Monday , June 25 2018
Lajmi i fundit

MOGUL: PETICIONI PËR SHPALLJEN E VALDANOSIT ZONË TË MBROJTUR

Mogul, Valdanos, Protest

Valdanosi është simbol i Ulqinit, komponim unik i ndikimit të natyrës dhe dorës së njeriut dhe prandaj është e nevojshme që i tërë ky gji, duke përfshirë edhe nëndetin, të shpallet zonë e mbrojtur, njoftuan nga Monitoring grupi Ulqin (MOGUL). Thuhet që së shpejti do të fillojë grumbullimi i nënshkrimeve të qytetarëve, ndërsa pas kësaj iniciativa për shpalljen e Valdanosit ... Read More »

CEDIS: TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E ULQINIT

CEDIS logo

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) për Portalin Ul-info është njoftuar se të marten, me 3 tetor, pa rrymë do të jenë këto pjesë të komunës: – në periudhën prej orës 8 deri në 8:30 – Gjerana (mbi rrugën D-1) – në periudhën prej orës 9 deri në 14:30 – Nosha (Kah Lulgjurajt) – në periudhën prej orës 8 deri ... Read More »

NP “Ujësjellësi regjional”: BURSË EDHE PËR STUDENTËT MË TË MIRË NGA ULQINI

Goran Jevriq, Goran Jevric

NP “Ujësjellësi regjional Bregdeti malazez” me rastin e shënimit të Ditës së ndërmarrjes, ka shpallur konkursin për ndarjen e bursave për studentët më të mirë për vitin shkollor 2017/18. Siç thuhet në thirrje, ndahen shtatë bursa për stundentët e studimeve themelore dhe specialistike akademike në Mal të Zi. Prioritet do të kenë studentët nga komunat Bregdetare: Tivar, Budva, Kotor, Tivat, ... Read More »

CEDIS: FILLOI NDËRTIMI I NËNSTACIONIT NË ULQIN ME VLERË 2 MILION EURO

Rryma elektrike, Struja

Sistemi malazez i elektroshpërndarjes ka filluar punimet në ndërtimin e nënstacionit 35/10kv “Ulqini i ri” vlera e përgjithshme e të cilit kap rreth dy milion euro. Rëndësia infrastrukturore e nënstacionit të ri është veçanërisht e theksuar për shkak të trendit shumëvjeçar të rritjes së konsumatorëve dhe të konsumit të energjisë elektrike në zonën e komunës së Ulqinit, veçërisht gjatë sezonit ... Read More »

MANS për miratimin e ligjit: HAPEN DYERT PËR PLAZH TË MADHE, VALDANOS, KRIPORE

Dejan Milovac

Miratimi i Ligjit për planifikim hapësinor dhe ndërtim të objekteve paraqet fitoren definitive të politikës ndaj profesionit, të privates ndaj interesit publik dhe të korrupsionit ndaj sundimit të ligjit. Përveç përfaqësuesit të Koalicionit shqiptar, deputetët tjerë të koalicionit qeverisës edhe një herë kanë treguar se nuk i shërbejnë interesave të popullit të Malit të Zi, por vetëm interesave të lobit ... Read More »

Ullishta: FRYTET PO PIQEN, FILLON GRUMBULLIMI

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Ndryshimi i ngjyrës së frytit të ullirit, është shenj që të fillojë grumbullimi i ullinjve. Këtë vit kjo nisi pak më herët seç është e zakonshme. Përndryshe, frytet e para shfrytëzohen sit ë “shtypura” ose vetëm të kripura vendosen në enë. “Me grumbullim të hershëm do të shfrytëzojmë motin e bukur, do të arrijmë rezultate më të mira, do të ... Read More »

Scroll To Top