Monday , December 18 2017
Lajmi i fundit

Sindikata e Qendrës për kulturë: DO TË MBAJMË GREVËN PARALAJMËRUESE

Ljiljana-Janinovic-Ulcinj

Në fillim të javës së ardhshme Organizata sindikale Qendra për kulturë do të mbajë grevën paralajmëruese. Është paralajmëruar që ky aktivitet do të mbahet para ndërtesës së Komunës së Ulqinit. „Gjendja në ndërmarrjen tonë, si dhe pozita e jonë po përkeqësohet në mënyrë dramatike. Situatë e ngjashme është edhe me të punësuarit në shumë ndërmarrje tjera publike ku themelues është ... Read More »

CEDIS: TË ENJTEN PA RRYMË PJESË TË MËDHA TË ULQINIT

CEDIS logo

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) për Portalin Ul-info është njoftuar se të enjten, me 23 nëntor, për shkak të punimeve të planifikuara, pa rrymë do të jenë: – në periudhën prej orës 08:15 deri në 08:45 – Mëhalla e re kah Valdanosi. – në periudhën prej orës 09 deri në 09:30 – një pjesë e rrugës Vido Matanoviq dhe ... Read More »

Forumi i grave PSD: PUNËTORIA MBI TEMËN E LUFTËS KUNDËR DHUNËS NË FAMILJE

SDP

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Luftës kundër dhunës në familje, Forumi i Grave i PSD, organizon punëtori mbi dhunën në familje. Punëtoria do të mbahet më 25.11.2017, në orën 11:00, në ambientet e PSD Ulqin. Mysafire dhe ligjëruese do të jetë z. Hatixhe Nelaj, drejtoresha e telefonave SOS për fëmijët dhe gratë viktima të dhunës. Ajo do të na ... Read More »

Qeveria: EFIKASITETI ENERGJETIK EDHE PËR SHTËPINË E SHËNDETIT NË ULQIN

Shtepia e shendetit, Dom zdravlja

Ministria e ekonomisë për realizimin e fazës së dytë të “Programit të efikasitetit energjetik në ndërtesat publike” dhe “Efikasitetit energjetik në Mal të Zi – MEEP2” gjatë vitit 2018 do të ndajë rreth 11 milion euro, njoftohet nga ky resor në Qeverinë e Malit të Zi. Siç thuhet, me buxhet për vitin e ardhshëm është planifikuar që të realizohet implementimi ... Read More »

Qendra për kulturë: PUNËTORËT TRE MUAJ PA CENT

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Në shtatë ditët e fundit dy herë u mbajt mbledhja e Organizatës sindikale të Qendrës për kulturë. Arsye është situata gjithnjë e më e vështirë në këtë ndërmarrje publike, mëson Portali Ul-info. „Xhiro llogaria e ndërmarrjes është në bllokadë, ndërsa tash tre muaj nuk fituam asnjë cent. Pagat vonojnë shtatë muaj“, thanë të punësuarit në Qendër duke theksuar se ato ... Read More »

CZIP: U KTHYEN LEJLEKËT NË ULQIN, MADJE EDHE TË ZINJTË

Crna Roda, Lejleku i zi

Gjatë monitorimit të ornitofaunës në Kriporen e Ulqinit këtë fundjavë, u vërejt lejleku i zi (Ciconia nigra), mysafiri i rrallë në Mal të Zi, u njoftua nga Qendra për mbrotjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP). Siç theksohet, herën e fundit janë pare në Ulqin para 15 vitesh. “Ky është edhe një tregues sa rëndësi ka Kriporja e Ulqinit kur bëhet ... Read More »

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË PJESË TË MËDHA TË ULQINIT

CEDIS logo

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) për Portalin Ul-info është njoftuar se të mërkurën, me 22 nëntor, për shkak të punimeve të planifikuara, pa rrymë elektrike do të jenë: – në periudhën prej 09:45 deri në 10:15: Stacioni i pompimit, një pjesë e rrugës “Vojo Lakçeviq”, një pjesë e Malit të bardh, vendbanimi mbi xhami dhe rreth. – në periudhën ... Read More »

Aktgjykimi në Gjykatën themelore: DY VITE E GJYSMË PËR ZHVATJE

Prangat, Lisice, Policia, Policija

Edmond Mustafa nga Tivari u dënua me 1,5 vite burg në Gjykatën themelore në Ulqin, ndërsa bashkëqytetari i tij Damir Hoxhiq në një vit burg, shkruan “Pobjeda”. Ato, siç theksohet, nga Ulqinaku A.M. duke e kërcënuar kanë tentuar të zhvasin 10.000 euro. Me akuzun e ngritur nga prokurori Faruk Resulbegoviq ato ishin akuzuar për veprën penale “zhvatje në tentativë”. Read More »

CEDIS: TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E MËHALLËS SË RE

CEDIS logo

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) njoftuan Poralin Ul-info se të marten, me 21 nëntor, për shkak të punimeve të planifikuara, pa rrymë do të jenë: – në periudhën prej orës 07:30 deri në 14:30: Krytha – Venbanimi i Durakëve dhe Sukaliqëve – në periudhën prej orës 08:15 deri në 14:30: Mëhalla e re në drejtim të Kollarëve. Read More »

BE: KRIPORJA NDALON HAPJEN E KAPITULLIT 27

Komisioni europian, Evropska komisija, European Commission

Edhe pse pushteti malazez pohonte se deri në fund të këtij viti do të hap kapitullin 27, i cili ka të bëjë me mbrojtjen e mjedisit jetësor dhe ndryshimet klimatike, pak ka shënja që kjo me të vërtet do të ndodh, shkruajnë mediat e Podgoricës. Një nga kushtet kyçe që ky kapitull të hapet është mbrojtja e Kripores. Kjo akoma ... Read More »

Scroll To Top