Tuesday , December 10 2019
Lajmi i fundit

Kuvendi i Malit të Zi: MURATOVIQ U ZGJODH PROKURORE

Parlamenti i Malit të Zi të martën zgjodhi për prokurore themelore shtetërore në Ulqin Feriha Muratoviq. Për të nga 60 të pranishëm votuan 56 deputet. Në këtë funksion Muratoviqen e propozoi Këshilli prokurorial, për arsye të, siç është shpjeguar, dijës, gatishmërisë, profesionalizmit dhe reputacionit personal për kryerjen e funksionit të prokurorit. Muratoviq deri tani ishte zëvendëse e prokurorit themelor shtetëror ... Read More »

Gjykata e lartë në Podgoricë: BREÇKA U DËNUA ME 2.5 VITE BURG

Katër shtetas të Shqipërisë dhe Ulqinaku Brahim Dibra (43) janë dënuar të martën në Gjykatën e lartëcë  në Podgoricë me gjithsej 12,5 vite burgim. Dibra, i pseudonimi i të cilin në Ulqin është Breçka, në burg do të qëndroj 2,5 vite, vendosi gjykata e Podgoricës. Ato u fajësuan për kontrabandën e 1909 gram heroin nga Shqipëria në Mal të Zi. Read More »

Njoftim nga Komuna: RIKONSTRUKTIMI I TRAPAZANËVE

Janë rikonstruktuar trapazanët në rrugën “M.Ulqinaku”, në gjatësi prej rreth 100m. Vlera e punimeve është rreth 4.500 euro. Behët fjalë për  një rrugë shumë të frekuentuar me këmbësor e cila  në mungesë të trapazanëve ka paraqitur rrezik te madh. Së shpejti fillojnë punimet në ndërtimin e ndriçimit publik ne rrugën buzë hotelit Mediteran. Fitues i tenderit është kompania “Ramel” nga ... Read More »

Kuizi për BE: Ulqinaket më të mirat

Kuizi i dijës për BE pak kohë më parë është mbajtur në Herceg Novi mbas ligjërimit në 12 shkollat fillore në të gjitha komunat bregdetare. Në kuizin me emër “BE unë di, unë kuptoj” fitoi ekipi i profesoreshës Nevenka Kekiq nga Shkolla fillore “Boshko Strugar”, të cilin e përbënin nxënëset Sanja Llagator, Jellena Glenxha dhe Elsa Beqiri. Vlera e çmimit ... Read More »

URIMET PËR MUAJIN E MADHËRUAR TË RAMAZANIT

Kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu Në këtë ditë të shenuar në kalendarin Islam, me dëshirë dhe kënaqësitë të vëçant dua t’u drejtohem të gjithë besimtarve musliman me urimet më të mira dhe më të përzemerta me rastin e fillimit të muajit të Shenjtë të Ramazanit. Muaji i Ramazanit është muaji më i rëndësishem për gjithë besimtaret Islam, muaj ... Read More »

CUNGU NËNSHKROI PLANIN PËR KATËRKOLLË

Katerkolle, Vladimir, Ana e Malit

Kryetari i komunës së Ulqinit z.Nazif Cungu ka nënshkruar sot vendimin për punimin e Studimit lokal të lokacionit për zonën e Katërkollës. Komuna e Ulqinit ka hartuar detyren projektuese dhe vlersimin strategjik të ndikimit të këtij Plani në ambientit jetësor, materiale këto të cilat do të jenë plotësisht të integruara në procesin e përpunimit të këtij Plani Urbanistik. Hapsira ku ... Read More »

KNSH: DYFISHIMI I NUMRIT TË KUOTAVE NË UP

Të premtën, me datë 05.07.2013 kryetari i KNSH-së Tahir Tahiri dhe sekretari Daut Ceka patën një takim pune në Ministrin e Arsimit , Shkencës dhe të Teknologjisë të Republikës së Kosovës, me zëvendës ministrin Usmen Baldzi, ku temë e takimit ka qen regjistrimi i studentëve të rinjë shqiptarë nga Mali i Zi në Univerzitetet Publike të Rep. së Kosovës për ... Read More »

Protokoll: ABAZOVIQI ME NEGOCIATORIN KRYESOR ME BE

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq është takuar sot në Podgoricë me Alleksander Pejoviqin, negociatorin kryesor të Malit të Zi me Bashkimin evropian. Tema e bisedës ishte konsultimet politike dhe detajet lidhur me negociatat në procesin e integrimeve evropiane. Bashkëbiseduesit kanë shkëmbyer mendimet dhe kanë shprehur dëshirën për përmirësimin e bashkëpunimit të mëtejshëm si me Këshillin për Integrime ... Read More »

Ra aktgjykimi për Aleksandra Gashin: FILLOJ GJYKIMI I RI

Gjyqi apelues i Malit të Zi ka hequr aktgjykimin me të cilin Aleksandra V. Gashi nga Ulqini është dënuar me 16 vite burg për arsye se, sipas vlerësimit të gjyqit, në mënyrë mizore vjehrrin e vet Luz Gashin. Aktvendimin e shkallës së parë me 25 mars e ka dhënë Dhoma penale e gjykatëses së Gjykatës së lartë të Podgoricës Evica ... Read More »

Fillon Ramazani: TË HËNËN NAMAZI I TERAVISË

Xhamia e detareve, Dzamija pomoraca, Panorama

Dita e parë e agjërimit në muajin e shenjtë të Ramazanit është e marta, 9 korrik. Atë ditë agjërimi zgjat gati 18 orë: ato që vendosen për këtë hap asgjë nuk guxojnë të shijojnë nga ora 2 e 38 minuta në mëngjes e deri në 20:35. Por, i pari namaz i teravisë është të hënën, me 8 korrik. Ky namaz ... Read More »

Scroll To Top