Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Në Shkollë të mesme: LIGJIRATË PËR DROGË

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Ndërmarrja publike për banim rehabilitim dhe risocializim të përdoruesve të substancave psikoaktive ka prezantuar të martën projektin “Hap sytë – ti zgjedh” në Shkollën e mesme “Vëllazërim – Bashkim” nga Ulqini, shkruan “Pobjeda”. Në ligjëratë ishin të pranishëm 40 nxënës të klasave të para, e të cilët janë në fazën zhvillimore në të cilën më së shpeshti vjen deri tek ... Read More »

MPB: NË ULQIN VITIN E KALUAR MË SË SHUMTI SULME NDAJ MJEKËVE!

Shtepia e shendetit, Dom zdravlja

Sipas të dhënave të Ministrisë së punëve të brendshme, në Ulqin vitin e kaluar kishte më së shumti padi për shkak të sulmeve ndaj punëtorëve shëndetësor. “Të dhënat e MPB tregojnë që në vitin 2013 në Ulqin ishin katër padi, në Plevla tri, dy në Bijello Pole dhe një në Tivar. Vetëm në një rast është dorëzuar padia penale”, deklaroi ... Read More »

Në Zogaj: TENTIM VRASJE ME ÇIFTE

Policia e Ulqinit ka arrestuar Vasel Gojçaj (59) të lindur në Podgoricë, me vendbanim në Ulqin, për arsye se ka ka tentuar të vras bashkëvendasin Skender Kanaqeviq. Nga Drejtoria e policisë është lajmëruar që dyshohet që Gojçaj të dielen në orët e darkës, në Zogaj, mbas një grindje të shkurtër dhe konfliktit fizik me Kanaqeviqin në drejtim të tij ka ... Read More »

Sipas vlerësimeve të para: DO TË JETË VIT I MIRË NË ULLISHTË

Ullishtarët e Ulqinit janë shumë të inkurajuar me gjendjen në Ullishtë mbas dimrit i cili ishte njëri nga më të butit në 100 vitet e fundit. “Siç duket, ky vit mund të jetë shumë i mirë. Ullinjtë janë në top formë”, tha anëtari i Këshillit drejtues të Shoqatës së ullishtarëve Edin Buzuku. Ai shtoi që shpreson që çdo gjë do ... Read More »

Ministria për pakica: PESË PËR QIND SHQIPTARË NË ARSIM DHE SHËNDETËSI

Sipas të dhënave të Ministrisë për të drejtat e njeriut dhe pakicave, në institucionet e arsimit në Mal të Zi punojnë 409 Shqiptarë apo rreth pesë për qind nga numri i përgjithshëm i të punësuarve. Sipas përqindjes më pak Shqiptarë (4,5 për qind, gjegjësisht 229 persona) punojnë në institucionet e shëndetësisë në vend. Ministri Suad Numanoviq tha që përqindjet e ... Read More »

MZ – KOSOVA: MARRËVESHJA PËR BASHKËPUNIM POLICOR

Ministrat e punëve të brendshme të Kosovës dhe Malit të Zi, Bajram Rexhepi dhe Rashko Konjeviq, kanë nënshkruar të mërkurën në Prishtinë Marrëveshjen për bashkëpunim policor. Duke marrë parasysh numrin e madh të turistëve nga Kosova që kalojnë pushimet verore në Ulqin, në takim është arritur marrëveshja për angazhimin e policëve nga Kosova në Ulqin gjatë sezonit veror turistik. Gjatë ... Read More »

Mbrojtja e deltës së Bunës: ME PARTNERITET DERI TEK SUKSESI

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Në takimin e djeshëm në komunë të Ulqinit është arritur marrëveshja për formimin e trupit këshillues i cili do të precizojë aktivitetet për mbrojtjen e deltës së lumit Buna dhe menaxhimin integral të zonës bregdetare. Ky trup do të formohet në kuadër të projektit “Bojanatour” të cilin e zhvillojnë OJQ ”Hapi i gjelbër” dhe Ulqin biznes asociacioni, ndërsa financojnë Qendra ... Read More »

Të Mirat detare: SHEMBET VETËM NJË SHTËPIZË NË BUNË

Inspektorët e mbrojtjes së hapësirës nuk kishin shumë punë në Bunë. Të mërkurën është shembur vetëm një objekt i pronarit të panjohur me sipërfaqe prej 24 metër katrorë, në grykdershjen e Bunës në det, në bregun e djatht. Kjo do të thotë që praktikisht të gjithë nga 430 pronarë të shtëpizave në Bunë kanë nënshkruar marrëveshjen me ndërmarrjen publike për ... Read More »

Në Sukubinë: U SEKUESTRUAN 16 KG DROGË

Në pikën kufitare Sukubinë-Muriqan mbrëmë janë sekuestruar 16 kg kanabis, është lajmëruar nga Drejtoria e policisë. Droga është gjetur në makinën e tipit “Jeep Grand Cherokee”, me tarha shqiptare në të cilën ndodheshin dy shtetas shqiptar. Personat, automjeti dhe materia e gjetur janë dorëzuar punonjësve të policisë shqiptare për veprime të mëtejshme, shtohet në deklaratë. Read More »

Aksioni në Valdanos: PËRFSHIHET EDHE USHTRIA

Aksioni qytetar “Hapim rrugët e Valdanosit” është vazhduar edhe dje. Disa dhjetra njerëz kanë hapur tri rrugë që çojnë në “gjirin e heshtjes”, nëpër të cilët 35 vjet nuk ka shkelur këmba e njeriut. Dje në Valdanos ishin dhe oficerët e lartë në krye me drejtuesin e Seksionit për punë operative dhe trajnim në Shtabin e përgjithshëm të Ushtrisë së ... Read More »

Scroll To Top