Friday , September 25 2020
Lajmi i fundit

Aksioni i madh i pastrimit të Ulqinit: ASNJËHERË KAQ EFIKAS

Aksioni i pastrimit 1

Sot në territorin e Ulqinit është kryer deri më sot aksioni më i madh i pastrimit të bregdetit të komunës. Qindra aktivistë të sektorit civil, institucioneve dhe kompanive private, kanë marrë pjesë në fushatën “Lets clean Mediterranean together”, qëllimi i së cilës është rritja e vetëdijes së opinionit mbi principet e mbrojtjes së mjedisit jetësor si bazë të zhvillimit të ... Read More »

Mbrëmë në Lukavac: U NËNSHKRUA MARRËVESHJA PËR BINJAKËZIM

Lukavac-Ulcinj

Në Lukavac mbrëmë është nënshkruar marrëveshja për binjakëzim në mes Ulqinit dhe kësaj komune nga Bosnja dhe Hercegovina. Dokumentin e kanë nënshkruar kryetari i komunës Lukavac Xhevad Mujkiq dhe kryetari i Kuvendit komunal të Ulqinit Fuad Haxhibeti. “Në këtë mënyrë shprehim dëshirën që mirëkuptim i ndërsjellë në mes qytetarëve të komunave tona mos të intensifikohet vetëm përmes kontaktit të administratave ... Read More »

Policia: NË SUKUBINË U SEKUESTRUAN 10 KG DROGË

Në pikën kufitare Sukubinë policia ka sekuestruar nga shtetasi italian A.B. (59) rreth dhjetë kilogram drogë të tipit kanabis. Droga është gjetur në makinën e tipit “Mitsubishi”, në pjesën e sipërme dhe të poshtme të makinës si dhe në panelin e përparmë. Shtohet që A.B., makina dhe materia e gjetur janë dorëzuar policisë së Shqipërisë për veprime të mëtejshme. Read More »

Para ndërtesës së komunës: U FESTUA DITA E EVROPËS

Dita e Evropes, Dan Evrope

Me performancën tradicionale para ndërtesës së komunës së Ulqinit, sot OJQ “Horizonti i ri” ka organizuar kremtimin e Ditës së Evropës. Në këtë tubim ishin të pranishëm drejtuesit e administratës lokale, partive politike, këshilltarët, aktivistët e sektorit civil dhe nxënësit e shkollave të Ulqinit.Ky aktivitet organizohet në kuadër të projektit “Evropa për të rinj”, të cilin e përkrahu Komisioni për ... Read More »

Kalendar: SOT KORTEZH NË BUNË

Sv. Nikola

Çdo vit, më 9 maj, në bregun e Bunës, në vendin Shën Koll, mbahet kortezhi.Sipas legjendës, anijet të cilët kanë transportuar për në Pulja (Bari) trupin e Shën Kollit janë strehuar në Bunë, pikërisht në fillim të majit të vitit 1087, për shkak të motit të keq. Meqë trupi i këtij shenjtori, mbrojtësit të fëmijëve dhe vajzave, detarëve dhe tregtarëve, ... Read More »

Të shtunën: AKSIONI I MADH I PASTRIMIT

ldim poster ulicnj

Asociacioni për prosperitet demokratik-Zid ka caktuar lokalitetet në Ulqin të cilët me 10 maj do të pastrohen në kuadër të aksionit “Lets Do It Montenegro”. Në marrëveshje me organizatat dhe me qytetarët janë zgjedhur lokalitetet në të cilat gjenden sasitë më të mëdha të mbeturinave, e të cilat gjenden në zonën bregdetare. Vullnetarët të shtunën do të mblidhen në pikat ... Read More »

Ftesë për dorëzimin e projekteve: BOJANATOUR PËR OJQ DHE INDIVID

Rijeka Bojana, Lumi Buna

Në komunë të Ulqinit sot është mbajtur mbledhja qëllimi i së cilës ishte që organizatat joqeveritare dhe individët të ftohen që të dorëzojnë projektet për promovimin e zhvillimit të qëndrueshëm në kuadër të projektit BojaNatour. BojaNatour është projekt i cili drejtohet dhe koordinohet nga ana e “ECNC Land and Sea Group”, në bashkëpunim me organizatën “Hapi i gjelbër” dhe Ulqin ... Read More »

Marrëveshja e komunës dhe “Pastrimit”: FILLON HEQJA E MBETURINAVE

Smece, mbeturinat

Mbeturinat nga koshat e mbushur plotë sot do të hiqen, është marrëveshja të cilën kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka arritur me përfaqësuesit e ndërmarrjes publike Veprimtari komunale dhe sindikatën e kësaj kompani. Siç mëson Portali Ul-info, komuna do të paguajë mjetet e caktuara “Pastrimit” në mënyrë që të shlyhen borxhet ndaj punëtorëve. Ato pohojnë që nuk kanë ... Read More »

SOS Telefoni: U MBAJT KURSI I TRAJNIMIT

SOS Banner

Në hotelin „Otrant“ gjashtë ditët e kaluara u mbajt kursi i trajnimit me emrin „TOT on gender mainstreaming“ të cilin e organizoi SOS telefoni – Podgoricë, me përkrahjen e Bashkimit evropian. Qëllimi i këtij projektit ishte të kontribuojë përfshirjes më të mirë të të gjithëve në të ardhme, si dhe të zhvillohet ndërgjegjja që barazia gjinore është thelbësore për zhvillimin ... Read More »

Nga e marta: GREVA E PUNËTORËVE TË PASTRIMIT

Veprimtari komunale, Komunalne djelatnosti

Koshat e plehrave në qendër të Ulqinit janë plotë me mbeturina, sepse nga e marta në Ndërmarrjen publike “Veprimtari komunale” vazhdon pezullimi i punës. Punëtorët e punësuar në departamentin e “Pastrimit” thonë që nuk duan të punojnë, sepse iu detyrohen 3,5 paga. Por, nga kjo ndërmarrje në mënyrë jozyrtare thuhet që pjesa më e madhe e punëtorëve të “Pastrimit” kanë ... Read More »

Scroll To Top