të Zi. Në bazë të Ligjit për festa shtetërore dhe të tjera, Viti i ri festohet me 1 dhe 2 janar. Në bazë të Ligjit për kremtimin ... Read More »

Në fillim të shkurtit: FILLON AKSIONI I PASTRIMIT TË VALDANOSIT

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslina

“Valdanosi nuk është vetëm çështje juridike. Ai është sot shumë më shumë, është çështje ekologjike, ekonomike dhe kulturore, pastaj dhe sigurie. Sepse çdo vit rrezikohemi nga zjarri i cili mund të kishte pasoja katastrofave për të gjithë qytetin”, thanë dje në tubimin e mbajtur në komunë të Ulqinit përfaqësuesit e disa organizatave joqeveritare. Ato paralajmëruan që në fillim të shkurtit ... Read More »

Qeveria: FLAMURI SHQIPTARË LEJOHET NË DASMA

Propozim Ligji për zgjedhjen, përdorimin dhe shfaqjen në publik të simboleve kombëtare definon përdorimin e tyre të lirë në dasma dhe në vetëqeverisje lokale në të cilat ndonjë popull është në mënyrë të konsiderueshëm i përfaqësuar, është deklaruar nga Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave. Është thënë që përdorimi privat i simboleve kombëtare në dasme dhe kremtimet tjera ... Read More »

Këshilli gjyqësor: GAZMEND KALABREZI GJYKATËS

Këshilltari në Gjykatën themelore në Ulqin Gazmend Kalabrezi është zgjedhur për gjykatës të këtij institucioni gjyqësorë në mbledhjen e djeshme të Këshillit gjyqësorë të Malit të Zi. Kalabrezi deri pak kohë më parë ka punuar në Organet e vetëqeverisjes lokale në Ulqin. Me zgjedhjen e tij është kompletuar në mënyrë kadrovike ky institucion i rëndësishëm në këtë komunë. Read More »

Të mirat detare: NDËRTIMI I EGËR NË SHTOJ

Kontrolluesit e të Mirave detare kanë konstatuar që, në vendbanimin Shtoji i epërm, në Ulqin, kryhen punimet në ndërtimin e objektit – ndërtimin e katit në parcelën kadastrale 1065 – 1095/2 KO Shtoji i epërm. Kur bëhet fjalë për ndërtimin e objektit pa leje, është e nevojshme të kryhet kontrolli i hapësirës nga juridiksioni i Drejtorisë për punë inspektuese, thuhet ... Read More »

Ligji për simbole nacionale: ME FLAMURIN SHQIPTAR AS NË DASËM

Pas hyrjes në fuqi të ligjit të ri për zgjedhjen, përdorimin dhe shafaqjen publike të simboleve kombëtare, përdorimi i simboleve nacionale do të ndalohet madje dhe në dasma, shkruajnë mediet e Podgoricës. “Ky ligj qartë definon përdorimin e tij, gjegjësisht ndalimin. Simbolet nacionale mund të përdore në qëllime personale, por me kushte të qarta të këtij ligj. Kemi thënë kur ... Read More »

Scroll To Top