Monday , December 9 2019
Lajmi i fundit

Prokuroria në Ulqin: MURATOVIQ E PROPOZUAR PËR PROKUROR

Këshilli i prokurorëve ka propozuar për pozicionin e prokurorit themelor shtetëror në Ulqin Feriha Muratoviq. Siç është shpjeguar, ajo përveç dijes dhe efikasitetit posedon dhe reputacion profesional dhe personal për kryerjen e funksionit të prokurorit. Muratoviq është për momentin zëvendësja e prokurorit themelor shtetëror në Ulqin. Zgjedhjen e saj duhet ta miratoi Kuvendi i Malit të Zi. Read More »

TIKA: SË SHPEJTI PËRFUNDOJMË DHE UJËSJELLËSIN NË KRAJË

“Deri në fund të këtij viti planifikojmë të realizojmë edhe 4 deri në pesë projekte të ngjashme në Tivar”, deklaroi në Ostros koordinatori i agjencisë për bashkëpunim dhe koordinim ndërkombëtar të Turqisë, TIKA, Biroll Çetin. Kjo organizatë ka pajisur me mjete mjekësore ambulancën e rinovuar në qendër të Krajës, e cila të mërkurën është hapur solemnisht. Çetin tha që TIKA ... Read More »

Në Plazhin e madh: U MBYT NJË SHTETAS I HUAJ

Plazhi i madh, Velika plaza

Dje pasdite, në Plazhin e madh, është mbytur një shtetas i huaj me moshë mesatare. Sipas pretendimit të “Dnevne novine”, arsyeja e fatkeqësisë është gjendja e dobët shëndetësore e viktimës. Deri tek fatkeqësia erdhi mbasi që personi u sëmurë në momentin deri sa notonte në distancë prej dhjet metrash nga bregu. Punonjësit e policisë e kryen ekspertizën në vendngjarje, ndërsa ... Read More »

BERISHA: Shtetësi për qytetarët me origjinë shqiptare, përveç atyre të Kosovës

Në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, kryeministri Berisha i kushtoi rëndësi vendimit për dhënien e shtetësisë shqiptare për të gjithë qytetarët me origjinë shqiptare, që jetojnë jashtë territorit të Republikës. “Vendimi u bllokua prej më shumë se katër muajsh, për shkak të zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare të Shqipërisë. Ky vendim ka të bëjë me procedurat për njohjen dhe fitimin e ... Read More »

Vdiq Ulqinaku më i vjetër: VDES 102 VJEÇ

Dushan Mitrov Miroviq vdiq të enjten në shtëpinë e vet familjare në Mëhallë të re. Mitroviq vdiq në moshën 102 vjeçare dhe mendohet që ishte qytetari më i vjetër i Ulqinit. Gjithë jetën e vet e kaloi në mënyrë të qetë dhe modeste dhe si i tillë vdiq, thonë miqtë e Dushanit. Varrimi i Miroviqit do të jetë të mërkurën ... Read More »

Ostros: TË MËRKUREN KREMTIMI ME RASTIN E RINOVIMIT TË NDËRTESËS SË AMBULANCËS

Në qendër të Krajës, në Ostros, të mërkurën do të mbahet kremtimi me rastin e rinovimit të ndërtesës së Ambulancës lokale. Në këtë manifestim do të marrin pjesë ministri i shëndetësisë në Qeverinë e Malit të Zi dr Miodrag-Bobo Radunoviq dhe zyrtarët më të lart komunal të Tivarit. Rinovimin e ndërtesës dhe pajisjen e saj me mjete më moderne e ... Read More »

Dervishi: AKTIVITETE TË SHUMTA

Ne Komunën e Ulqin janë duke u zhvilluar aktivitetet në ndërtimin e sinjalizimit vertikal. Punimet është duke i zhvilluar kompania “Signalizacija” nga Kroacija e cila punën e ka marrë në tender. Vlera e këtyre punimeve është rreth 32.000 euro. Është një projekt që vite me radhë i ka munguar qytetit tonë. “Poashtu është duke u ndërtuar ndriçimi publik në rrugën ... Read More »

Aleanca qytetare: NË SPITALIN E TIVARIT LULËZON KORRUPSIONI

Spitali i Tivarit, Bolnica Bar

Hulumtimi i OJQ Aleanca qytetare ka treguar që 79 përqind e pacientëve është e pakënaqur me trajtimin në spitale për shkak të pritjes së gjatë në marrjen e ndihmës, derisa 21 përqind e të anketuarve nuk ka pas eksperiencë me pritje të gjata. Që shkaku i pritjes është hyrja në ordinanca me lidhje apo pa rend, mendon 68 përqind e ... Read More »

Ambasada e Amerikës: MOGUL-i FITOI GRANT-in

Xhemal Peroviq, Dzemal Perovic

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka dhënë grant-e për 12 projekte të sektorit civil që kanë të bëjnë me aspekte të ndryshme të reformës së drejtësisë penale. Në mesin e fituesve është edhe organizata joqeveritare më e njohur në Ulqin, Koalicioni MOGUL. “Projekti jonë ‘Me zë të lartë kundër korrupsionit’ është shumë i rëndësishëm për fushën e luftës ... Read More »

Vetëqeverisja lokale: TENDERI PËR SHITJEN E PRONËS SË KOMUNËS

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Komisioni për zbatimin e procedurave për kalimin e të drejtës pronësore për tokën ndërtimore në pronësi të Komunës së Ulqinit ka hapur tenderin për shitjen e tokës në pronësi të vetëqeverisjes lokale. Siç thuhet në lajmërimin e hapur, bëhet fjalë për sipërfaqen prej 5803 metër katror në vendbanimin Pinjesh, me çmim fillestar prej 1.160.600 euro, apo 200 euro për metër ... Read More »

Scroll To Top