Friday , April 3 2020
Lajmi i fundit

Paralajmërim i grevës dhe në “Ujësjellës”: SHTATË MUAJ JEMI PA RROGA

Greva, Strajk, Ujesjelles dhe kanalizimi, Vodovod i kanalizacije

Kryetari i Sindikatit të Ndërmarrjes publike “Ujësjellësi” Rasim Osmani ka deklaruar që punëtorët e kësaj firmë së shpejti do të nisin grevën nëse nuk plotësohen kërkesat. “Ditë më parë kemi kërkuar nga udhëheqësit e ndërmarrjes pagesën e rrogave të prapambetura dhe shpenzimeve të udhëtimit, si dhe pagesën e kontributeve. Po ashtu dëshirojmë të njoftohemi me planin e daljes nga kriza ... Read More »

Për shkak të instalimeve të vjetra: SHPËRTHEU ZJARRI NË NJË OBJEKT NË ÇARSHI

Namazgjah, Beledije, Xhamia, Ulqin, Ulcinj, Dzamija

Për shkak të instalimeve  elektrike të vjetruara sot në mëngjes, rreth orës 8, ka shpërthyer zjarri i vogël bë objektin e Bashkësisë islame, tek Xhamia namazgjah, në Çarshi. Zjarri së shpejti u lokalizua me intervenim të shpejtë të Shërbimit për mbrojtje dhe shpëtim. Dëmi i shkaktuar është i vogël, sepse objekti është në fazën e rikonstruktimit.   Read More »

Për shkak të varkës së thyer në Kaceme: KËRKESË PËR PAGESËN E DËMSHPËRBLIMIT

barka na Kacemi, varka ne Kaceme

Rade Miniq nga Ulqini ka deklaruar që për shkak të varkës së thyer dhe fundosur në marinën e vogël Kacema do të kërkoj dëmshpërblim i cili vlerësohet në pesë mijë euro. „Varka është e thyer, krejtësisht e shkatërruar, riparim nuk ka. Deti nuk ishte i madh, për këtë arsye ajo ishte në Keceme“, tha Miniq për „Dnevne Novine“. Ai tha ... Read More »

Qendra për kulturë: TË SHTUNËN FILLOJNË PROTESTAT

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Nga organizata sindikale e Qendrës për kulturë kanë lajmëruar të shtunën, më 7 dhjetor, do të nisin me protesta. „Çdo ditë nga dy orë do të ndërpremë punën dhe në atë mënyrë do të paralajmërojmë themeluesin që duhet të kryej detyrimet ndaj nesh“, tha për UL-info kryetarja e kësaj organizatë Lilana Janinoviq. Ajo tha që nëse në afat të shkurtër ... Read More »

Komisioni për parandalimin e konfliktit të interesit: U DËNUAN 26 FUNKSIONAR NGA ULQINI

Kalaja, Stari grad

Komisioni për parandalimin e konfliktit të interesit nga Mali i Zi kanë lajmëruar që gjatë këtij viti janë dhënë 26 aktgjykime kundër funksionarëve lokal në Ulqin kundër shkeljes së Ligjit për konflikt të interesit. Shumica e funksionarëve të dënuar janë anëtarë të këshillave drejtues të ndërmarrjeve ku themelues është Kuvendi komunal. Nuk thuhet sa nga këto janë dënuar me para ... Read More »

Rotari klubi: NDARJA E DHURATAVE PËR FËMIJË EDHE KËTË VIT

Rotari klub, Dhuratat, Pokloni

Rotari klubi Ulqin këtë vit ka përgatit 7653 “shoebox” paketa të dhuratave të cilat, sipas traditës, janë dërguar nga Rotary klubi Southtempton nga Anglia. “Shoebox” paketat e dhuratave, për moshën nga 0 deri në 14 vjeç, nga Ulqini do të shpërndahen ditët e ardhshme të gjithë Rotary klubeve në Mal të Zi, dhe do të ju dorëzohen fëmijëve sipas listave ... Read More »

Komuna e Ulqinit: TAKIM PËR NN “PRIMORJE”

Sot kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu ka mbajtur një takim lidhur me situatën në ish Ndërmarrjen e ndërtimtarisë „Primorje” në falimentim. Në takim kanë marrë pjesë përfaqësuesi i sindikatës të ish punëtorëve, drejtori i falimentimit dhe pronari i shumicës së ndërmarrjes. Në takim është përmendur që ndërmarrja ka borxh rreth 1.200.000 Euro që duhen paguar nga shuma e ... Read More »

Në pikën kufitare Kulla: U SEKUESTRUAN TELEFONËT ME VLERË 10 MIJË EURO

Punonjësit e Drejtorisë së doganave të hënën në pikën kufitare “Kulla”, duke kryer kontrollin e rregullt të kalimit të mallit dhe udhëtarëve, kanë gjetur dhe sekuestruar telefonat celular të pa lajmëruar, vlera totale e të cilëve është 9.547 euro, është lajmëruar nga ky institucion. Thuhet që ky mall është sekuestruar nga autobusi me targa të Kosovës, i cili ka udhëtuar ... Read More »

Edhe në shkollat e Ulqinit: MËSOJNË PËR EMIRATET

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Ambasada e Emirateve të Bashkuara Arabe (EBA) në Podgoricë ka lajmëruar që në Ulqin dhe në shtatë komuna tjera të Malit të Zi nxënësit e shkollave fillore do të mësojnë për historinë e këtij vendi. „Nxënësit e shkollës fillore nga data 3 deri më 7 dhjetor do të mund të bëjnë krahasimin në mes të Malit të Zi dhe EBA ... Read More »

Nacionalizimi: SHTOJAKËT DO TA MARRIN TOKËN E VET ME QIRA

Plazh i madh, Velika plaza

Ajo nga çfarë ekzistonte frika – që toka private në zonën e ashtuquajtur të mira detare do të jetë faktikisht e nacionalizuar, është futur në sistemin juridik të vendit. Siç shkruajnë “Vijesti”, gjykata e lartë pak kohë më parë ka pru vendimin që “të drejtën e përdorimit të pronës e cila paraqet të mirat detare i takon pronarëve të mëparshëm ... Read More »

Scroll To Top