Sunday , September 27 2020
Lajmi i fundit

PHU: TË PAKTËN EDHE TRE SHQYRTIME PUBLIKE DERI MË 17 SHTATOR

Plani, Plan, Harta, Karta

Si afrohet fundi i shqyrtimit publik dymujor rreth Planit hapësinor-urbanistik (PHU) të Ulqinit deri në vitin 2020, ashtu intensifikohen aktivitetet e të gjithë palëve të interesuara. Siç mëson Portali Ul-info, deri më 17 shtator do të mbahen edhe të paktën tre shqyrtime publike rreth këtij dokumenti më të rëndësishëm planifikues për komunën e Ulqinit. Një shqyrtim publik do ta organizojë ... Read More »

Për shkak të punimeve: DO TË VONOJË FILLIMI I MËSIMIT NË DY SHKOLLA

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Për shkak të punimeve ndërtimore të cilët janë në vijim, udhëheqësia e Shkollës fillore “Marshall Tito” dhe Shkollës së mesme “Vëllazërim bashkim” kanë kërkuar nga Ministria e arsimit pëlqimin që fillimi i vitit shkollor në këto institucione arsimore të fillojë me 8 shtator, gjegjësisht një javë më vonë se në shkollat tjera në vend, mëson Portali Ul-info. Në këto dy ... Read More »

Hoxhiq: ME PHU TË MBROHET PORT MILENA DHE LIQENI I SHASIT

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Drejtori ekzekutiv i OJQ “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka vlerësuar që me disa zgjidhje në Planin hapësinor urbanistik (PHU) të Ulqinit, i cili gjendet në shqyrtim publik, tentohet që Ulqinakëve ti imponohen zgjidhjet të cilat janë në kundërshtim me interesat e tre, qëndrimet e profesionit dhe shkencës, si dhe zgjedhjes kushtetuese të Malit të Zi për të qenë shtet ... Read More »

Në fillim të shtatorit në Ulqin: FESTIVALI I PARË I FILMIT TË ZHYTJES NËN DET

Ronjenje, Zhytje

Në Pallatin Venecia në Kalanë e Ulqinit me 5 dhe 6 shtator do të mbahet Festivali i parë i filmit të zhytjes nën det. Siç thanë për Portalin Ul-info organizatorët e këtij manifestimi, Federata malazeze e zhytjes, Klubi i zhytjes “D’Olcinium” dhe komuna e Ulqinit, në festival do të prezantohet prodhimet filmike në këtë fushë nga tetë shtetet evropiane. “Mendojmë ... Read More »

Tek Shpatulli: POLAKUT I KTHEHET MAKINA E VJEDHUR

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Nga Drejtoria e policisë është njoftuar që punonjësit e policisë kufitare detare në Shpatull, afër lumit Buna, kanë gjetur makinën e tipit “opel”, në pronësi të një shtetasi të Polonisë, i cili të hënën lajmëroi vjedhjen e makinës. Ai tha që makina është grabitur derisa ishte e parkuar në afërsi të një restoranti në Adë të Bunës. Nga policia theksojnë ... Read More »

Rasti Kaceme: DËSHMITARI KA PARË BASHKAUTORËT

Kacema, Kaceme

Gazeta “Vijesti” shkruan që dëshmitari i grabitjes së tre motorëve të anijesh në Kaceme ka parë që, me vendasin Andrija Karagjinoviq (34) kundër të cilit policia ka ngritur padi penale për këtë rast, kishte disa bashkautorë. Një nga të dëmtuarit, Naser Bushatliq nga Kalaja, tha për këtë gazetë që të gjithë këto ato janë Ulqinak të cilët prej më herët ... Read More »

Mbas vjedhjes në Kaceme: PESHKATARËT PAGUAJN ROJTARIN

Motori - Pente

Ulqinakët që kanë anijet dhe varkat në Kaceme kanë vendosur që mbas vjedhjeve të shpeshtuara të motorëve të angazhojnë një person si rojtar. Në dy vitet e fundit nga ky port poshtë Kalasë janë vjedhur 12 motorë anijesh dhe pesë skuter. Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare nuk iu bind kërkesës së peshkatarëve që të paguajë rojtarin në ... Read More »

Peshkatarët: I AKUZUARI KISHTE NDIHMËS

Kacemja, Kacema

Peshkatarët e Ulqinit të cilëve para pesë ditëve u vodhën motorët e anijeve kanë përshëndetur ngritjen e padisë penale kundër ulqinakut A.K. (34). “Ne jemi të bindur që tërë operacionin nuk ka mundur ta kryej vetëm i akuzuari. Ai kishte ndihmës prandaj kërkojmë që kjo gjë të vërtetohet në procesin e mëtejshëm”, tha Albert Nimanbegu, një nga peshkatarët e dëmtuar. ... Read More »

Policia: ELEZOVIQ NË POLICINË KUFITARE

Rudolf Elezoviq

Ish shefi i Policisë së Ulqinit Rudolf Elezoviq do të caktohet në policinë kufitare, shkruan Dan. Kjo gazetë shkruan që do të shpallet konkursi për shefin e policisë së Ulqinit. Shefi aktual Sead Gjozoviq mbas shkarkimit të Elezoviqit ka marrë këtë funksion si ushtrues detyre. Read More »

Policia: NGRITET AKUZA NDAJ NJË PERSONI PËR VJEDHJE NË KACEME

Kacema, Kaceme

Punjonjësit e Drejtorisë së policisë kanë identifikuar personin për të cilin dyshohet që në marinën Kacema në Ulqin ka vjedh tre motorë anijesh, të ashtuquajtura penta. Siç është lajmëruar nga Drejtoria e policisë punonjësit e Policisë së Ulqinit me 22 gusht ia dorëzuan zëvendësit të Prokurorit themelor shtetëror në Ulqin raportin e veçantë, si plotësim të padisë penale, kundër A.K. ... Read More »

Scroll To Top