Monday , August 10 2020
Lajmi i fundit

UBA dhe Hapi i gjelbër: Thirje për propozime

Usce, Gryka, Buna, Bojana

Promovimi i zhvillimit të qëndrueshëm përmes turizmit përgjegjës dhe planin e veprimit të pilot projekteve në ruajtjen e mjedisit natyror Objektivi i përgjithshëm i thirrjes është për të treguar përparësitë konkrete të Menaxhimit të Integruar të Zonës Bregdetare (ICZM) në një rajon të caktuar (Ulqin), me një fokus të veçantë në veprimet pilote për të sjellë me afër mbrojtjen e mjedisit dhe turizmin ... Read More »

OT: TË GJITHË PËR TURIZËM TË PREMTEN!

Kalaja, Stari grad

Nga Organizata turistike e Ulqinit kanë njoftuar që manifestimi “Të gjithë për turizëm”, për shkak të motit të keq të paralajmëruar për të shtunën, do të organizohet të premten me 2 maj. Programi i cili është planifikuar për të shtunën (defile, karnavali dhe koncerti muzikor) do të mbahet të premten me fillim në orën 18. Read More »

Kosova: NASER KELMENDIT I VAZHDOHET PARABURGIMI

Naser Kelmendi

Sot, një gjyqtar ndërkombëtar i procedurës paraprake në Gjykatën Themelore të Prishtinës, e miratoi kërkesën e një prokurori të EULEX-it nga Prokuroria Speciale e Kosovës (PSRK) për vazhdimin e paraburgimit të Naser Kelmendit, deri më 7 korrik 2014, ka njoftuar misioni EULEX. Naser Kelmendi është arrestuar në muajin maj të vitit 2013, në bazë të një urdhëri të një prokurori ... Read More »

BI: NESËR NATA E MADHE, RAMAZANI FILLON ME 28 QERSHOR

Xhamia e Pazarit, Dzamija

Nga Bashkësia islame e Ulqinit njoftojnë që nesër është Lejletul-r-regaib, nata e parë nga tre netët e parë që tregojnë për ardhjen e muajit të Ramazanit. Lejletur-r-regaib është Nata e zënies, nata e bekuar kur në barkun e nënës Amine është zënë profeti fisnik Muhamed. Mbasi që kjo natë paraqet uljen e mëshirës të gjitha botëve, të gjitha qenieve, të ... Read More »

Policia: ARRESTOHEN TRE HAJDUTË NË ULQIN

Prangat, Lisice, Policia, Policija

Policia ka lajmëruar që në Ulqin janë arrestuar tre shtetas shqiptarë I.S. (18), A.S. (20) dhe M.B. (18), për shkak të dyshimit që kanë kryer dy vepra penale vjedhje të rënda. Ato në periudhën prej 22 deri më 24 prill të vitit 2014 kanë kryer veprat e përmendura penale në dëm të dy personave fizik nga shtëpitë e të cilëve, ... Read More »

Policia në Kripore: DIVERSIONI I RADHËS?

Punëtorët e Kripores e kanë lajmëruar dje policinë që gjatë fundjavës në fabrikë është prerë shiriti transportues në transporter, i cili shërben për transferimin e kripës së papërpunuar deri në përpunim, shkruajnë “Vijesti”. Ato mendojnë që bëhet fjalë për edhe një diversion në mes të negociatave për qiramarrje të fabrikës. Elektroekonomia e Malit të Zi ka deklaruar që administrata e ... Read More »

Në Shëngjin: GJENDET KËMBA E NJERIUT NË PLAZHË

Gjymtyra e trupit të një njeriu është gjetur në Shëngjin të Lezhës. Policia ka bërë të ditur se është gjetur këmba e djathtë e një njeriu ditën e të hënës anës detit. Në vendin e ngjarjes kanë mbërritur forca të shumta policie. Ndërkohë, vijon puna për zbardhjen e ngjarjes dhe identitetit të viktimës.   Read More »

OJQ e re në Ulqin: SHOQATA E DIABETIKËVE

Një grup entuziastësh të sëmurë nga sëmundja e sheqerit ka themeluar Organizatën  Joqeveritare  – Shoqata  e Diabetikëve “Rrethi i kaltërt” – Ulqin. Qëllimi parësor i Shoqatës është përmirësimi i pozitës dhe cilësisë së jetës të personave me diabet, familjeve të tyre, miqëve dhe të gjithë atyre tek të cilët  ndikon  kjo sëmurje. Përmes edukimit tentojmë të rrisim nivelin e kulturës shëndetësore, të përcjellim përvoja të ... Read More »

Policia: ZGJIDHEN TETË VJEDHJE TË RËNDA

Policia e Ulqinit ka arrestuar shtetasin shqiptar A.M. (26), për dyshim se ka kryet tetë vepra penale – vjedhje e rëndë në zonën e kësaj komune. “Dyshohet që A.M., këtë muaj, në zonën e komunës së Ulqinit, ka kryer tetë vjedhje të rënda në dëm të personave fizik, në mënyrë që ka thyer tetë makina pasagjerësh prej ku ka plaçkitur ... Read More »

Në kopshtin „Solidarnost”: U MBAJT SEMINARI

Në institucionin parashkollor publik “Solidarnost” fundjavën e kaluar u mbajt seminari nga programi “Hap pas hapi” për punë me fëmijë të moshës parashkollore. Në këtë seminar të cilin e udhëhoqën doc.dr Tatjana Novoviq dhe prof.dr Sasha Milliq, kanë marrë pjesë edukatorët dhe infermieret. Ligjëruesit në pajtim me programin e parashtruar kanë përshfshirë aspektet e zhvillimit dhe planifikimit të punës me ... Read More »

Scroll To Top