Saturday , August 15 2020
Lajmi i fundit

„Të gjithë për turizëm“: MANIFESTIM I QËLLUAR

mazoretkinje

Mundi i Organizatës turistike që mbas disa viteve pauzë të organizojë manifestimin „Të gjithë për turizëm“ ishte plotësisht i arsyeshëm. Rreth tre mijë Ulqinak dhe mysafirë të tyre kanë përcjellë ose marrë pjesë në programet të cilët janë mbajtur të premten. Aty kishte diçka për çdokënd. Nga defileu i fëmijëve dhe mezhoretat, orkestra, Festivali regjional i folklorit, në të cilën ... Read More »

Komuna: KRYEBASHKIAKU I DURRËSIT NË ULQIN

Kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako ka qëndruar sot në vizitë Ulqinit. Ai, siç mëson Portali Ul-info, ka biseduar me kryetarin e komunës Fatmir Gjeka dhe bashkëpunëtorët e tij për mundësit e zgjerimit të bashkëpunimit në mes të këtyre dy qyteteve bregdetare. Kjo është vizitë kthyese, sepse Gjeka para tre javëve ka qëndruar në Durrës. Atëherë është dorëzuar çmimi ... Read More »

Një maji: MIJËRA NJERËZ NË KOPAKABANA, RANË DHE BUNË

Colonia

Kthjellimi i motit sot ka tërhequr mijëra Ulqinak dhe mysafirë të tyre në të hapur. Më interesant ishte në plazhin “Kopakabana” ku grupi i njohur kroat “Colonia” ka zhvilluar koncert madhështor. Në Kopakabana mysafirët ishin nga i gjithë vendi, ndërsa qindra turistë nga Kosova erdhën në qytetin tonë nga Kosova. Për shkak të kushteve atmosferike Organizata turistike ka lajmëruar që ... Read More »

UBA dhe Hapi i gjelbër: Thirje për propozime

Usce, Gryka, Buna, Bojana

Promovimi i zhvillimit të qëndrueshëm përmes turizmit përgjegjës dhe planin e veprimit të pilot projekteve në ruajtjen e mjedisit natyror Objektivi i përgjithshëm i thirrjes është për të treguar përparësitë konkrete të Menaxhimit të Integruar të Zonës Bregdetare (ICZM) në një rajon të caktuar (Ulqin), me një fokus të veçantë në veprimet pilote për të sjellë me afër mbrojtjen e mjedisit dhe turizmin ... Read More »

OT: TË GJITHË PËR TURIZËM TË PREMTEN!

Kalaja, Stari grad

Nga Organizata turistike e Ulqinit kanë njoftuar që manifestimi “Të gjithë për turizëm”, për shkak të motit të keq të paralajmëruar për të shtunën, do të organizohet të premten me 2 maj. Programi i cili është planifikuar për të shtunën (defile, karnavali dhe koncerti muzikor) do të mbahet të premten me fillim në orën 18. Read More »

Kosova: NASER KELMENDIT I VAZHDOHET PARABURGIMI

Naser Kelmendi

Sot, një gjyqtar ndërkombëtar i procedurës paraprake në Gjykatën Themelore të Prishtinës, e miratoi kërkesën e një prokurori të EULEX-it nga Prokuroria Speciale e Kosovës (PSRK) për vazhdimin e paraburgimit të Naser Kelmendit, deri më 7 korrik 2014, ka njoftuar misioni EULEX. Naser Kelmendi është arrestuar në muajin maj të vitit 2013, në bazë të një urdhëri të një prokurori ... Read More »

BI: NESËR NATA E MADHE, RAMAZANI FILLON ME 28 QERSHOR

Xhamia e Pazarit, Dzamija

Nga Bashkësia islame e Ulqinit njoftojnë që nesër është Lejletul-r-regaib, nata e parë nga tre netët e parë që tregojnë për ardhjen e muajit të Ramazanit. Lejletur-r-regaib është Nata e zënies, nata e bekuar kur në barkun e nënës Amine është zënë profeti fisnik Muhamed. Mbasi që kjo natë paraqet uljen e mëshirës të gjitha botëve, të gjitha qenieve, të ... Read More »

Policia: ARRESTOHEN TRE HAJDUTË NË ULQIN

Prangat, Lisice, Policia, Policija

Policia ka lajmëruar që në Ulqin janë arrestuar tre shtetas shqiptarë I.S. (18), A.S. (20) dhe M.B. (18), për shkak të dyshimit që kanë kryer dy vepra penale vjedhje të rënda. Ato në periudhën prej 22 deri më 24 prill të vitit 2014 kanë kryer veprat e përmendura penale në dëm të dy personave fizik nga shtëpitë e të cilëve, ... Read More »

Policia në Kripore: DIVERSIONI I RADHËS?

Punëtorët e Kripores e kanë lajmëruar dje policinë që gjatë fundjavës në fabrikë është prerë shiriti transportues në transporter, i cili shërben për transferimin e kripës së papërpunuar deri në përpunim, shkruajnë “Vijesti”. Ato mendojnë që bëhet fjalë për edhe një diversion në mes të negociatave për qiramarrje të fabrikës. Elektroekonomia e Malit të Zi ka deklaruar që administrata e ... Read More »

Scroll To Top