Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

KOM: DËSHIROJNË TË NDËRTOJNË KISHË NË ULQIN

Crkva Ulcinj, Kisha Ulqin

Nga Kisha ortodokse malazeze (KOM) është njoftuar që nga të gjitha komunat në vend do të kërkojnë lejen për ndërtimin e objekteve të veta fetare. “Këto objekte janë të nevojshëm për nevojat e qytetarëve besimtar”, thanë nga ky institucion. Thuhet po ashtu që kjo nuk do të thotë që çojnë dorë nga objektet, të cilat i posedon shteti, e të ... Read More »

Komuna: GJEKA PANELIST NË KONFERENCËN NË DURRËS

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka do të jetë një nga panelistët në konferencën ndërkombëtare e cila në fillim të javës së ardhshme do të mbahet në Durrës, mëson Portali UL-info. Bëhet fjalë për forumin e parë “Smart city”, i cili të hënën dhe të martën në këtë qytet bregdetar të Shqipërisë do të mbledh numër të madh të ... Read More »

Verën e ardhshme: KONGRESI NDËRKOMBËTAR PËR SABETAJ CVIN

Sabetaj Cvi

Prej 29 korrikut deri më 3 gusht të vitit të ardhshëm në Ulqin do të mbahet “Kongresi ndërkombëtar: Shabetaj Cvi, shabatajanët dhe shabatajanizmi”, i dedikuar reformatorit të Talmudit i cili tre vitet e gjysmë të jetës së vet i kaloi në këtë qytet, mëson Portali UL-info. Planifikohet që në këtë tubim të marrin pjesë tridhjetë shkencëtar eminent nga Izraeli, SHBA ... Read More »

Zyrtarisht: POLIN DËSHIRON TË NDËRTOJË AKVA PARKUN NË ULQIN

Akva park

Kompania turke “Polin” është lajmëruar sot në tenderin të cilin komuna e Ulqinit e ka shpallur për qiradhënien 30-vjeçare të tokës në Shtoj për ndërtimin e akva-parkut, mëson Portali Ul-info. Tenderi ishte i hapur prej 1 deri më 31 tetor. Polin është njëra prej kompanive më të njohura botërore të specializuara për ndërtimin e akva-parqeve. Të enjten, më 6 nëntor, ... Read More »

Dilemat: CILA ËSHTË CILËSIA E PASTRIMIT TË DEGËS SË DJATHTË TË BUNËS

Bojana, Buna

Puna për pastrimin ndërhyrës të grykës në degën e djathtë të Bunës ka shkaktuar reaksione të ndryshme tek opinioni. Pronari i ndërmarrjes “Gjurisha” Milan Gjurishiq ka thënë që muajt e ardhshëm do të tregojnë që ky aksion ishte i kot. Ai për “Dan” tha që thellimi nuk është kryer në mënyrë adekuate, sepse nuk janë hequr rrodomët, të cilët ndalojnë ... Read More »

Në Ulqin: GJASHTË RASTE TË SËMUNDJES “GJUHA E KALTËR”

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sëmundja e gjuhës së kaltër zyrtarisht është vërtetuar në Ulqin në gjashtë raste në bazë të hulumtimit diagnostikues të lopëve dhe deleve, është njoftuar nga Ministria e bujqësisë. Siç theksohet, sëmundja e gjuhës së kaltër është sëmundje virale të kafshëve shtëpiake dhe të egra, të cilën e transmetojnë insektet të llojit Culicoides, por e cila, siç shtohet, nuk transmetohet tek ... Read More »

Mogul: DËNOJMË NDJEKJEN E VANJA QALLOVIQ

Grupi i monitorimit Ulqin (Mogul) ka dënuar ashpër fushatën e fëlliqtë e cila këto ditë bëhet kundër Vanja Qalloviq dhe MANS-it. “Kjo lloj e fushatës është mesazh si do të kalojnë të gjithë qytetarët të cilët luftojnë kundër korrupsionit dhe të cilët nuk janë të gatshëm të heshtin”, thuhet në deklaratën të cilën e nënshkruan drejtori ekzekutiv i kësaj OJQ ... Read More »

Resulbegoviq: NËSE VAZHDON KËSHTU, ME FORCË DO TË HYJMË NË HOTEL

Hotel Otrant

Kryetari i Këshillit grevist të hotelit “Otrant” Amir Resulbegoviq ka thënë që punëtorët me forcë do të hyjnë në këtë objekt, nëse vazhdohet me nënçmimin e tyre. Ai tha që gjendja e punëtorëve për çdo ditë përkeqësohet dhe që ato nuk mund të rrinë duarkryq duke kërkuar njëkohësisht që urgjentisht të zgjidhet problemi me librezat e tyre të punës. Kryetari ... Read More »

Inspekcioni: MË SHUMË DËNIME NË ULQIN SE NË TËRË BOKËN

Euro

Nga fillimi i këtij vit në territorin e komunës së Ulqinit janë shkruar 198 dënime, me vlerë prej 442 mijë euro. Kjo do të thotë që inspektorët mesatarisht kanë dhënë dënime me vlerë prej 2232 euro. Pyetjen rreth numrit dhe vlerës së dënimeve në komunat bregdetare ia vendosi ministrit të financave Radoje Zhugiq të mërkurën në Kuvendin e Malit të ... Read More »

Cakuli: NUK DO TË MBLEDH GATI ASGJË NGA 200 ULLINJ

Kryetari i Shoqatës së ullishtarëve “Valdanos” Xhaudet Cakuli ka thënë që koha e keqe dhe dëmtuesit kanë bërë që edhe kjo vjet për ullishtar të jetë e dobët. Ai për Portal Analitika tha që janë mbledhur shumë pak fryte, sepse kokrrat kanë rënë para se janë pjekur. “Sikur të kishte fryte këto ditë do të ishin të shkëlqyera për mbledhje, ... Read More »

Scroll To Top