Friday , April 3 2020
Lajmi i fundit

KNSH: URIM PËR DITËN E MËSUESIT

Të nderuar mësimdhënës, ju që me përkushtimi dhe punën tuaj vazhduat rrugën e nisur nga Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, motrat Qiriazi dhe shumë të tjerë të cilët me shumë mund e sakrifica hapen shkollën e parë shqipe në Korçë me 7 mars të vitit 1887. Falë punës tuaj mundësuat që kombi shqiptarë edhe pse i ndarë në shumë shtete, ... Read More »

Peroviq: PRES HEQJEN E PORTËS NË ADË

Drejtori ekzekutiv i Mogul-it Xhemal Peroviq tha që pret nga NHP “Riviera e Ulqinit”, mbasi që eksperti ligjor ka pohuar që bëhet fjalë për rrugë publike, ta heq portën me pagesë në Adë të Bunës. “Shpresojmë që nuk do të kemi nevojë të mblidhemi prapë dhe të organizojmë performancë”, tha ai për “Dan” duke shtuar që në rast se porta ... Read More »

Qeveria e MZ: KËTË VIT PUNIMET NË RRUGËN KRYTHË-ULQIN

Krythe, Krute, Ana e Malit

Qeveria e Malit të Zi ka lajmëruar që gjatë këtij vit do të punohet dokumentacioni teknik dhe do të fillojnë punimet në aksin rrugor nga Ulqini deri në Krythë. Është theksuar që punimet do të financohen nga kredia e Bankës investuese evropiane. Vlera e përgjithshme e punimeve është vlerësuar nëntë milion euro. Mjetet financiare të nevojshme për rikonstruktimin e rrugës ... Read More »

Në Qendrën për edukim: HAXHIBETI DHA PROVIMIN PËR GJYKATËS

Në Qendrën për edukim për bartësve të funksionit  gjyqësorë pranë Gjykatës së lartë të Malit të Zi të mërkurën janë dorëzuar certifikatat ndjekësve për vitin 2013, ndër të cilët ishte dhe Gëzim Haxhibeti. Ai me sukses e kaloi testin përfundimtar për edukim, ku, në mes 21 kandidatëve në testin përfundimtar, është vlerësuar si i katërti me radhë me notën “sidomos ... Read More »

Drejtoria e policisë: NË ULQIN NJË GRUP KRIMINAL

Naser Kelmendi

Në Ulqin vepron një grup kriminal, publikoi TV Vijesti duke u bazuar në burimet nga Drejtoria e policisë. Thuhet që bëhet fjalë për grupin e Naser Kelmendit (57), i cili në Shtoj posedon hotelin “Casa grande” dhe disa patundshmëri tjera. Ky shtetas i Bosnjës është arrestuar vitin e kaluar në Kosovë për shkak të dyshimit se është marrë me krim ... Read More »

Grupi për Valdanos: PASTRIMI I RRUGËVE TË DIELEN

Grupi për Valdanosin ka ftuar pronarët, trashëgimtarët e tyre dhe të gjithë qytetarët në aksionin e madhë qytetarë për pastrimin e rrugëve në ullishtën e Valdanosit, të dielen, me 09. mars me fillim në ora 10:00. Kjo kampanjë zhvillohet me sloganin “Hapim rrugët e Valdanosit”. Nga Mogul-i është publikuar xhiro-llogaria për ndihmë financiare 555-9001312518-71 Read More »

KNSH: KUMTESË PËR OPINION

Genci Nimanbegu

Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi me rastin e fëstës së 7 Marsit, Ditës së Mësuesit, këtë datë të rëndësishme këtë vitë do ta shënojë në Krajë/Ostros. Aktivitetet e KNSH-se fillojnë me vizitë në Shkollën Fillore “Gjergj Kastrioti  Skenderbeu” nga anëtarët e Këshillit dhe drejtorët e shkollave në të cilat mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe në Mal të ... Read More »

Kthesë në gjykimin për portën në Adë: RRUGA ËSHTË PUBLIKE!

Kapija, Porta, Protest, Ada e Bunes, Ada Bojana, Policia, Policija

Vëzhguesit e MOGUL-it të cilët bëjnë monitorimin e punës së Gjykatës themelore në Ulqin, sot ishin të pranishëm në gjykimin e iniciuar në bazë të padisë së personit privat Srgjan Kuzman në lidhje me portën me pagesë në hyrje të ishullit Ada. Në gjykim është paraqitur Përfundimi i ekspertit gjyqësorë në lëmin e gjeodezisë ku thuhet që bëhet fjalë për ... Read More »

Shtëpizat në Adë: INSPEKTORËT FILLUAN SIPAS LISTËS

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Inspektorët e mbrojtjes së hapësirës kanë filluar dje heqjen e objekteve në brigjet e Bunës pronarët e të cilëve nuk kanë nënshkruar kontratën me Ndërmarrjen publike për menaxhimin e të mirave detare për vitin e kaluar, shkruan “Vijesti”. Inspektorët vizitojnë shtëpizat të cilat i evidentuan kolegët e tyre nga të Mirat detare dhe paralajmërojnë pronarët që objektet do t’iu hiqen ... Read More »

Sukubinë: SEKUESTROHEN 22 KILOGRAM DROGË

Sukubine-Muriqan, Sukobin-Murican, Kufiri, Granica

Policitë e Malit të Zi dhe Shqipërisë kanë parandaluar dje tentimin për kontrabandë të rreth 22 kilogramë skank nga Shqipëria në Mal të Zi, në pikën kufitare “Sukubinë – Muriqan”, është lajmëruar nga Drejtoria e policisë. – Punonjësit e Policisë kufitare në Ulqin, punonjësit doganor dhe punonjësit e policisë kufitare shqiptare dje, me 1 mars, në pikën e përmendur kufitare, ... Read More »

Scroll To Top