Saturday , June 6 2020
Lajmi i fundit

Sindikata e kulturës: TË HULUMTOHET SI ËSHTË DHËNË ME QIRA OBJEKTI “FAMA”

Kino bahcja, Kino basta, Fama

Përfaqësuesit e Degës të sindikatës së kulturës kanë thënë që duhet të rishikohet puna e Këshillit drejtues të Qendrës për kulturë në Ulqin. “Si jemi të informuar, këtu bëhet fjalë për parregullsi në punë, gjegjësisht që ka mundësi që ekzistojnë mallverzime”, thanë ato në Tubimin e punëtorëve, në të cilin ishte i pranishëm dhe kryetari i komunës së Ulqinit Nazif ... Read More »

Radikalizimi në Qendër për kulturë: NESËR FILLON GREVA E URISË

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Mbas mbledhjes së sotme të punëtorëve të Qendrës për kulturë me kryetarin e komunës Nazif Cungu më nuk ka dilemë: në këtë institucion publik punëtorët nesër fillojnë grevën e urisë! Kryetarja e organizatës sindikale të Qendrës Lilana Janinoviq ka thënë që punëtorët janë të vendosur dhe që nga themeluesi i vet komuna, të kërkojnë pagesën e gjashtë rrogave të prapambetura. ... Read More »

Komuna dhe të Mirat detare: PREMTIMET E REJA PËR KACEME, MANDRAQ, MOLE…

Kacemja, Kacema

Nga gjithsej 800 mijë euro, sa janë projektuar të ardhurat e Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare në Ulqin për vitin e ardhshëm, në këtë komunë do të investohen rreth 70 për qind e këtyre mjeteve, është thënë të martën. Drejtori i kësaj ndërmarrje publike Rajko Baroviq dhe kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu mbas mbledhjes kanë ... Read More »

CEDEM: VAZHDON DISTANCA E LARTË ETNIKE NDAJ SHQIPTARËVE

Hulumtimi mbi distancën etnike në Mal të Zi, të cilin e bëri Qendra për demokraci dhe të drejtat e njeriut (CEDEM), tregon që ky shtet është shoqëri më tolerante në krahasim me vitin 2004 kur ky hulumtim është bërë për herë të parë. Hulumtimi tregon që “njerëzit në Mal të Zi vështirë pranojnë që dikush kush nuk është i kombësisë ... Read More »

Përkrahje grevistëve: VJEN KRYETARI I SINDIKATËS SË KULTURËS NË MAL TË ZI

Strajk, Greva

Punëtorëve të Qendrës për kulturë, të cilët kanë paralajmëruar që të enjten do të nisin grevën e përgjithshme, përkrahja i vjen nga qendra e tyre. Siç është lajmëruar për Portalin UL-info nga organizata sindikale e kësaj ndërmarrje, në Ulqin nesër vjen kryetari i Sindikatës së kulturës në Mal të Zi Zhelko Kaleziq. Ai pak kohë më parë tha që kultura ... Read More »

MOGUL: KORRUPSIONI RREZIKON TË DREJTAT E NJERIUT

Xhemal Peroviq, Dzemal Perovic

Me 10 dhjetor, Ditën ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, Monitoring grupi Mogul ka deklaruar që “niveli shqetësues i korrupsionit në nivelin lokal dhe regjional, në segmente të rëndësishme rrezikon të drejtat e njeriut tek një numër i madh i qytetarëve”. Thuhet që me “vendimet më të reja të dirigjuara të organeve gjyqësore rrezikohet e drejta në shfrytëzimin e lirë ... Read More »

Qendra për kulturë: TË ENJTEN FILLON GREVA E PËRGJIHSHME

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Organizata sindikale e Qendrës për kulturë në Ulqin ka lajmëruar që të enjten nis greva e përgjithshme. “Mbasi që tash tre ditë nuk kemi asnjë përgjigje në kërkesat tona nga ana e themeluesit, komuna e Ulqinit, kemi vendosur të bëjmë këtë hap radikal”, tha kryetarja e kësaj shoqate të punëtorëve Lilana Janinoviq. Sipas fjalëve të saja, greva nënkupton mbylljen e ... Read More »

LGBT Forumi Progres: MARRËDHËNIE TOLERANTE NDAJ TURISTËVE NË ULQIN

Malá Plaža a hradby mesta Ulcinj

Organizata turistike Ulqin (OTU) dëshiron të kultivoj marrëdhënie miqësore dhe tolerante ndaj LGBT turistëve, si dhe i dëshirojnë mirëseardhje çdo turisti pavarësisht në bindjet fetare dhe nacionale si dhe orientimit seksual. Po ashtu, nga OTU promovojnë barazinë absolute të të gjithë mysafirëve në të gjithë objektet turistike dhe hotelerike, ka treguar hulumtimi mbi zhvillimin e konceptit të LGBT turizmit në ... Read More »

Abazoviq: PLAÇKITJEN E TË MIRAVE DETARE TA PARANDALOJNË KOMUNAT BREGDETARE

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq tha në tubimin protestues të qytetarëve të Tivatit të shtunën në mbrëmje që vendimi i Gjykatës së lartë me të cilin prona private në zonën e të Mirave detare praktikisht shpallet pronë shtetërore është vetëm uverturë para Ligjit të ri për të mirat detare. „Strategjia e pushtetit është që nga ky resurs ... Read More »

Ministria e financave: NUMRI I TË PUNËSUARVE NË KOMUNË U RRITË PËR NJË ÇEREK

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Për tre vite numri i të punësuarve në organet e vetëqeverisjes lokale është rritur për gati 150, tregojnë të dhënat e Ministrisë së financave. Siç theksohet në buletinin e këtij reparti qeveritar i cili përcjell punën e vetëqeverisjeve lokale, në administratën publike të komunës së Ulqinit në fund të vitit 2009 ishin të punësuar 468, ndërsa tre vite më vonë ... Read More »

Scroll To Top