Friday , September 20 2019
Lajmi i fundit

Për torturim të kafshës: NGRIHET PADI PENALE

Policia e Tivarit, të enjten, ka ngritur padi penale ndaj S.V. (65) nga Ulqini për dyshim që ka kryer vepër penale “vrasje dhe torturim të kafshëve”. Zyrtarët e policisë nga mediet kanë mësuar që një person i panjohur ka vozitur automjetin, derisa në të ishte e lidhur kafsha, gomari, është lajmëruar nga Drejtoria e policisë. S.V., siç dyshohet, ka kryer ... Read More »

Apel nga Elektrodistribucioni: SHPENZONI RACIONALISHT RRYMËN ELEKTRIKE

“Për arsye të rritjes së shumëfishtë të shpenzimit në komunën e Ulqinit, ngarkesa maksimale është afruar fuqisë së instaluar në trafo-stacionet Qytet, Plazhi madh 1 dhe 2”, thuhet në kumtesën e Elektrodistribucionit. Siç theksohet, në mënyrë që për arsye të mbingarkesës mos të vij deri tek gjendja pa tension dhe që të sigurohet furnizimi i rregullt, apelohet tek konsumatorët që ... Read More »

Shembull tjetër i keqtrajtimit të kafshëve: GOMARIN E TËRHIQNIN ME “JUGO”

Në regjistrimin e shkurtër filmik të cilin ja dërgoj lexuesi portalit “Vijesti”, shihet si makina “jugo” me targa UL-AD006 tërheq gomarin, të lidhur për makinë, i cili mundohet dhe me këmbë rrëshqet në asfalt. Në një moment bie në asfalt dhe aty mbaron regjistrimi. Sipas pohimit të lexuesit, kjo ndodhi të martën rreth orës 11 dhe 12, në vendin Dobra ... Read More »

Cungu: GJERMANËT INVESTOJNË 134 MILION EURO

Komuna e Ulqinit në 15 vitet e ardhshme nga Banka Gjermane për zhvillim (KfW) për sistemin e furnizimit me ujë dhe të kanalizimit do të fitoj 134 milion euro, ka deklaruar kryetari i Ulqinit Nazif Cungu. Ai tha që në fazën  e parë të realizimit të këtij projekti do të shpenzohet rreth 31 milion euro, ndërsa pesë milion shtesë do ... Read More »

NP “Ujësjellës dhe kanalizime”: DERI NË FUND TË VITIT 30 PUNËTORË MË PAK

Nga ndërmarrja publike “Ujësjellës dhe kanalizime” deri në fund të këtij vit do të përjashtohen nga puna 30 punëtorë, ndërsa në dy vitet e ardhshme edhe 20 të tjerë, ka deklaruar kryetari i Ulqinit Nazif Cungu. Ai tha që ky faktikisht ishte kushti i institucioneve gjermane të cilët pak kohë më pare kanë bërë Studimin mbi gjendjen e ujësjellësit të ... Read More »

Propozimi i Ligjit të ri për të mirat detare: GRUPI PUNUES PËRFUNDOI PUNËN

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Grupi punues i Ministrisë për zhvillim të qëndrueshëm dhe turizëm për përpilimin e Propozimit të Ligjit të ri për të mirat detare ka përfunduar punën e vet, jo zyrtarisht mëson portali UL-info. Në kuadër të Grupit punues në mes tjerash është shqyrtuar dhe problematika e kufirit të të mirave detare, çështjet pronësore-ligjore të të mirave detare, mbrojtja e të mirave ... Read More »

Në Shëngjin: PESHKONTE ME DINAMIT DHE MBETI PA DORË DHE SY

Një person ka mbetur i plagosur rëndë, teksa peshkonte në Shëngjin. Sipas burimeve të policisë, të cilët i përcjell gazeta Metropol, i plagosuri është 23-vjeçari Preng Ndoci, i cili mësohet se ka qënë duke peshkuar me dinamit. Pikërisht, shpërthimi i fuqishëm i dinamitit ka shkaktuar plagosjen dhe gjymtimin e tij. Policia sqaron se nga shpërthimi i riu ka humbur dorën ... Read More »

Në ndërtesën e komunës: SHTETASI MAQEDONAS MBIJETOJË GODITJEN E RRYMËS ELEKTRIKE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Shtetasi i Republikës së Maqedonisë Mihailo Veliçkovski (17) ka përjetuar të martën në ndërtesën e komunës së Ulqinit goditjen e rrymës elektrike. Ai si pjesë e ekipit të një kompanie nga Podgorica punoi në largimin e problemit të mungesës së rrymës elektrike në atë institucion. Vetëm me intervenim të shpejtë dhe profesionist të mjekëve të Urgjencës së Ulqinit djali fatkeq ... Read More »

Fatkeqësi e re në Plazhin e madh: U MBYT NË DET DJALI NGA NOVI PAZARI

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Çejlan Ukiq (15) nga Novi Pazari është mbytur të hënën në Plazhin e madh, shkruan „Povjeda“. Trupi i djalit fatkeq është sjell në Shtëpinë e shëndetit të Ulqinit me makinën e Urgjencës mirëpo nuk kishte shpëtim. Nuk janë të njohura rrethanat e mbytjes në det të Ukiqit, kështu që trupi i tij është dërguar në autopsi në Podgoricë. Nga fillimi ... Read More »

Zyra komunale për PBN: AKTIVITETE NË ANË TË MALIT

Zyra për Projekte dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar e Komunës së Ulqinit vazhdon me implementimin e projektit të promovimit të outdoor turizmit në komunën tonë, është kumtuar nga ky institucion. Siç thekson udhëheqësi i Zyrës Arsllan Hajdinaga, në fazën përfundimtare është pastrimi i shtegut malor Kaliman – Lisi QafVorr – Kulla Kadraçit – Burimi Aliqit. Ka filluar edhe pastrimi dhe rregullimi i ... Read More »

Scroll To Top